Et oppgjør med kulturgribbene

0

I låten “KUNST” tar Doriansgrave et oppgjør med mainstream media. Han går rett i strupen på dem og kaller hele industrien for culture vultures, som oversatt betyr kulturgribber. 

Av: Christine Hetland 

– Det virker som at de som har ansvaret for mainstream media mangler informasjon og at de ikke bryr seg om RAP, sier Doriansgrave. 

Det er mangelen på poesiaspektet og meningsfulle lyrics som er essensen i dette argumentet. RAP står for “Rhythm And Poetry”, sier Doriansgrave og fortsetter. 

– Industrien har totalt forsømt poesiens essens. De samarbeider og kaller det de spiller kunst, men for meg er dette langt fra sannheten, og jeg kaller dem for (culture vultures) kulturgribber. 

– “KUNST” er et track som for meg handler om mitt ønske om å heve nivået på det nåværende klimaet i industrien, og radioens perspektiv på hva de synes hiphop er. 

Og ja, låten er ikke likt det som er listet på dagens radio, og det første man legger merke til er at den har et ganske annerledes lydbilde enn det man er vant til. 

Hør den her: 

Den er bygget opp i tre deler, først snakker Doriansgrave om en slags hviletilstand og endringer. I andre del sikter han til betydningen av selvtillit og at han ikke trenger å behage noen med det han gjør. Til sist tar han opp noen av problemene til hiphop. 

Men, hvorfor heter låten “KUNST”? 

– Det er fordi alt ser ut til å være kunst i disse dager, spesielt i hiphop, alle kan være kunstner. Også har de i bransjen blitt så komfortable at de ikke innser at de faktisk gjør, er å håne en kultur noen prøver å representere riktig. 

– Så denne låten er et resultat av at jeg er på et punkt der jeg ikke er fornøyd med hiphop eller retningen det går i. 

– Som far og hiphop-entusiast vil jeg ikke at døtrene mine min skal vokse og tro dette er hva hiphop er, så jeg bestemte meg for å ta det på meg selv og skape noe som kunne bidra til å bryte den muren på en eller annen måte. 

Lager musikk for trente ører 

– Jeg liker å nærme meg musikk fra et voksenperspektiv, jeg antar også at mine lyttere er voksne og har trente ører. 

Doriansgrave ønsker å bryte med gribbekulturen. Han vil løfte frem mer autentiske komposisjoner med mer poetiske og betydningsfulle tekster samt skape mer rom for eksperimentering innenfor hiphopsjangeren. 

– Forandring er en konstant ting i livet. Jeg forstår behovet folk har for å innovere seg selv, men det betyr ikke at du må endre hvem du er som person eller prøve å være som resten av folket. Du kan utvikle deg, men du må være tro mot deg selv. Det er en vanskelig å gjøre, men over tid er det verdt det. 

Nå for tiden arbeider Doriansgrave med enda en ny låt og en kunstutstilling med BIT Teatergarasjen, Andreas Lassen og venn/assistent Marija Vlasova fra Russland. 

– Jeg vil gjerne takke Andreas, Marija og produsenten min Leo Roussel gjør meg til en bedre artist og hjelper meg alltid med å ta ting til The next level, sier Doriansgrave som avslutter med å tipse om å følge han på Instagram for flere spennende prosjekter.