Roast Battle – Drittslengingen som bunner i kjærlighet.

0

Roast Battle er en ny versjon av den tradisjonelle Roasten hvor det alltid er kun en hovedgjest. Her møter komikere hverandre og må sloss om å komme videre i neste runde og frem til finalen. Ingenting er off limits og absolutt alt kan bli brukt mot deg. 

Skribent: Sunniva Grønner Sætre – Foto: Stand-up Bergen og Grim Fimland Moberg

Christoffer Schjelderup er en av dem som står bak eventet som kicker off allerede førstkommende lørdag på Vaskeriet. Denne gangen er det forbedret og mer tilgjengelig da hvert eneste show skal live streames. Aldri før har noe i denne grad blitt livestreamet så dette er groundbreaking og helt nytt i Humor Norge.

Christoffer Schjelderup Foto: Grim Fimland Moberg

Ti runder på ti uker hver eneste lørdag på Vaskeriet. Premien til den beste komikeren som vinner i finalen er 25 tusen kroner i motsetning til 10 tusen forrige vinner stakk hjem med. Denne gangen er det større, mer innovativt og krever mer av komikerne som deltar. Vi i utetrend tar en prat med Christoffer Schjelderup som selv skal delta, allerede i første runde.

“ Konseptet er roast, det blir litt som det man finner i rap battle. Det er samme konsept men med vitser. Ingenting er off limits og alt kan bli brukt mot deg. Litt av grunnreglene er at alt er lov. Det er derimot ikke lov til å bli krenket, og det gjelder publikum også. Hvis du ikke liker det så trenger du ikke være her”

Hva er håpet for denne roast battle i forhold til i vår?

“Vi slet litt i vår, så etterhvert som rundene gikk så finpusset vi så det ble bare bedre og bedre. I finalen i vår var det ikke ideelt heller da vi endte opp med tre stykker mot hverandre. Nå vet vi hva vi går til og vi vet hvordan vi skal få det til.”

Hvor kom ideen til dette fra?

“Det er jo et utenlandsk konsept, det startet vel allerede på 50/60 tallet i England. Det begynte med de vanlige “toastene” hvor man skryter av en person. Deretter fant et par venner og komikere ut at i stedet for å skryte kunne de slenge dritt om hverandre. Det var med kjærlighet i bunn, de var jo nære venner. Roasting er også en gammel tradisjon i USA som har blitt populært grunnet Comedy Central. Nå har det blitt en greie folk holder på med, men det begynte i Bergen. Jeg var med på roasten av Lothepus nå nylig og snart skal Sophie Elise i Oslo også bli roastet. Under humorfest så roastet vi f.eks Stian Blipp men nå er det blitt litt større og det kan fort bli en nasjonal greie. Det vi gjør her, dette er nytt. Vi har ingen hovedgjest som den vanlige roasten. Vi har en og en komiker som roaster hverandre i en runde hvor det står igjen en vinner til slutt. Det er med et konkurranse element som er verre en vanlig roast. Her må du gå inn med vidåpne øyne og synes det er gøy med mørk humor. Hvis du ikke skjønner greia så er ikke dette noe for deg. Hvis du synes det er gøy å le av ting som er litt forbudt og mørkt er dette noe for deg. Det er kjærlig drittslenging.”

Andreas Bach

Hva skjer videre fremover?

“Første runde er denne lørdagen 31/8/19. Da blir det jo meg (Christoffer Schjelderup ) mot Jon Hægland som kom til finalen sist. Så er det Mohammed Basefer og Karsten Blomvik fra Stavanger. Cecilie Moroni mot Stian Sævig.  Tre par hvor en og en møter i en runde. Det blir fem uker med det som innledende runder. 15 stykker går da videre men da har vi et wildcard hvor publikum skal få være med på å bestemme hvem som går videre, folk har jo sine favoritter så enten en som er slått ut som får en sjanse til eller en de ønsker og sende rett til semifinalen. I finalen står det to komikere igjen over ti uker”

Hva kan vi forvente av komikerne som deltar i år?

“Det blir en del av disse unge opp og frem komikerne som skal delta, men det også veldig flinke folk som står fast på scener på f.eks Ricks. Det kommer også en del fra østlandet, vi har f.eks Ronny Torsteinsen som reiser rundt med sitt eget show som har mottatt god kritikk til Marlene Stavrum som står fast på latter. Hun var også med på roasten av Lothepus. Så kommer Sjur Koppen, han som vant sist. Han er jo fra Bergen men har flyttet til Oslo. Juryen består også av en del kule folk, som f.eks “Kikkan” fra Dårlig Vane og masse andre komikere fra både Bergen og Oslo. Noen deltar og noen er med i juryen. Vi skal ha dritbra folk i både jury og deltagere. Dette er jo flinke folk, men det er jo også noen som er ganske ferske som blir slengt inn til ulvene”

Stian Sævig

Hva er nytt dette året? 

“Det finnes jo veldig lite stand up på tv i Norge, for lenge siden var det latter live men ingenting ble streamet live. Det gjør vi denne gangen og da blir det med ett mer tilgjengelig for alle. Da går det ann å ta seg et par pils og se på roast battle i stedet for fotball. Vi håper jo at hele prosjektet blir en suksess, at vi får gode tall og at det øker oppmerksomheten for stand up i Norge slik at det kan bli en fin plattform å vise seg frem på. At det blir en sånn greie at det er kult å være med uansett om man går videre eller ikke. Skulle gjerne hatt med de fleste i Norge på dette, det hadde vært dritfett å få med de beste komikerne. 

Dette er også en kjempefin mulighet for å sjekke ut hva som skjer i Humor Norge og oppdage nye komikere man ikke visste fantes. I det store og hele er det et utrolig høyt nivå i Norge i forhold til hvor få som driver med det. I motsetning til London hvor det er hundre klubber hver dag der folk gjerne står fem ganger hver eneste dag. Her er det mindre miljø men det er et støttende miljø.

Det finnes veldig mange flinke folk der ute som kommer til å overraske veldig som er drit morsom. Dette er en ny måte å finne dem på. Bergen er en fin og innovativ by fra kultur siden og hovedsakelig så er folk veldig flink til å gjøre ting uten å få støtte eller masse penger fra det offentlige. Folk klarer og lage noe nytt uten at du får mye hjelp, så dette kan bli en ny kul ting å gjøre i byen.”

Så ta med vennegjengen og opplev et annerledes vors før du skal på byen, dra med tinderdaten eller hvis du bare trenger å le fordi hverdagen er kjip så kjøp billetter på ticketmaster og delta på roast battle. Det er ti runder med ekte humor, talentfulle komikere og hele greien live streames.

Link til billettsalg: https://www.ticketmaster.no/search/?keyword=Roast+Battle

Blir også «Live-Stream» på vår Facebook-side hver lørdag kl 19.00 i 10 uker fremover nå!

Juryen