DSC_9932

Drinkuniverset til No Stress

Bartenderne Emmelie og Morten på No Stress deler en av deres beste drinkoppskrifter og gir oss egne anbefalinger fra menyen.

Skribent: Sunniva Sætre

Foto: Andreas Huseby Grønner

Utetrend har vært på jakt etter en skikkelig god drinkoppskrift vi kan dele med våre lesere. Jakten førte oss naturligvis inn dørene til baren No Stress et kjent sted for sine smakfulle cocktails, av ypperste kvalitet.

I 2015 ble de kåret til Norges beste bar. De har utmerket seg i utelivet med profesjonelle bartendere og drinker som passer alle sine smaksløker.  80% av bestillingene i baren er faktisk drinker, prisene er veldig hyggelig, så her kan både studenter og fulltidsansatte komme å kose seg.

Vi landet på oppskriften til drinken Eplekake, en av de mest populære hos No Stress.

4 cl bacardi

1 cl sitronjuice

4 cl eplemost

3 cl kanelsirup

1 bsp vaniljesukker

Eplekakecocktailen er balansert. Vaniljesukkeret sørger for at den er søt, kanelen gjør den en smule bitter og friskheten til eplemost og sitronjuice tar drinken til det neste nivået. Glasset fylles med isbiter og du kan gjøre som No Stress å pynte den med eplebiter og en kanelstang.

Menyen på No Stress er stor og har et variert utvalg.

Mye spennende

Vi kan jo ikke bare få én drinkoppskrift, vi må selvfølgelig se litt nærmere på hva de tilbyr og hva som anbefales. Chili Martini er den mest bestilte drinken på No Stress, men de har de masse andre spennende oppskrifter å teste ut.

Emmelie forklarer hvorfor Chili Martini er så populær:

– Fordi det var første drinken som var her, den er godt balansert, søt, syrlig og litt sterk. Den dekker alle behov.

Et tips hvis du er usikker på hva du vil bestille er å ta en titt på favorittene til folka bak baren. De jobber jo for at du skal få en flott opplevelse.

Emmelie sin topp tre anbefaling:

  1. Ginger slapper
  2. Hot stepmom
  3. Drum and bass

Mens Martin, barsjefen på No Stress anbefaler disse tre drinkene:

  1. Bramble
  2. Bubble Trouble
  3. Ginger slapper

– Uansett hva du vil ha, vil du egentlig bare ha en Bramble, sier Martin.

Hjemmekoselig atmosfære.

Stuen for alle

Som du kanskje merker er er det mange godsaker. Om du er stamkunde eller ny innenfor No Stress-universet er det noe for alle på menyen og det eneste du trenger å gjøre er å prøve de ut.

Men med så mange forskjellige drinker å velge mellom har det skjedd at kunder kommer med andre forslag?

–  Ja, et klassisk eksempel er Hendricks GT som ofte serveres med agurk og pepper hvor flere gjester har blitt litt stresset og bestilt den med salt og pepper i stedet. Vi hadde også en gjest som bestilte Strawberry Battery. Det han egentlig ville ha var en Strawberry Daiquiri, sier Martin.

Hva skiller dere ut fra andre utesteder og cocktailbarer?

– Vi fokuserer på drinker som folk synes er gode, altså de alle synes smaker godt, men vi har mange flinke bartendere som tar stolthet i jobben sin. Så det er selvfølgelig muligheter for å få seg en god classic cocktail også som f.eks Negroni, Manhatten, Old Fashioned og lignende.

Når du kommer inn til No Stress er det som å komme hjem, litt som din egen stue?

– Det er et godt poeng, det er som en stue. Vi jobber dessuten hardt for at du ikke skal være redd for å prøve nye ting. Hvis du har lyst å prøve en drink og du ikke liker den så prøver vi å gjøre alt for at du skal få en god opplevelse. Det er service det handler om.

Emmelie og Martin.

Trives du her?

– Nei, sier han og ler. Joda jeg elsker det, det er det beste jeg vet, sier Martin og forteller mer.

– Nå er vi et lite team i en liten bar. To personer som jobber hundre prosent, med tre deltidsansatte pluss en daglig leder. Vi er et team som jobber mye sammen og henger mye sammen også, litt som en familie.

Med en liten bar med mye forskjellige mennesker må det ha skjedd noe gøy på jobb, kan du fortelle om noe?

– Det er mye flørting, kommer det fra en leende Emmelie. Men jo, det var to gutter som stod i baren en gang og så at jeg hadde langt hår. De veddet 200 kr om det var ikke ekte, jeg vant og fikk 200 kr i tips.

– Så har vi den gangen det var noen gjester som ble veldig glade i en t-skjorte den ene bartenderen hadde på seg på jobb, og etter mye om og men, sa bartenderen seg villig til å selge den for 1000 kr selv om gjestene hadde blitt forklart flere ganger hvor de kunne kjøpe sin egen, og at den der kostet 150 kr. Ca 6 måneder senere kommer de samme gjestene tilbake, og det viser seg da at t-skjorten har blitt en slags «maskot» for vennegjengen når de var på tur. Og den ene i gjengen begynte å vise bilder fra hele verden iført t-skjorten,  mimrer Martin.

Med den anekdoten som siste ord ønsker barteamet alle velkommen, gamle og nye fjes. Utetrend sin utsendte takker Emmelie Gerhardsson og Martin André for oppskriften, løfter hånden og sier:

– En Eplekake, takk!

Kommentarer

kommentarer