Årets Bergenfest

0

Årets bergenfest inneholdt flere spennende up and commers med fokus på lokale band, vi fikk en liten prat med blant annet Romskip som deltok i årets bergenfest.

Tekst: Sunniva Grønner Sætre Foto: Andreas H. Grønner

Romskip er et lokalt band fra Bergen som flere og flere har fått øynene opp for. De har allerede rukket og spille på flere av de større scene i Bergen, vunnet stipend fra Bergenfest, og har nylig sluppet ut en vinyl “05 EP” som du kan kjøpe på Apollon.

Vi tar en prat med guttene etter de har spilt på årets Bergenfest. Stemningen er på topp hos medlemmene.

“Vi er fattige og gjør noe rikt”

– Hvordan føltes det å vinne stipendet fra Bergenfest?

Det føltes jævelig deilig, vi forventet ingenting og tar det som kommer til oss rett i hjertet. Vi bare spiller og det som skjer det skjer. Vi er fattig og vi gjør noe rikt sier Adem.

– Har dere hatt det fett på Bergenfest?

– Ja! Hyler gutta i kor. Det er kjempefett at fansen dukker opp, romskip er fansen og vi feeder hverandre. Vi elsker dere sier Nicolai.

Dere slapp nettopp en ny EP, men vi hører rykter om en til i år?

– Vi slipper en ny i høst, men noe dato har vi ikke helt enda.

Hva kan vi forvente av den nye EP dere skal slippe?

– Den blir enda fetere. Det kan vi love, sier Nicolai.

– Har dere noen planer videre nå i sommer vi burde få med oss?

– Først begynner vi med Malakoff i Nordfjordeird 18 til 20. juli. Året etter skal vi ta over Norge. Planen er såklart herredømme over hele universet.

– Sist men ikke minst, hvor kan vi treffe på dere ute?

– Vi er alltid ute, vi er ofte på Statsråden, Apollon og Vikken. Bare kom innom og kjøp oss en øl eller vinylen vår, sier de og ler.

Vi takker for praten og lar medlemmene gå. De har tross alt nettopp levert en vanvittig energisk opptreden som gjorde at vi alle glemte litt at Sam Fender avlyste. Vi gleder oss til ny EP i høst.