kjærtbarn02

Når du prøver å se kul ut når du tryner

Etter å ha lest boken En verdensomseiling under vann av Jules Verne, fikk vokalisten i Kjært Barn, Petter Beyer, lyst til å lage en låt med ubåt-vibber. Resultatet ble En håndtverker faller alltid kult.

Av: Mailiss Solheim

Petter Beyer startet som DJ i 1996, med en elendig platespiller, en radio og en kasettspiller. I 1997 holdt han sin første konsert med Girson (A-laget), som videre førte til rap-gruppen Freakshow, med blant andre John Olav Nilsen, Lars Vaular og Leo Ajkic. I 2004 ble de kåret til «Årets nykommer» på Norwegian Hip Hop Awards, NMG/G-huset så dagens lys og A-laget ble til. De var sultne kids som satte Bergensrap på kartet.

Siden den gang har Petter Beyer gjort karriere som kokk, men musikken har alltid vært med ved siden av. I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. Nå har Petter Beyer fått med seg Erik Skarsbø, Dag Jørgen Quandt og Robin Baldi, og utvidet Kjært Barn til et band. De har det siste året vært i studio, produsert nye låter og spisset lydbildet. Og nå har de altså sluppet en låt med ubåt-vibber.

– Låten handler om å gå på trynet og reise seg igjen, på den kule måten. Den handler om å skjule ens dårligste sider, for så å totalt miste kontrollen innimellom og gå fullblown psyko, men komme ut av det seirende fordi man er i støtet. Den handler om å skli på isen eller noe annet glatt, og ikke klare å redde seg inn igjen, så derfor heller prøve å se mad kul ut når en tryner, og naile det, forteller Petter.

Petter forteller at beaten og melodiene ble laget etter at han hadde lest boken av Jules Verne.

– Tror jeg har hatt den som barn også, men leste den altså nylig – på en reise. Tror det var til Indonesia. En eller annen gang når de er i ubåten, dukket det frem en sterk melodi i hodet mitt og da laget jeg skissen til det som nå er låten, fortsetter han.

Når Utetrend spør den rutinerte musikeren hvor han finner inspirasjon, sier han at det finnes overalt.

– Når man først begynner å oppfatte det, multipliseres det og det blir umulig å un-see. Litt som når man plukker sopp, plutselig ser man alle soppene i hele skogen.  

Kjært Barn har altså vært i studio det siste året, og vi kan forvente oss album neste år. Petter røper også at de dropper “noe brennheit merch” sammen med noen av sine kompiser ganske så snart.

– Så følg med!

Med låten En håndtverker faller alltid kult, vil Petter og Kjært Barn at folk skal sitte igjen med en følelse av melankoli som glir over i optimisme: en følelse av at alt kanskje ordner seg til slutt.

Det er en følelse Utetrend støtter! Ta med deg den optimistiske melankolien og følg med på hva som skjer med Kjært Barn rundt neste sving!

Kommentarer

kommentarer