Vårfristelser til inspirasjon

0

Innkjøper Silje Algrøy forteller oss om vårfristelsene de holder på å pakke opp på Retro, en hjørnesteinsbutikk for mote i Bergen. De fører merker som Acne Studios, Holzweiler og STAND. Utvalget er variert og -on point.  

Skribent: Christine Hetland 

Foto: Sondre Eriksen 

Inspirasjon trengs når vi går igjennom de kalde vintermånedene og drømmer om varmere dager. Retro har begynt å pakke opp vårsortementet. Det skranter litt på utvalget midt i salgsmåneden januar, men mer varer er ventet og innkjøper Silje Algrøy forteller oss om trendene fremover. 

Hvordan vil du beskrive din egen stil? 

– Den vil jeg si er litt sporty, men også klassisk og trendy. Jeg kan heller gå med en blazer, sneakers og jeans enn full dress. 

Hvor interessert er du i klær? 

– Litt over gjennomsnittet må jeg si, men en blir jo det når man jobber på et sted som dette. Det blir naturlig å følge med på trendene. Jeg er jo veldig glad i klær til meg selv og jeg er glad i å selge det. Så jeg trives veldig i jobben min. 

Hva mener du er trendene som kommer til å bli stor nå fremover våren og til sommeren? 

– Det er fortsatt mye sett, enten med jakke og bukse, eller topp og skjørt som matcher. Det var jo mye i sesongen som var og det vil fortsette fremover. Akkurat nå pakker vi opp varer og det har kommet mange fine dresser fra Acne. 

Hvilke farger vil vi se mer av? 

–Gult, grønt og rosa vil jeg si. Men mye gult, alt fra veldig mørk gul til lys lys gul, også fortsetter det med rosa, slik det har vært en liten stund nå. 

Selv står begge i rosa og matcher hverandre. Naturlig utveksles komplimenter og intervjuet fortsetter. 

– Det er også mye jeans det går i. Denim både oppe og nede. Det er mye rette jeans, straight og det fortsetter. Skinny selger vi veldig lite av for tiden, sier Silje.  

Silje viser oss et matchende sett fra Faithfull The Brand. Et wrapskjørt og en cropbluse i luftig kvalitet.  

Er det noe du liker fra vårsortementet? 

– Dette antrekket gleder jeg meg til å bruke. Faithfull The Brand er et veldig kult merke. Jeg solgte dette nettopp til en kunde som skulle reise til Sri Lanka. Så vi kan jo glede oss til sommeren med å se på det. Litt tidlig enda, men man blir veldig glad av det da. 

Har du et tips til antrekk til våren og sommeren? 

– Ja det er mye wrap, i skjørt og kjole. Det er veldig kult til sneakers eller sandaler. Det er jo en veldig komfortabel mote for tiden og fortsatt mye college, noe jeg er veldig glad for. 

Hva er siste moteinvestering du selv gjorde? 

– Siste investering var en Acneveske jeg kjøpte nå i høst, den har gått på bekostning av andre kjøp, men den er sinnsykt fin. Vi får inn flere av de snart. 

– Jeg kjøpte også noen Acne sneakers jeg er veldig glad i. Jeg er veldig glad i Acne generelt. Så nå når vi pakker opp vårnyhetene er det neste bittersweet, for det er så mye jeg vil ha. Det er mange fristelser.