royal-doner01

Elitestudent og shawarmagründer

Royal Döner ekspanderer. Åpner filialer i Oslo og Stavanger. Originalrestauranten på Engen i Bergen utvides til dobbel størrelse, og enda mer shawarma skal selges over disken til 21 år gamle Zana Nawzad, som forresten er ingeniørstudent.

Av: Christine Hetland.

Gründer Zana forteller at han skal skrive bachelorgrad i marinbiologi på det amerikanske eliteuniversitetet Stanford våren 2020, men før det er målet å utvide restaurantkonseptet sitt i Bergen, og åpne to nye filialer av Royal Döner, en i Oslo og en i Stavanger. 

Men, hvorfor begynte du med kebab?

– Jeg ønsket å lage skikkelig god kebab med kvalitetskjøtt til rimelige priser. De fleste liker kebab og det selger godt, så derfor åpnet jeg en kebabresturant, men jeg hadde ikke trodd at mottakelsen skulle være så sinnsykt bra.

Hva mener du?

– Vi hadde lange køer når vi først åpnet, altfor lite kjøtt og for lite ansatte. At vi skulle bli så populær så raskt var overraskende, men vi har lært mye, sier Zana om oppturen.

– Nå har vi åtte personer på jobb i helgene, vi kjøper inn enorme mengder kvalitetskebabkjøtt og selger opptil 900 kebaber i løpet av en lørdag. Og mer enn 2000 på en helg.  Det er helt villt. Så nå utvider vi her i Bergen og åpner i Oslo og Stavanger også.

 

Opptil 900 kebaber!

 

Sha-what?

Tusenvis av lefser rulles rundt shawarmakjøtt, salat, grønnsaker og dressing i løpet av en helg. På grunn av populariteten utvider Zana restauranten og menyen. Men det er ikke pengene som driver Royal Döner-konseptet fremover. 

– Jeg vil bare lage den beste shawarmaen! Og selv om det går veldig bra bryr jeg meg ikke om fortjenesten. Overskuddet går rett inn igjen i bedriften for å utvide den og gjøre oss større og bedre, sier Zana.

 

Zana Nawzad er en ung og uredd gründer.

 

Smaksprøven

Shawarma er et annet ord for tyrkisk dönerkebab, typ den versjonen der kjøttet stekes utenpå et spyd i en spesialovn.Ferdiggrillet kjøtt skjæres av spydet med noe som ser ut som en fancy barbermaskin.  

Nyskjerrig bestilles kylling rulleshawarma med alt på, unntatt jalapenos, og med litt ekstra olivien. 

– Medium sterk? Spør mannen bak disken. 

– Jepp, jeg nikker. 

Kjøttet er smakfullt og saftig. Ikke av den type kebabkjøtt som minner om en blanding av Beef-Jerky og pepperkaker, heldigvis! Nok av det i Bergen, kremt. Nei Royal Döner lager god shawarma – Veldig god shawarma!  Salaten er crispy, grønnsakene ferske og det er nok dressing til at alt smaker slik det skal, digg!

Og til Zana som skal drive tre Royal Döner-restauranter og sjonglere det med studier, lykke til!

Kommentarer

kommentarer