Kom til Pappa

0

Mens byens mange utesteder sliter med å få endene til å møtes, er det et knippe mennesker som velger å satse i denne perioden. Én av disse er Bjarne Nordlund, som sammen med to tjommier har åpnet byens nyeste salong. Pappa er et sted med både sjel og hjerterom!

Foto/tekst – Marius Prestøy

Julian og Bjarne gjør siste prep.

Vi smyger oss inn i et mursteinslokale ved Olav Kyrres gate 39, det første som fanger øynene våre er en fresh bar, retro møbler og egenkomponerte kunstverk på veggene, her kan vi se at lokalet begynner å ta form. Det males fortsatt på lister og den siste «touchen» skal gjøres for at det blir heidundranes åpning imorgen, altså første juli 2020. Bak baren står Bjarne klar med to kopper kaffe og samtalen begynner å flyte. 

Hva var det som fikk deg og kompisene dine til sette opp Bar mitt i denne Covid-19 tiden? 

Jeg og Julian har snakket om å gjøre noen greier med mat, drikke og musikk sammen en stund. På et tidspunkt der jeg hadde masse tid pga. covid og lite spillejobber, så ringte Trond meg og hadde lyst å starte bar. Da sa jeg “det kan jo jeg hjelpe til med”. Har det egentlig gått veldig fort derfra. Er ikke så langt fra tanke til handling her i gården, og det er viktig å ta mulighetene livet gir.

Covid-19 eller ikke, haier og ørner trives best i strøm og motvind. Neida timingen var perfekt, vi er i en tid hvor mange spiller på lag. Folk finner løsninger på tross av begrensningene. 

Tidligere eiere har vært kjempe snille og hjulpet oss med å få dette opp og gå, huseier har vært raus og gitt oss gode betingelser. Ikke minst har leverandørene hatt troen på at dette kunne bli en arena for deres produkt. Masse kjærlighet til Pernod Ricard og 7 Fjell for å tørre å satse på en gammel hund og drømmene våres. Vi vet det kan bli tøft i begynnelsen, men vi er ikke redde for 2020, kom til Pappa!

Kunst av Gaute Haugland.

Hva er kan folk forvente når de kommer «hjem til pappa»?

Å bli ivaretatt, og få noe som vi har lagt hele sjela våres i. De kan forvente seg å bli møtt med kjærlighet, kjærlighet er god mat, god drikke, bra musikk. At man smaker på sausen før man heller den opp. Det er kjærlighet.

Hvem er dere som står bak konseptet? 

Det er meg, Trond og Julian. 

Er ikke så glad i å snakke om meg selv, men folk kjenner meg fra mange roller, jeg har startet flere utesteder, spilt som DJ og jobbet i utelivet i snart 20 år. Dette her blir det feteste stedet jeg gjør. Men først og fremst så er jeg også Pappa til to herlige jenter. 

Trond er en barndomsvenn av meg, vi pleide å bli jagd vekk fra trappa i inngangspartiet her. Fordi vi røykte og drakk glass cola, mens vi venta på 19 bussen. Nå selger han biler, utenom at han er innehaver av Bergens feteste bar. 

Julian er 12 år yngre enn oss, oppvokst på et bydelsteater på Paradis. Jeg kaller han for hippie, men han har både klippet seg og fått seg flere jobber. Han har sinnsykt bra smaksløker, lager fantastisk mat og spennende drinker. Han har jo vært bartender i noen år, når han ikke har flydd rundt i sandaler nede i Sør-Amerika.

Julian, maler over siste strøk.

Hva type musikk vil bli spilt mellom disse veggene? 

Musikken vil bli variert, fokus på sjangre og ingen kommersielle ting. Sjekk ut programmet til åpningsuka, så skjønner du.

Hvordan type matservering vil det være? 

Maten blir husmannskost fra hele verden. Vi kjører en dag med lansering (pappa betaler) der du kan få sjekke ut ukesmenyen gratis, og så skifter vi hver femte dag. Maten skal aldri koste mer enn en øl…

Kobe Bryant, laget av Gaute Haugland.

Hva slags type drikke vil du finne i baren deres? 

7 Fjell i hjerte! 

7 Fjell leverer håndverkspils på fat og ellers kjører vi masse forskjellige på flaske fra de, “support your locals”! De har fått en helt sinnsyk serie, og den nye ingefærølen deres “gingerninja” er helt syk. For å ikke snakke om samarbeidet deres med Bareksten!

André Falck fra Pernod Ricard ga oss et tilbud, som beviste at han hadde troen på konseptet. De leverer Havana Club og vi har bilde av Fidel på veggen, valget ble lett! Utvalget deres på resten av produktserien er kvalitet fra start til slutt. 

Vi skal lage masse deilige cocktails på sesongbaserte menyen, så du kan få noe som passer til årstiden.

Bjarne, viser frem kunsten til Gaute Haugland.

Kunsten på veggene er jo helt sinnsyk, hvem har laget de?

Gaute Haugland! 

Første vi gjorde når vi fikk nøklene til stedet, var å dra til Rosendal og hente han! Gaute er en veldig god venn av meg som har stilt opp flere ganger enn jeg kan telle, han har også lagd kunsten, logoen og skiltene i vinduet. Et ekte geni, sjekk han ut på insta! (@gautehaugland)

Hvordan kom dere på navnet Pappa? 

Navnet Pappa var det jeg som trumfet igjennom. Jeg har både blitt og mistet en pappa de to siste årene. Det handler om et savn, en dedikasjon, men også å tre inn i en rolle. Alle trenger en pappa, av og til må mamma være begge deler, og av og til finner man noen som ligner. 

Det finnes bare en Pappa, og jeg føler utelivet trenger en, passe cocky. Det finnes nok av slemme onkler og bestefedre i byen. Vi vil være noen som ønsker deg vel og alltid er der, hvor vi da er åpen syv dager i uka til halv tre.

Sist, men ikke minst er vi utrolig takknemlig for at familiene våres, har holdt ut med vårt fravær og sinnsyke livsstil i denne tiden. De er de virkelige krigerne, tusen takk til de, for at vi får lov å drømme. <3

Bjarne og Julian leker seg i baren til Pappa.

Vi ønsker Bjarne og co lykke til med åpning, stedet bør absolutt oppleves! 

Se mer om Pappa sin åpning «Kom til Pappa» her: https://www.facebook.com/events/686521025535875/