IMGP0368

Nyttårstradisjon på Jacob Aall

Det er ikke rart nattklubbvert Victor og restaurantsjef Jiros smiler når de skal holde den tradisjonsrike nyttårsfesten på Bergen sentrum sin største takterrasse. Eventet er blitt en tradisjon og i år er niende gang det arrangeres nyttårsfest her. Nyttår på Jacob Aall blir en klassisk og festlig avslutning på året, forteller Victor. 

#Annonse

Av: Utetrend

I mange år har Jacob Aall hatt den største nyttårsfesten i Bergen Sentrum. I mange år har folk sverget til Jacob Aall når de skal feire årets største begivenheter. Og det med god grunn.
Du får panoramautsikt til fyrverkerier, klassiske omgivelser og god stemning.

Utetrend snakker med klubbverten Victor om hva som kan forventes av årets nyttårsfeiring og i starten av samtalen forteller han med entusiasme om sin egen rolle som vert og presiserer at på Jacob Aall, der er det alltid gjestene som er i hovedfokus.

– Når nattklubben åpner er det jeg som sørger for at alle har det bra. Det er mitt ansvar at det ser bra ut her til enhver tid og at alle har en fin opplevelse. Jeg er veldig glad i jobben min, sier Victor.

Det er god stemning mellom de ansatte.

Så hva er det du liker med Jacob Aall i forhold til andre utesteder?

– Her føler jeg at det er god stemning og klassiske omgivelser, også har vi den enorme terrassen. Du får full oversikt over fyrverkeriet som skytes opp ved Lille Lungegårdsvannet og det er jo veldig viktig.

– Det er ikke mange som har en takterrasse på denne størrelsen, og jeg vil tørre å påstå at det er den beste i Bergen, fortsetter Victor.

Selv om det kan bli kaldt en kveld i desember er det alltid varmt i ute på den frodige takterrassen. Varmelamper og tepper sørger for at fyrverkeriet kan nytes helt uten frostbitt.

“Det er en tradisjon for dem.”

– Det er første gang jeg er på arbeidssiden av eventet. Venner av meg tok meg med hit på nyttårsaften for første gang for et par år siden.  De tok meg med fordi jeg var nyinnflyttet til Bergen og de hadde gått på Jacob Aall mange ganger tidligere. Det er en tradisjon for dem.

Hva synes du om kvelden?

– Jeg husker nyttårsaften her som veldig bra. Så jeg kan anbefale på bakgrunn av god erfaring å komme hit på nyttårsaften.

Hvordan blir stemningen her på nyttårsaften?

– Stemningen blir klassisk og veldig festlig. Mye godt humør også har vi har noe å tilby noe til alle, og ikke minst den gode maten, den er verdt å prøve.

Victor viser gjester på Jacob Aall menyen.

Jacob Aall har utviklet menyen spesielt for nyttårsfeiringen basert på flere år med erfaring ifølge Victor. Vi lurer på om han kan fortelle mer om hvordan de har landet på akkurat den menyen, og hva de anbefaler.

– Menyen har blitt til ut fra det vi har lært er mest attraktivt og det som rett og slett gjestene har meldt at smaker best. Det er mye testing, feiling og retting som har ført til akkurat de rettene.

Hva anbefaler du?

–Jeg anbefaler en treretters med kamskjell til forrett, tilberedt med trøffelpuré, bacon og asparges. Den ene hovedretten, grillet hjortefilet med løkpuré og rødvinssaus er sinnsykt god. Og til dessert har vi en himmelsk sjokolade- og karamell fondant med vaniljeis og skogsbær. Så her blir alle mett, sier Victor.

Hjortesteken til Jacob Aall.

Men du er ikke nødt til å spise på Jacob Aall for å feire nyttårsaften der. Det er bare å komme og bli med på festen. Det er her det skjer, og husk finstasen.

Hvem er de typiske gjestene?

– Det er ofte de samme som kommer her fordi de synes at dette er plassen å være.
De har fått liker seg så da tar de med seg flere og flere folk, og det er veldig koselig for oss. Nyttår på Jacob Aall er en fin anledning til å dra fram den flotteste dressen i skapet, eller pynte seg med den fineste kjolen og høye hæler.

Når maten er spist opp og ryddet bort blir det blir fet musikk av SJUR. DJén har turnert over hele verden og i 2018 fikk hah 54 millioner streams på låtene sine!

Du kan varme opp til Jacob Aalls klassiske nyttårstradisjonsfest med en av SJUR sine mest spilte låter:

Som dere sikkert forstår har Victor og Jiros har lagt alt til rette for eksklusiv nyttårsfeiring. Ta med venner og bekjente på den tradisjonsrike Nyttårsfesten på taket på Exhibition, og om du vil, spis en deilig treretters med panoramautsikt til nyttårsrakettene.

– Jeg kan iallefall si at Nyttårsaften på Jacob Aall har vært en suksess hvert år i forhold til det  jeg har hørt og opplevd selv. Meg selv og resten av teamet på Jacob Aall lover folk en minnerik fest! Avslutter Victor.

Det er her det skjer, på Nyttårsaften. PS. Det er lurt å reservere bord tidlig, da arrangementet tidligere år har pleid å bli utsolgt.

Ser du for deg en fin kveld med vennegjengen på Jacob Aall kan du prøve lykken. Det er mulig å vinne et bord for 10 personer til nyttårsfesten ved å delta på deres Instagram konkurranse. Det er to kriterier som skal til: Trykke delta på eventet, og kommenter hvem du vil feire årets siste kveld med. 

Reserver bord her:
55 30 71 00 / bergen@jacobaall.no

Meld deg på eventet på Facebook her.

Kjøp billett tidlig og få den 50 kr billigere her.

Sjekk ut Jacob Aall sin Instagram her.

Kommentarer

kommentarer