Bien-basar

Muy bien – En ny tapasrestaurant på Kjøttbasaren

Biene tar over! Som om snackestemning på Danmarksplass og italiensk briljans på KODE-bygget ikke var nok, så har Bien-gründerne Petter Lidal og Gard Haugland slått til igjen med en nyåpnet tapas restaurant inne på Kjøttbasaren. Dette blir som spanjolene ville sagt: «muy bien»!

Av: Andreas Enehaug

De fleste av oss som allerede spiser altfor mye ute, har for lengst blitt forelsket i byens beste burgere på Bien Snackbar, samt nydelig vedfyrovn-pizza på Bien Centro. Med andre ord slår de nevnte innovatørene en «home-run» stort sett hver gang de prøver seg på en ny retning av den originale Bien-restauranten som så livets lys på Danmarksplass i 2006.

I det historiske bygget Kjøttbasaren, lokalisert på hjørnet av Torget og Bryggen, har det blitt solgt mat til sultne Bergensere siden 1877, derav navnet på restauranten vegg i vegg med det nye 400kvm store lokalet til Bien Basar. Inntil for et par år siden kunne man kjøpe eksklusive råvarer her, men nå er det altså nye tider og Bien-gründerne ønsker heldigvis å beholde den unike stemningen som alltid har preget denne mat-institusjonen.

Hva står på menyen? Tanken bak konseptet er å servere norsk mat, på en spansk måte med hovedfokus på råvarer fra Vestlandet. Vi i Utetrend har selvsagt vært innom og smakt på flere av rettene. Spekemat, diverse oster, pattegris fra rotisseriet, rødbetetartar, østers, blekksprut, nydelig cider osv. Det var simpelthen en opplevelse av de sjeldne og vi har klokketro på at dette vil slå an både blant de lokale, samt gjester fra det store utland.

Ett av de virkelig stilige elementene på Bien Basar er at man har muligheten å sitte rundt den store baren og se på kokkene mens de jobber. Om dette blir for hektisk kan man naturligvis også samle gjengen rundt et vanlig bord, men vi i Utetrend satte i hvert fall stor pris på å kunne bevitne kokkekunsten på nært hold. Mer er det ikke å si – book deg et bord og nyt en syd-europeisk vri på lokale råvarer. Muchas gracias!

Kommentarer

kommentarer