Nytt kapittel for Jacob Aall

0
135

Stedet har vært en sosial og festlig møteplass for studenter og unge i flere år. Nå fornyer de seg og blåser nytt liv i den store takterrasen på taket av Xhibition. Velkommen inn i Kirsebærhagen på Jacob Aall. Åpningsfesten er nå på lørdag.

Dato: 6. September, 2018

Skribent: Kristine Hagerup Thorstensen 

Foto: SKOG v/Sander Prestøy Olsen 

Denne høsten er det duket for et nytt kapittel på klubben på Bergens største taktterasse. Studentvennlige priser, nye menyer og et solid løft til uteområdet skal bidra til å gjenreise Jacob Aall som byens storstue

Bergens nye helårshage  

Beliggende på toppen av Xhibition, har Jacob Aall vært et sosialt møtested for unge bergensere og studenter i en årrekke. Kombinasjonen av restaurant og klubb har gjort stedet til et førstevalg både på dag- og kveldstid.

– Det blir spennende med noe helt nytt! Kirsebærhagen får meg umiddelbart til å tenke at det kanskje får et litt asiatisk og sommerlig preg, smiler Ingvild Nakkestad Viken (22)

Sammen med barndomsvenninnen Birgitte Skår (22) har hun tatt turen til Jacob Aall for en smoothie i høstsolen. Selv om de begge er travelt opptatt med studier, er de flinke til å nyte periodene med fri.

– Jacob Aall er stedet hvor jeg like godt kan ta med gamle barndomsvenninner som nye studievenner. Det er et sted som passer for de aller fleste, både de som elsker å danse og for de som helst bare vil prate. Det er ikke enten eller, som det gjerne er på andre utesteder, sier Birgitte

Åpningsfesten er allerede førstkommende lørdag 8. september. Det forventes mange gjester, så det er lurt å reservere bord nå. 

Bord booker du enkelt og gratis her. 

De to venninnene starter gjerne kvelden på Jacob Aall rundt klokken 23 til vanlig. 

– Den behagelige atmosfæren tidlig på kvelden er helt perfekt, så behovet for å vorse hjemme er ikke så stort. Utover kvelden blir det mer klubb-stemning med høy musikk og feststemte folk. Selv pleier jeg ikke å danse noe særlig, men jeg liker at jeg har muligheten. Det har jeg på Jacob Aall, sier Ingvil.  

En annerledes opplevelse 

Restaurantsjef ved Jacob Aall, Maren Bjelland, håper det nye konseptet vil bli tatt godt i mot av både nye og gamle gjester.

Kirsebærhagen er noe vi har jobbet med en god stund allerede, så vi er selvsagt veldig spent på hva gjestene vill synes. Vi mener det beste med Jacob Aall er takterassen. De gøyeste kveldene her er når det er mange kjente som minglefester på taket. Det er deilig. Det vil vi legge mer tilrette for.

– Musikkprofilen er ny, vi booker nye DJs, vi har fornyet interiøret og vi tror at helhetsopplevelsen blir både bedre og annerledes enn før. Kom og føl, det blir rytmisk.

Vi har tidligere hatt stor suksess med våre årlige 17. Mai-feiringer, så tanken er blandt annet å overføre noe av den gode stemningen der til Kirsebærhagen. Kombinert med en enda høyere klubbfaktor, ønsker vi å gi gjestene våre det beste fra to verdener. Det blir en slags feststemt helårshage, forklarer hun.

Før åpningsfesten på lørdag anbefaler restaurantsjefen å dele et måltid med gode venner.

– Det fine med jacob Aall er at hele kvelden kan tilbringes her om du ønsker det. Selv synes jeg det er hyggelig å spise noe i restauranten først. Gjerne småretter og drikke som er enkelt å dele med venner. Da har du litt tid til å få opp stemningen før DJ-en kommer på i 22-tiden.

Enten du planlegger å spise i restauranten først eller å komme direkte til åpningsfesten, er oppfordringen klar. 

– Vi forventer mye folk allerede klokken 22, så jeg anbefaler alle å booke bord først. Det er også lurt å komme tidlig for å unngå kø, sier Maren.  

Sexy Boge vibbe 

Underholdningen for åpningskvelden er det blandt andre selveste DJ Boge som står for. (Har du ikke hørt om DJ Boge? Les mer om den talentfulle bergenseren her) Selv har han følgende å si om hva du kan forvente under åpningsfesten:

– Gestene kan forvente seg en hel del sexy musikk. Jeg er mer enn klar for å ta de med på en vakker reise gjennom kvelden. På lørdag skal jeg gjøre det jeg kan best; å spille vakker, fet musikk for folket!