Steffen Kvidahl fra Loddefjord er en r&b-artist med passion for fashion. Som relativt ny-signet av Full Effect Records har han gitt ut låten “Ingen svar”, heldigvis fikk vi svar når vi stilte han noen spørsmål.

Skribent: Christine Hetland

Foto: Mads Neset

Steffen Kvidahl feirer låt og livet med fylla på NATT. Når han ikke er keen på party går det i musikk, film, preiking om livet og UNO med venner. Cash, bruker han for det meste på klær:

– I got passion for fashion!

Steffen er en ekte 5071 gutt. Vokst opp i Loddefjord. Og det var i tredje klasse på videregående, når han drev å køddet rundt med freestyle-battle i storefri at han forstod at musikk var drømmen.

Tidligere har Steffen gitt ut EPen «Camp Stiff», oppkalt etter sitt eget kallenavn “Stiff” og Childish Gambino sitt Camp album. Nå er han signet på labelet til Girson Dias, Full Effekt Records og har gitt ut singelen “Ingen svar”.

Trives du på nytt label?

– So far so good! Det er veldig gøy å være en del av Full Effekt, og det viser at jeg har gjort noe riktig, også er Girson er veldig flink å ta vare på artistene sine. Det gir en betryggende følelse.

Hvordan har feedbacken på “Ingen svar” vert?

– Både venner og fremmede gir gode tilbakemeldinger. Det er alltid hyggelig og det hjelper på selvtillit og motivasjon. Jeg har fått godt med streams og god feedback, så jeg er veldig fornøyd!

Hør “Ingen svar”:

Wait, what? Beskriver du en voldelig dame i sangen?

– Haha ja, men jeg har aldri blitt slått av en dame, det er mer metaforisk. Du vet krangling og bad-vibe ting. Jeg har faktisk aldri hatt kjæreste så kan ikke akkurat si at jeg har mye erfaring i kjærlighetslivet.

Synes du det er lett eller vanskelig å dele erfaringer fra livet ditt i musikk?

– Det kan være litt skummelt og dele ting om seg selv, men så finnes det ting som er lettere å synge om enn å si det til sine nærmeste. Kanskje en av flere grunner til at artister velger å for eksempel å komme ut av skapet, avsløre at de har barn, eller er deprimert gjennom musikk og vennene tenker bare; «wow, jeg visste ikke at du følte det sånn».

– Men det som også er godt med det, er at når man synger om real shit, så er det folk der ute som har følt det samme, og det gir både lytteren og artisten en følelse om at de ikke er alene.

Hvordan var samarbeidet med Martin Hazy?

–Veldig bra, i og med at han er en veldig anerkjent rapper, og jeg er ganske fersk i gamet. Første singel via Full Effekt kunne ikke vært en mer aktuell singel enn denne. Også er han jo jævlig flink!

Er det flere bergensartister du vil jobbe med?

– Det er det. Jeg vil lage noe med de i Full Effekt, og jobbe med Store P og L.U:N.A.

Hva synes du er det viktigste med en låt, følelsen, teksten eller beaten?

– Jeg er veldig fan av en fet beat, så beaten spiller en stor rolle i bra sanger. Samtidig må det føles ekte; at de virkelig mener det de sier. Så jeg vil si de to er viktigst i en sang, beat og følelse.

Og helt til sist hva vil du oppnå med musikken din?

– Jeg vil lage musikk som varer, ikke noe som kommer og går.