Høsten, tid for latter.

0

Klubbkveld på Ricks er tilbake for fullt, hver torsdag og fredag med varierte komikere av alle slag. Det er nye og rare tider vi er inne i, noe som byr på masse nytt materiale. Vi tok prat med moromannen og gudfaren i Stand Up Bergen Christoffer Schjelderup. 

Av Marius Prestøy, med bilder fra Stand Up Bergen.

Høsten er jo en fin tid for latter, hvorfor det?

Solen forsvinner sakte men sikkert og dagene går mot mørkere tider. Regnet kommer rekende og da er det viktig å fylle på med litt latter. Tror hovedgrunnen til at bergensere er morsomme er at vi liker å le. Vi har alltid hatt besøk av masse forskjellige folk og impulser og det skaper en fin grobunn for å ta en pils og høre på gode historier. Det har nå utviklet seg til standup, og når vi nå trekker mer og mer inn, så er det litt deilig å finne på noe.

Christoffer Schjelderup

Hvilke nye hensyn må Ricks og Stand Up Bergen tenke på når det gjennomføres stand-up i disse tider? 

På Ricks har vi flyttet showene opp. Det er masse plass, antibac og bordservering. Vi tar inn 150 personer i en sal som til vanlig tar 440, og det er fordi vi har lyst å følge restriksjonene til punkt og prikke og litt mer. Vi har veldig fokus på at ingen skal føle seg utrygge hos oss når de kommer for å kose seg og le. Og det tror jeg vi har klart, det har faktisk blitt veldig koselig. 

Bordene og lysene har gjort at salen ser litt ut som en gammeldags cabaretsal, litt klassisk og veldig hyggelig. I sommer hadde vi ingen bord, og da så det mer ut som en kunstinstallasjon. Tror aldri Ricks har vært nærmere Kode enn nå. Vi er tilbake for å “bare” være et sted der folk kan ha det forbanna gøy!

Tomas Nesse

Hvem gleder du deg til å se i høst og hvorfor?

Først og fremst gleder jeg meg til å stå på scenen selv… Og så er det også veldig gøy å se på alle de nye lokale talentene som Ole Fotland, Alon Fellus, Christine Johanne Sandvik og Stian Sævig. Alle de faste komikerne som er med å drive klubben tar jo hele tiden steg mot å bli skikkelige komikere, og de reiser rundt på andre klubber og står på Humorlaboratoriet hver tirsdag og blir bedre og bedre. Det er jo derfor vi gjør dette. For å rekruttere og finne alle de som er morsomme i Bergen og omegn og som trenger en scene for å bli “standupers”. 

Av de som kommer reisende, er jo det alltid kjekt å se bergensere som har flyttet. Nå kommer jo Eirik Krokås snart hjem igjen. Maria Stavang kommer og hun har jo blitt kjendis. Anders McCauley kommer i oktober. Jeg håper også å få sett de andre fjesene som har reist til det grønnere gresset på drittsiden av gjerdet! 

Maria Stavang

Så er det kjekt at så mange store navn, som ikke bare er bergensere også kommer over. Slik som Adam Schjølberg, han har jo vært en av de gøyeste i karantenetiden. Christer Torjussen tar med seg høytlesing og et nytt show og kommer også i september. Jonas Bergland, Kevin Kildal og Erlend Osnes. Jeg gleder meg til hver torsdag og fredag jeg!

Adam Schjølberg

Hvem av de nye «up and coming» tror du kan overraske?

Mange i Oslo som har fått øynene opp for Ole Fotland. Så nå må vi prøve å jekke han ned, før han blir høy på pæren. Det er også mange andre spennende som jobber beinhardt med å skrive nytt og stå så mye som mulig. Det er derfor vi trenger at folk støtter oppunder. Vi er veldig takknemlig for folk som kommer og ler og koser seg.

Ole Fotland

Til de som liker stand-up hjemme på sofaen, hvilken Netflix-spesial vil du anbefale? 

For det første vil jeg anbefale tre komikere som IKKE har fått sitt siste show på Netflix, og det er Sam Morril, Mark Normand og Joe List, som alle kan se helt gratis på Youtube. Vil også anbefale å sjekke ut Andrew Schultz der. 

På Netflix synes jeg fortsatt at de eldste til Bill Burr er de beste. «I’m sorry you feel that Way” og “You people are all the same”. Jeg elsker også Sarah Silverman og hennes “A spekk of dust” er nydelig. Jeg er vanvittig fan av Nate Bargatze og det jeg ville gjort, var å se «The Standups» fra første sesongen. Se hans første episode, og så etterpå så ser du “The Tennessee Kid”.

Du har jo selvfølgelig Chapelle og Chris Rock, men sjekk også ut Tom Segura å begynn gjerne med «Mostly Stories”. Er du glad i noe helt spesielt, så sjekker du ut Maria Bamford, som er helt genial hvis du først tar henne. Meget original, men definitivt ikke for alle. Fikk henne nesten til Bergen, men det var før Corona.

Christoffer Schjelderup

Takker så mye til Christoffer for hyggelig svar! 

Om du ønsker å se stand-up hjemme eller ute blant folk, oppfordrer vi alle til å gå høsten i møte med god latter! Selvom regnet pisker oss i tryne, kulden lister seg nedover ryggsøylen og det grønne som en gang var, sakte falmer over i røde og oransje toner. Så tror jeg vi fortsatt vil høre en smittevennlig latter i fra Ricks, i fra gater, og i fra fjell i Bergen by.  

Mer info om Stand Up Bergen, sjekk ut linken her:

Trykk på bildet!

Sjekk ut forrige intervju vi gjorde med Bodmannen her:

Tykk på bildet!