Birgitta Alida – En reise gjennom følelser.

0

Bergens baserte artisten Birgitta Alida er langt i fra et ukjent navn, med lang bakgrunn fra flere band har hun nå endelig utgitt hennes egen og første EP.  Februar 21 kom den etterlengtede EP «Birgitta Alida EP» via Blanca Records ut. En samling av hennes første utgivelser som solo artist hvor hun runder av det første kapittelet i historien om Birgitta Alida.

To av låtene er virkelig med på å sette kronen på verket, de er nemlig like mye et nikk til gamle helter som nye, hvor man lett kan høre inspirasjonen hennes fra blant annet favorittene Bach og Debussy som Beach House og Serge Gainsbourg. Selv har hun bakgrunn fra jazzen og sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som skiller henne sterkt fra andre artister fra Norge. Hun er et frisk pust i dagens samfunn med låter som har vært listet på NRKp13 og spilt hos blant annet BBC6 og andre internasjonale radiostasjoner. Sangen hennes “Glory” har for eksempel allerede vært “årets favoritter” hos GorillaVSbear og SUB POP.

Siden hun slapp sin første singel høsten 2018 har hun også rukket å spille på Ja Ja Ja Nordic showcase i London, Trondheim Calling, Vill Vill Vest, og nå har hun sluppet sin debut EP «Birgitta Alida EP».

Birgitta Alida

«Min første EP er en reise gjennom forskjellige følelser og kontrasten mellom de som en til enhver tid opplever gjennom fasene i livet. Det er en historie om det å være menneske og det som rører seg i sjelen, på godt og vondt. Oppturene og nedturene, kjærlighet og hjertesorg, ensomhet og fellesskap, angst og eufori, frustrasjon og forløsning.»  Birgitta Alida.

Responsen har vært knakende god og Birgitta har fått god kritikk på låtene hennes

Men nå står hun altså på egne ben. Og det låter, ikke overraskende, gull.Stemmegaffel

Birgitta Alida serverer en gavepakke av en låt med «When I’m With You».NRK P3

Norway’s Birgitta Alida follows up her soaring, timeless chamber-pop gem «Glory», one of our favorite songs of the year so far. With a delightfully warm and breezy new summer jam. – GorillaVSbear” 

Vil du lytte til den nye EP?
Sjekk ut
her og på Spotify
Sjekk også ut siden hennes på Facebook