SJUR

0

Med sine mer enn 170 millioner avspillinger hos Spotify, har produsenten SJUR gitt ut enda en smash! På vokal har han med seg britiske Caitlyn Scarlett, som er en up-and-coming låtskriver og sanger. På lørdag spiller han på Bergen Gatefest 2019!
Skribent: Sunniva G. SætreFotograf header: Mads Nesse

Det var etter en låtskrivercamp i Danmark i fjor at SJUR og Caitlyn fant tonen – hvor de sammen lagde en demo som de begge elsket. Dette resulterte i at briten dro helt til Bergen, SJURs hjemby, for å ferdigstille «Thinkin’ Bout».

Siden hun signerte en publishing-avtale med BMG i 2017, har Caitlyn og hennes låtskriver-talent vært ettertraktet. 

Roc Nation inviterte henne blant annet til å lage låter for Rihanna i London med store navn som DJ Dahi (Drake, Kendrick Lamar, Big Sean), MelO (Beyoncé) og Levi Lennox (M.I.A., Zayn Malik)!

– SJUR er en av mine favoritt-mennesker å samarbeide med og jeg er så spent over hvordan låten har blitt. Jeg elsker å slippe låter internasjonalt og spesielt med norske artister, det har blitt et av mine favorittsteder å besøke, forteller Caitlyn Scarlett.

Sjur Kristian Gimmestad – Fotograf – Kenny McCracken

SJUR er også fornøyd med valget av samarbeidspartner.

– Hun er fantastisk! Både som sanger og låtskriver, sier bergenseren om briten.

Med sitt fengende refreng og Midtøsten-inspirerte falsett, vil «Thinkin’ Bout» på alle mulige måter fange oppmerksomhet. Og den bassen er virkelig alt!

– Dette er en helt ny sjanger for meg, preget av dype bassnoter som er pitched og gjentagende. Jeg tror virkelig at denne låten skiller seg ut fra mine tidligere singler, fortsetter SJUR.

Med opphav fra en liten by på Norges vestkyst, kan SJUR vise til suksess med over 170 millioner streams hos Spotify, inkludert låter som «What Do I Do» og «Rich & Famous» med Isac Elliot. Coveren av Mario´s «Let Me Love You» har over 100 millioner avspillinger hos Spotify alene, og gikk inn på topplister i både Norge, Canada, Finland, Danmark, Nederland og Sverige.

Etter en travel sommer, med mye reising og konserter over hele landet, er SJUR klar for å dra tilbake i studio og jobbe med nye, spennende samarbeid og ny musikk. Vi treffer han over en kaffe før han skal på intervju til nrk på Media City Bergen, Sjur har nemlig også takket ja til å spille på Bergen Gatefest den 14 september til tross for en veldig hektisk men spennende tid for produsenten. Vi er nysgjerrig på hva vi kan forvente. 

Coveren av Mario´s «Let Me Love You»

Hvordan har responsen vært på Thinkin´ Bout til nå?

“Det gikk veldig bra, den gikk jo rett inn på 6 plass new music friday på spotify. Jeg er utrolig fornøyd. Folk har sendt meldinger om at de har hørt den på forspill 200 ganger så de nesten er lei. 

Hvordan var det å jobbe med Caitlyn?

“Det har vært veldig bra, det er et år siden vi lagde låten. Vi har lagd tre sanger sammen men denne singelen passet best for henne og hennes vokal. Vi driver å leter nå etter vokalister til et par av sangene, det kommer hvertfall en til før jul”

Er det noen spesielle du håper på å jobbe med i fremtiden?

“Blant norske artister så hadde det vært dritfett å jobbe med de store pop jentene. Som Dagny og Sigrid. Internasjonalt så håpte vi på Max som sang sammen med Matoma. Vi får se, det er ikke alltid så lett. Men det åpner seg mer og mer dører nå.”

Din suksess som artist tok vel plutselig bare helt av, hva skjedde?

“Det var på nyttårsaften 2016 tror jeg, så plutselig satt Spotify en låt som nr 1 på en nyttårsfest liste. Da gikk jeg fra å ha et par tusen streams om dagen til tre hundre tusen streams på nyttårsaften, så derfra og ut gikk det veldig bra.”

Noen planer i 2019 du vil fortelle om?

“Full fokus på å lage ny musikk i studio, men skal en tur til Amsterdam under ADE, festival/bransjetreff. Der blir det mest å produsere egen musikk med låtskrivere der nede da”

Utfordrer du deg selv i forhold til sjanger og prøve nye ting?

“Ja, prøver forskjellige sjanger hele tiden. Den Thinkin´Bout er jo en annen sjanger enn det jeg har gjort før. Hittil i år har jeg gitt ut tre sanger, alle med forskjellige sjanger. Jeg prøver meg litt frem og ser hva som sitter best. Ble jo veldig fornøyd med Thinkin´ Bout, så prøver sikkert å holde meg litt i den sjangeren nå.”

Sjur Kristian Gimmestad – Fotograf – Kenny McCracken

Du produserer jo musikk,  kan du synge også?

“Nei, kan ikke synge, kan nynne litt og sånn. Men altså jeg er jo med på prosessen når vi lager låtene med å finne melodier og ord. Når vi bygger selve vokalen. Det er mest for å hjelpe vokalisten siden jeg sitter gjerne med en ide´ av hvordan vi skal legge opp vokalen til produksjonen. Men nei jeg kan ikke synge sier han og ler. “Men jo faktisk, den ene remixen jeg jobber med nå. På vokal chop på droppet så satt jeg å prøvde lenge å finne ut hva jeg skulle gjøre der så ble det at jeg nynner men har pitchet det opp i en lys tone. Vi får se om den kommer ut, men kan ikke si så mye mer om det. Men hvis den blir godkjent så er det meg som nynner i stuen min.” sier Sjur med et smil.

Hvor kommer ideene dine fra?

“Det er mye sparring frem og tilbake mellom låtskriver og vokalist. Det er mange forskjellige måter å starte på, må tilpasse produksjon til vokalen men nå lager vi alt sammen. Mye tilfeldigheter, plutselig prøver du ut en melodi så sitter den knall bra. Spiller ikke piano selv bare sånn helt enkelt men så sitter du å trykker deg litt rundt så plutselig kommer det kule ting.”

Hvor er du om fem år? 

“Håper jeg fortsatt bor i Bergen og jobber herifra men håper å slå igjennom mer internasjonalt. Tomorrowland hadde vært dritfett. Nå prøver vi å finne vokalister å jobbe med som er utenfor landet, sånn som Caitlyn som bor i England, det gir gjerne mer push der nede. Men markedet i USA er jo vanskelig. Hadde jeg fått en låt med Kygo eller Sigrid hadde vært utrolig kult siden de har begynt å gjøre det bra i utlandet.”

Vi gleder jo oss veldig til du skal spille nå på lørdag, men har du noen gode minner i forhold til Skostredet? 

“Hadde en kompis som jobbet på Roll&Rock i skostredet så da var vi veldig mye der, det var møteplassen vår. Så der har vi sitter i regn og sol, om å gjøre å finne den tørre stolen på uteserveringen. Så Østre da på konsert gjerne. Det er en bakgate med bra folk og god stemning. Litt av sjarmen er at det ikke er så trøkk. Syns det er dritkult at Utetrend har begynt å lage sånne arrangement igjen. Husker før på facebook når eventer på kom, da husker jeg at Utetrend hadde et event på Feliz med en kompis Josef Bamba. Så nå endelig kan Utetrend kjøre på med det igjen, oppsluttningen er jo sinnsykt og det ser ut som det blir en kjempesuksess. 

Kjenner du til noen av de andre artistene som skal spille på gatefesten?

“Ja, ikke sånn veldig personlig men har jo hørt musikken. Vi har jo Essa Cham f.eks. Han spilte jeg med for første gang på et bransje cruise som promo. Jeg var jo super star struck for å møte disse gutta, vet ikke hvor imponert de var siden jeg var jo helt ny og varmet opp for dem. Så det blir kult å møte dem igjen og se hvordan de har utvikla seg siden sist.”


Essa Cham

Ja nå har det jo snudd og du er jo headlineren på Bergen Gatefest.

“Ja, jeg gleder meg litt for jeg tror han var litt snurt for oppvarmingen den gangen, tror jeg spilte litt mye house som oppvarming eller noe sånn. Så nå blir det artig og se om han snur på flisa og gjør et eller annet for å ødelegge for meg denne gang” sier Sjur og små ler.

Gleder du deg til Bergen Gatefest?

 Ja, jeg synes det er litt kult, det er jo veldig lite scene ellers her i Bergen. Sånn for meg selv personlig også. Skal jeg spille så blir det enten nattklubb eller så må man arrangere seg en konsert. Dette gjøres gjerne på kvarteret eller verftet men det er kult å få en utendørs liten festival og samle folk. Det må liksom ikke være på koengen for en festival med kule artister. Alt fra up and coming til etablerte artister, det er litt mindre skala det må ikke være så stort. 

Av dine egne sanger, hva er du mest stolt over? 

“Thinkin bout har jeg venter på et år, så den har jeg gledet meg til mest. Den har en spesiell vibe, når vi satt å lagde den så satt jeg å repeterte en liten basslinje, og det er derfor hun synger “this bass is basically everything” og det var fordi jeg satt og hørte på den om og om igjen mens jeg tweake på den for å få det til å høres best mulig ut.”

Hvor kan vi treffe deg ute?

“Børskjelleren og er mye på Ricks også siden jeg har en del venner som spiller der. Natt og loulou, mer klubbscenene. Henger der i ny og ne.”

Er det mange som kjenner deg igjen og kommer bort?

“Ja det er noen som gjør det. Det er for det meste produsenter som stopper meg og ber om tips og triks. Folk kan gjerne like musikken min, men vet gjerne ikke hvem jeg er. Story of my career, man blir ikke frontet så mye selv og det er ofte vokalisten som er i fokus. Jeg har jo kontakt med publikum såklart når jeg er DJ men det er litt mer i kulissene”

Trives du best i kulissene kanskje?

“Før synes eg det var litt ubehagelig å være i fronten. Nå blir det kjekkere og kjekkere og ta mic´en å få alle med. Det er en komfor sak, det gjelder å finne nye ting sånn at du dytter deg selv litt utenfor komfortsonen.”

Beste tilbakemeldingen du har fått?

“Det var litt kult når mine foreldre synes det jeg lager er kult. i starten lagde jeg jo mye house musikk. Når til og med min far sender meg en video med tommelen opp av at han hører sangen min på radioen da er det litt kjekt. Så kontaktet jo Pitbull sitt management meg før jeg slapp min først singel. De likte det de hørte på soundcloud om spurte om jeg kunne lage en remix for Pitbull, det var ganske stort.”

 «Thinkin’ Bout» kom ut fredag 6. september, om du ikke har hørt den allerede sjekk den ut! 

«Thinkin’ Bout»

Opplev Sjur live på Bergen Gatefest, se eventet her: https://www.facebook.com/events/2505458656368253/

Følg SJUR

 Instagram

 YouTube 

Facebook 

Spotify