Bergen Gatefest 2019

0

Det er under én uke igjen til Bergen Gatefest i Skostredet! Vi tok oss en kaffeprat med arrangør Bjarne Nordlund for å få full oversikt over hva som skal skje på festdagen, Lørdag 14.september.

Skrevet av: Marius Helland Prestøy

Skostredet har lenge vært en uoffisiell arena for kultur i Bergen, med alt fra ølfestivaler og nattjazz-scener til spontane gatefester og utradisjonelle markeringer av høytidsdager. Skostredet er mangfold og Skostredet er glede! 

Vi i Utetrend skal førstkommende lørdag i samarbeid med flere forskjellige utelivsaktører arrangere tidenes Bergenske gatefest og i den anledning tok vi en prat med hovedarrangøren Bjarne Nordlund for å høre “ka d’ går i?”

Hallaisen Bjarne, du har jobbet som arrangør i Bergen-by i lang tid. Kan du fortelle litt om hvilke tidligere prosjekter du har stått bak?

Ja, jeg arrangerte jo nylig 4-årsdagen til datteren min på Leos Lekeland! Hehe, neida, jeg har jo jobbet 15 år i utelivet i Bergen, så det har blitt en del. 

Et av prosjektene jeg kan nevne er jo klubbkonseptet “TirsdagsTendenser” på Folk og Røvere som jeg gjorde sammen med Geir Svensson og senere Anders Hauge. Dette eskalerte til at jeg også fikk arrangere flere gatefester i Skostredet. Blant annet 17. Mai 2018, da viste  Skostredet seg virkelig fra sin beste side. Ellers har jeg ett klubbkonsept gående på Cafe Opera med Hauge, som heter BB og Bonden.

Foto: Bjarne Nordlund – Fotograf: Mads Oliver

Hva er målet med Bergen Gatefesten 2019?

Enkelt. Vi skal minne folk på at Skostredet er en pulserende kultur-scene som er verdt å besøke. Når det er snakk om musikk i Bergen så høres det unektelig best ut med brostein under beina. 

Hvordan har samarbeidet med Utetrend vært?

Veldig bra! Jeg driver jo til vanlig noe som heter “Slem Gutt Underholdning” og dette baserer seg i all hovedsak på klubbkonsepter med undergrunns hip-hop. Utetrend har selvsagt en mye mer kommersiell profil, og dette åpner opp for at man både kan profitere på de mange kulturenes fordeler, samt hente ut direkte avkastning i form av god stemning.
“Den blandede festen er den beste” og her har vi virkelig blandet godt! Det blir nok både flere og større arrangementer framover i regi av Utetrend, ikke minst fordi den redaksjonelle biten og mengden visuelt materiale gir mye mer dybde i kommunikasjonen og promoteringen. Hvis du ikke har filmet eller tatt bilder det av det i 2019, så har det ikke skjedd… Og jeg liker jo at ting skjer!

Hvilken utelivsaktører er det som er med på å arrangere Bergen Gatefest?

“Bakgårdsfesten”: Til hoved-eventet, også kjent som “Bakgårdsfesten” har vi leid parkeringsplassen som ligger mellom Skostredet og Østre Skostredet. Inne på denne avlukkede og svære plassen har vi fått til et unikt samarbeid med utelivsaktørene Hallaisen, Chili Øst og Villani. Det blir knallbra.

Foto fra Villani

Magic Norway (“Barnefestivalen” og “Nattfestivalen”):
Etter et fantastisk initiativ fra eiendomsselskapet Magic Norway har prosjektet også strukket seg rundt hjørnet, hvor det skal arrangeres barnefestival på dagtid med innsamling til barnekreftforeningen. Senere på kvelden blir det også en heidundranes «Nattfestival» på Såpas og Villa Blanca, med egen hip-hop og EDM-scene hvor selveste SJUR og Mats Dawg kommer til å avslutte med et smell! 

Les mer om Magic Norway sitt bidrag her: https://www.utetrend.no/2019/09/magisk-gatefest/

Foto fra Villa Blanca

Folk & Røvere: Den smått legendariske uteplassen Folk & Røvere skal også arrangere sin egen etterfest med blant annet Sju Fjell Bergsystem og Ivar Thormodsæter som skal slå seg løs med både jazz og reggae!

Foto fra Folk og Røvere

ROCKIN’: «If the house is a-rockin’, don’t bother knockin’…!» På burgerjointen Roll & Rock blir det både utendørs rockekonsert med “Specific Moments” og senere vil festen fortsette inne med både gitarist og DJ.

Foto fra Roll og Rock

Hvilken artister kommer til opptre under Bergen Gatefest 2019? 

Det kommer så mye bra! Hvor skal man begynne?

Sjur: Med over én million månedlige lyttere på Spotify og strømmetall på flere hundre millioner globalt, har SJUR raskt bygget en enorm fanskare. Med sin unike merkevare av melodisk, elektronisk musikk har SJUR gått fra å være lokal DJ i Bergen, til å varme opp for R3HAB, spille på VG-lista Rådhusplassen, samt opptre på store festivaler som Findings, Utopia og Palmesus. Låtene hans har også fått oppmerksomhet i live-showene til tungvektere som Kygo, Sam Feldt og Matoma. https://youtu.be/dNC_X8rbTU8

Foto av Sjur Kristian Gimmestad – fotograf: Kenny McCracken

Fatima Revne: Fatima Revne er født i Manila, men bor i Bergen. De siste årene har hun gitt ut flere låter i RnB/pop-landskapet og med stadig flere opptredener på Bergens klubbscene så begynner karrieren virkelig å skyte fart. Sjekk henne gjerne ut: https://www.youtube.com/watch?v=tqHFDeZCt8A

Kasha Soulqueen: Bergen Gatefest fikk nylig tilsendt en lydfil (spilt inn på ett soverom) med melding fra Ida i Aurakia om at vi kanskje kunne få til en låt eller to. Ettersom vi allerede hadde et smekkfullt program, så skulle det mye til å slippe gjennom, men dette hørtes rett og slett så bra ut at vi måtte rydde plass! 21-åringen med røtter fra Kongo reiser fra Gjøvik for å delta på festivalen, så ta henne vel i mot!

Mats Dawg: Rett ut fra Rønvika kommer en hund som har hatt base-camp i Bergen lengre enn Norsk hip-hop kan huske. Favorittrappernes favorittrapper har vært aktiv i flere tiår og er en veteran å regne i NMG/G-husets stjernestall. Det er lenge siden vi har hørt han live i hans andre hjem, og vi er storfornøyde med denne bookingen. Mer Mats Dawg i monitor! https://www.youtube.com/watch?v=jtmC5YqTGys

Foto av Mats Dwag

Ivar Thormodsæter & Co: Ivar Thormodsæter er simpelthen en trommegud og dersom du gikk glipp av de legendariske tipptopp-søndagene hans på kaféen i Skostredet, så har du nå muligheten til å gjenoppleve hvor vilt det faktisk var. Mannen turnerer blant annet med Madcon, Miss Tati, Ulver og Dag Arnesen Trio. PS: ryktet sier at han har med seg en mystisk line-up som garantert imponerer.

Super-G: Bonden, Hansa, Ice Dogg og Ivar er kjent som ett av de drøyeste DJ-kollektivene regnbuebyen har sett. Med uttalelser som: «Best på fest» og «Eg gir no faen så lenge det e bra bass» så forstår dere hva det går i. Guttene har landet spillejobber på “Bergenfest”, “Feriekolonien” og “Sommerkvarteret”, samt varmet opp for The Game, Gangstarr og Kamelen. De har til og med fått en egen hyllest fra undergrunnsheltene Action The Man og Arian. Sjekk ut: https://www.youtube.com/watch?v=LWM_4THhCmQ 

Kingsley Anowi: Kingsley har vært en del av musikkscenen i Bergen i over ti år. Som soloartist har han blant annet samarbeidet med artister som Miss Tati, Myrna Braza og Vegard Harm. Kingsley er også kjent som DJ No Request, som har spilt på de fleste utesteder byen har å tilby. Sjekk ut Bergens egen soul-brother her: https://www.youtube.com/watch?v=_QzWzyxKOow 

Foto av Kingsley

CCA Jonas: 16-åringen fra Løvstakken dukker opp stadig oftere for tiden. Under vingene til Aldin Duratovic og TJ Danson har han utviklet talentet sitt og vi kommer nok til å se mye av ham i tiden som kommer (både i og utenfor Norge). Det er en ære å være det stedet hvor mange mennesker vil oppdage nivået til Jonas for første gang. Han er blant annet aktuell med monster-hit’en “Pretty Pretty”: https://www.youtube.com/watch?v=k8ZC0rZ_Yzo

Jonny Bayer: Jonny Bayer har med rakettfart gjort seg gjeldende i stand-up miljøet i Bergen. Med bakgrunn fra radiobransjen tok han i 2016 steget ut på humorscenen. Kort tid etter sin debut vant han Comedy Fight Club på Ricks og i mars 2018 debuterte han på engelsk på The Comedy Store i Los Angeles. Jonny er en sjarmerende og uredd pratmaker som elsker å utforske faget. 

Foto av Jonny Bayer – Fotograf: Grim Fimland Moberg

Konsept X feat. Wario Rural: DJ Anne «Twerk-A-Lot» Stinessen (Konsept X) har spilt regelmessig på Bergens store og små scener de siste 5 årene. Hun har bl.a opptrådd på VillVillVest, Bergen Assembly og Bygdalarm. Stilen er en skamløs blanding av house, dancehall, elektronisk og dance. Med seg på gatefesten får hun selveste Mario «Wario Rural» Urban! Han er kjent for å arrangere fester (Hestihval, Klubben etc.) og selvsagt spille festmusikk!

Specific Moments: Dansegulvet koker og allsangen sitter løst når Specific Moments fra Bergen inntar scenen. Med sine optimistiske tekster, fengende melodier, energi og spilleglede har de skapt et trofast og voksende publikum. Bandet har spilt en rekke konserter med godt besøk og ekstatisk publikum, bl.a på festivaler som Bygdalarm, Tall Ships Races og Djupavikfestivalen.

Foto av Specific Moments

Snorrongen: Etter mye om og men, har denne hip-hop undergrunnshelten begynt å slippe musikk på en månedlig basis, og det høres bedre ut enn noensinne. Med opptredener på “Oslo Musikkfest” og Slem Gutts klubbkvelder på CV’en, så blir det skamfett å se ham opptre i Skostredet.  https://www.youtube.com/watch?v=Nu3dAM-F9bM 

Sju Fjell Bergsystem: ble dannet i 2004, de er lidenskapelige reggae selektahs Don Lima spelte saman på ein Cushion-kveld. Det viste seg at interessen for å grave fram de diggeste låtene fra Jamaicas ufattelige katalog over musikk var felles, og ikke minst synet på hva som er de diggeste låtene! Sju Fjell bergsystem spiller alt fra 60-tallets ska og rocksteady til 70-talls roots, 80 talls dancehall, og moderne roots, dancehall og steppers, med ett syn på reggae som en musikkform som til all tid drar med seg arven frå tidlegere periodar. ROOTS. I begynnelsen av 2019 kom Dinomyte til og manifesterte seg selv som Bergens eneste fullgrads soundsystem. 6000 watt med glede og kjærlighet.

Sju Fjell Bergsystem

D!EGO: Produsenten/skateren/rapperen D!EGO har bodd lengst i Bergen av alle stedene han har bodd (selv om han snakker østlandsk og har røtter i Chile). Positive vibber og kjærlighet gjennomsyrer alt han gjør og dette gjenspeiler seg både i stemningen på arrangementene han deltar på og musikken han gir ut: https://www.youtube.com/watch?v=7NjM0kk0GRc  

Essa Cham: Bergensvennen og reggae-stjernen Essa Cham har aldri hatt dårlig vær når han har vært på besøk. Det er sikkert derfor han kommer tilbake igjen og igjen fra hjemlandet Sverige. Essa var sist sett i Bergen på den legendariske 17. Mai i Skostredet 2018. Velkommen tilbake, fam! https://www.youtube.com/watch?v=jP6n_dJGzUM 

Foto av Essa Cham – Fotograf: Patrik Vincent

Hvordan blir programmet for kvelden? 

Barnefestival
Klokken 13.00 på uteområdet ved Villa Blanca vil det arrangeres barnefestival. I den anledning blir det opprigg av hoppeslott, tryllekunstner, scene og lys. Barnedelen er ferdig kl.15.00 og er gratis for allel!

Dagfestival i Bakgården mellom Hallaisen, Villani og Chilli Øst. Program: 

Klokken 14.30 – Åpning med Jonny Bayer og Stand-Up Bergen

Klokken 15.00 – Sju Fjell Bergsystem

Klokken 16.00 – Kingsley Anowi + Assaidi + Trollstøv

Klokken 17.00 – Konsept X featuring Wario Rural (Tjommi)

Klokken 17.30 –  Fatima Revne+kasha Soulqueen

Klokken 18.00 – Tipp Topp Time med Ivar Thormodsæter og Co

Klokken 19.00 – Super-G + Bbjackson feat. Timeless

Klokken 20.00 – CCA Jonas

Klokken 20.30 – Mats Dawg!

Klokken 21.00 – Essa Cham

Klokken 21.30 – SJUR

Eventet er ferdig kl. 22.00.
Pris for billetter: 100,- (forhåndssalg) og 150,- for de som kjøper i døren. Eventet vil være gratis for barn under 12 år, men husk at alle under 18 år må ha med verge.

Nattfestivalen vil arrangeres på Villa Blanca og Såpas. Program: 

Klokken 22.00 – Åpning

Klokken 22.30 – Korridoren – Åpning av Nattfestivalen

Klokken 23.00 – Villa Blanca – Kingsley Anowi

Klokken 23.00 – Såpas – Super-G

klokken 00.00 – Snorrungen + D!EGO

Klokken 00.30 – Såpas – Mats Dawg

Klokken 01.00 – Såpas – Konsept X

Klokken 01.00 – Villa Blanca – SJUR

Eventet er ferdig kl. 03.00.
Pris for billetter: 100,- (aldersgrense: 20 år).

Foto fra Villa Blanca

ROCKIN’: På Roll & Rock starter eventet kl. 22.00 med bandet “Specific Moments”. Senere på kvelden vil det være DJ og gitarist i huset. Dette vil være et gratis arrangement med aldersgrense 20 år.

Etterfest på Folket: På Folk & Røvere starter etterfesten kl. 23.00 med Sju Fjell Bergsystem og Ivar Thormodsæter. Arrangementet er gratis og vil ha aldersgrense 20 år.

Hva gleder du deg mest til under Bergen Gatefest 2019? 

Utvilsomt å se alle menneskene i Skostredet i alt sitt mangfold. Samtidig gleder jeg meg til å se hvordan et så variert program kommer til å fungere. Jeg tror det blir magisk. 

Årets program er sammensatt av en kombinasjon av bekjentskaper, tidligere samarbeid, dugnadsånd og unge lovende. Mange av artistene har strukket seg langt for å bidra til å få avviklet denne minifestivalen, og det er vi evig takknemlige for. 

Samtidig som jeg gleder meg til å se de mest rutinerte musikerne briljere, så tror jeg noen av de yngre kan overraske stort. Jeg gleder meg eksempelvis enormt til å sjekke ut hva 16 åringen CCA Jonas har til oss. Det er nok definitivt noe som får gamlingene opp på tærne. Været er jo til en viss grad en faktor, men jeg har sett skostredet danse i regnet før, og vi har jo selvsagt telt, så jeg bekymrer meg ikke.

Linker: 

Link til billetter: https://utetrend.ticketco.events/no/nb/e/bergen_gatefest_2019

Link til arrangement på Facebook: https://www.facebook.com/events/2505458656368253/

Følg oss gjerne på Instagram og Facebook på @bergengatefest