Jonas Hibiki med trippy låtslipp

0

Casio og Bluest Pill handler mest om en retningsløs fremtid og ignorance is bliss filosofi. Låtene slippes på fredag, 15 februar. 

Skribent: Christine Hetland. 

Foto: Sondre Eriksen 

Jonas Hibiki vokste opp på Kronstad. Bor i dag på Møhlenpris og satser på musikken. Du kan se han på jobb som bartender og barista på Cornerteateret og Logen. Utenom det gjør han lyd på Café Opera og DJ’er for lillebroren MachoMayne. 

– Jeg er han rare, voksne fyren som står bak han på scenen, sier Jonas om sistnevnte gig. 

Jepp, Hibiki er storebroren til MachoMayne, men det er et lite univers mellom brødrene i lydbilde som Jonas ikke helt vet hvordan han kan beskrive: 

Hvordan vil du definere sounden din? 

– Det er drittvanskelig å definere og kanskje min akilleshæl. Skulle ønske jeg var en artist med et veldig definert lydbilde, men samtidig har jeg så forskjellige låter. 

– Jeg lager musikk jeg synes er kul selv. Det er vel hovedregelen. Digger fete og litt skeive trommebeats, chorus gitarer, deilige synther, semi-jazzete harmonier, masse klang og ekko, og kanskje noen catchy hooks i ny og ne. 

Jonas Hibiki har refrenget til Casio som mantra, «stay better, sleep better». 

“LÅTEN HØRES UT SOM DEN SYKESTE TRIPPEN” 

Jonas starter året sterkt med dobbelt singelslipp. Casio er oppkalt etter  keyboardet den ble skrevet på, men hva ble den inspirert av? 

– Teksten er egentlig bare en loggføring av en del vanskelige observasjoner om meg selv og min nærmeste krets. Der vi opplever å ha mistet retningssansen og bare går i ring. 

– Vi har ikke peiling på hva vi skal gjøre med livene våre og forsøker i stor grad å la være å tenke på fremtiden. Noe som gjør det vanskelig å finne motivasjon til å gjennomføre studier eller generelt komme seg opp om morgenen. 

– Refrenget er «Stay better, sleep better», som nesten blir et mantra for å bryte mønsteret. Sangen har også en litt sexy vibbe over seg, vet ikke hvorfor, det bare ble sånn, hehe. 

Bluest Pill?- Hva handler den om, og er det en narkotisk referanse? 

– Låten høres ut som den sykeste trippen, ja, men det er ikke en direkte referanse. For meg er den mer om å våkne opp i den grimme virkeligheten og tenke «fuck, det er ingen vei tilbake» for ignorance is bliss og bla bla bla filosofi også videre. 

Hva er forskjellen mellom tidligere arbeid og disse to låtene? 

– Casio og Bluest Pill er mer nedpå. På en måte litt enklere og mer avslappet enn det jeg har gjort tidligere. De er også mye mer speiset og trippy. 

– Jeg har jo mekket en del hiphop beats opp gjennom, og forsøkte å ikke være redd for å blande inn elementer derfra. Gleder meg til en litt lengre utgivelse, så folk kan få et tydeligere bilde av ka det går i. 

Så det kommer mer musikk fra deg utover våren? 

– Ja. Jobber mot en lengre utgivelse under navnet «Circadian Acrobatics», som løst oversatt betyr døgnrytme-akrobatikk, men tør ikke å sette noen dato enda. 

Låtene Casio og Bluest Pill ytrer en form for kjennelig ungvoksen dissonans i forhold til fremtiden, men når du er 21 år skal du vel bare leve, drikke pils, og vinne vodka på quiz, eller? 

“BLIR EN DEL PILSING” 

Hvordan var ditt musikalske fjorår? 

– Det var kort! Rakk bare å slippe to låter. Men det har også vært veldig fruktbart. Signerte med Tik Records, spilt inn masse musikk, fått ny trommis Sturla fra Hvitmalt Gjerde og Living, hatt en del kule konserter og laget en musikkvideo som ingen har sett. 

Hva liker du å gjøre når du henger med venner? 

– Jobber jo i bar, så det er uunngåelig at det blir en del pilsing. Ellers er jeg glad i å lage mat, spillkvelder og generelt loke rundt. Ga nettopp ut en plate med kompis-punkebandet Kukhods, som er et resultat av fire kompiser som henger i studio i to døgn og har det jævlig fett sammen. 

Hvor går du ut i Bergen? 

– Går vanligvis ut på Cornerteateret, Logen, Café Opera og Muskedunder. Som oftest på stedene jeg jobber, fordi jeg får billig øl og har venner på begge sider av baren. 

Er du god i quiz og/eller brettspill? 

– Jeg vant en flaske vodka på quiz i København for litt siden. Det var ikke bare min fortjeneste da. Også stiller jeg sterkt i Kokkelimonke for jeg er ganske flink å lyve. Jeg lurte en gang noen venner til å tro at mamma jobbet på After Dark (sorry mamma). 

Med den historien som punktum er det greit å hive på litt mer info: Jonas spiller på Landmark 22. februar og  på Ingensteds i Oslo 27. februar. Ellers er han åpen for booking. Stay tuned på Instagram  og/eller  Facebook

Hør låtene her