Bodmannen

0

Vi tok en prat med moromann og gudfaren i Stand-up Bergen, som den siste tiden har tilbrakt mer tid i boden sin enn folk flest…

Tekst av Marius Prestøy

Siden Covid-19 kicket inn, har kunstnere og entertainere måtte tenke annerledes på hvordan de skal overleve i disse tider. Mange musikere har blant annet holdt livekonserter som streames på Facebook. En av de som har dratt strikken litt lengre enn de fleste er Christoffer Schjelderup, som i disse tider er aktuell med sitt eget Bodshow, som er akkurat det som det høres ut som, en mann som holder show i sin egen bod.

Hva fikk deg til lage «Bodshow»?

Det var ren desperasjon da jeg innså at det ble en verre pandemi enn antatt. Så lenge jeg ikke kunne stå foran et live publikum, så tenkte jeg at et streamet show var en god substitutt, og det var jo egentlig på tide. Vi har lenge hatt muligheten for å streame ting, og jeg startet jo med podkast for evigheter siden. Så det var på høy tid med et eget show!

Christoffer Schjelderup

Hva kan folk forvente når de kommer å ser på deg i boden?

Masse fjas, også utvikler det seg. Nå har jo jeg gjester av ypperste kvalitet, så alt fra Jonis Josef til Else Kåss Furuseth har stukket innom og nå kommer jo også Atle Antonsen, Kevin Vågenes og Vidar Magnussen. Stjernespekket i boden!

Se showet med Else Kåss Furuseth her: https://www.facebook.com/Utetrend/videos/246166406453357/

Hva fikk deg til å starte med stand-up?

jeg hadde holdt på med show og revy en stund og synes standup var veldig skummelt. Men helt ærlig tenkte jeg at jeg hvertfall kunne være like morsom som de fleste norske komikerne jeg hadde fått med meg. Men det svaret er verre enn antatt, gitt.

Topp 5 komikere gjennom tidene?

For meg må det bli Eddie Murphy, Louis CK, Bill Burr, Sarah Silverman og Dave Chappelle. Men spør du meg i morgen, er gjerne Daniel Simonsen med, og plutselig kanskje Dag Sørås. Tim Dillon er også en som er på vei oppover og Doug Stanhope kunne like godt vært med. Så det er vanskelig. Jeg elsker komikere, så bør helst ha en topp 100.

“Bodshow” er jo et interaktivt show der gjestene kommenterer live I showet. Hva er det drøyeste som har vært i kommentarfeltet?

Jeg har mistet helt kontrollen på hva folk mener er drøyt, men jeg fikk et spørsmål om hvem jeg ville invitert i “4 stjerners Corona” av Emil Berntsen i “Bare Moro Impro” og jeg endte vel på Tore Strømøy, Carl I. Hagen og Nils Arne Eggen. Sistnevnte var mest på grunn av Brann og hevn fra 90-tallet. Alt var jo selvfølgelig useriøst og tullete. Allikevel var det overraskende mange som reagerte negativt. Men litt sinte fjes tåler vi.

Christoffer Schjelderup

Hvordan er det å være komiker i Covid-19 epoken?

Det er rart. Som sikkert så mye annet. Gjør masse inne i telefonen min, både for firma, og for meg selv og siden min. Jeg har også gjort Drive-in standup, der du følte du stod i en postapokalyptisk verden og gjøglet foran de mekaniske overherrene som tydeligvis hadde vunnet i kampen mot oss mennesker. Tuting var eneste form for reaksjon. Helt bisarre…men også veldig gøy. 

Hva tenker du om staten Norge sitt ansvar for berike kulturlivet i denne perioden?

Jeg synes det mest skuffende er at staten ikke tar ansvar for å hjelpe den delen av kulturen som ALDRI ellers får en krone, men som nå for første gang har strukket ut hånden og spurt om å få litt igjen. Jeg tenker først og fremst på Ricks og Ole Bull og andre scener som i årevis har ført til inntekter for staten i hundremillionersklassen og nå får de altfor lite. Det er en skam.

Hvem er drømmegjesten du ønsker å ha med på “Bodshow”?

Drømmegjesten nå hadde kanskje vært Abid Raja. Spurt han hva han tenker på bak den fancy corona frisyren sin. Ellers, så må jo jeg si at de fleste jeg drømmer om faktisk dukker opp. Så får bare fortsette å spørre. Lure med meg Dagfinn og Marit Voldsæter og så håper jeg også på å fortsette en stund og få med mange folk som jeg ønsker skulle fått mer oppmerksomhet. 

Har “Bodshow” tatt deg mer ned på jorden eller blir du litt smågal i boden?

Definitivt ikke mer jordnær. Det er ikke normalt å ha show i en bod og det kan man godt se.

Christoffer Schjelderup

Øl eller vin i sommersolen ?

Jeg drikker for det mest øl for jeg er rett og slett ikke flink til alkohol. Men hvitvin og ræææææger er jo nydelig. Men heller mot og i meg øl. Mango IPA fra Hansa er sommerens hit. Som dessverre for det meste er utsolgt.

Vi takker for hyggelige svar og ønsker deg lykke til i boden din ?

Få med deg «Bodshow» live på Facebook hver mandag og torsdag kl 20.30!