Slik var Bergenfest

Vi dekket Bergenfest dag for dag. Føl den elleville stemningen på Bergenhus Festning i vår oppsummering av festivalen.

Artikkel
Artikkel
Slik var Bergenfest

Lørdag

Bergenslegenden Jan Eggum fikk gleden av åpne festen som var finaledagen av den fire dagers lange festivalen på Bergenhus festning. Til eldre og nyere slagere kunne publikum danse og stemme i når den nå 72 år gamle Eggum klimpret på gitaren sammen med bandet Gefylen, som akkompagnerte Eggum på scenen denne lørdagen. Med oppholdsvær, konserter fra blant andre Tom Odell, Metteson, Jungle og Gabrielle var det mange som var fornøyde med å ha gått til innkjøp av lørdagspass. Særlig Jungle bydde opp til dans på plenen når de spilte hits på hits med deilige låter som beveger seg i sjangerspennet pop, disco, soul og funk og rnb. Til forskjell fra sin tidligere Bergenfestkonsert i 2019, hadde de denne gang med seg albumet VOLCANO fra 2023. Bandet etterlatte festivalpublikum i perfekt modus for å ta imot Gabrielle en liten stund senere. Som alltid klarte bergenseren å sette fyr på publikum og scenen med låter som nesten alle har hørt eller kan. En perfekt avslutning på årets festivaleventyr. Takk til alle som kom og snakket med oss i Utetrend.

Se stemningsvideo fra lørdagen:

Fredag

Vi vet at det er mange som hadde gledet seg til fredagen på Bergenfest med en hiphop-tung lineup og flere lokale helter i fokus. Den britiske sangeren og låtskriveren James Arthur kom på scenen og beklaget for sin hese stemme og ba publikum synge med. Det gjorde de. Låter som «Blindside» og og Fugees-coveret av «Ready or not» viste hva den tidligere X-factor-vinneren er god for, selv med hes vokal. På intimscenen Magic Mirrors hadde bergensrapper Angelo Reira en stødig maktdemonstasjon, spesielt med åpningslåten «Dukk» og den personlige og sårbare «Kjør film (Hollywood Hills». Låtene hadde en oppbygging som førte til full klubbstemning mot slutten av konserten, spesielt når han får selskap av Martin Hazy som drar publikum enda noen hakk opp. Med Dårlig Vane og Kars som gjesteartister ble det en av de mest solide konsertene i kategorien.

Med noen timer til Raye-konserten, var det tid til å sjekke ut årets fantastiske mattilbud. Her fikk vi vår favoritt Chili Martini i No Stress-teltet, shrimp tostada fra matboden til Ostra, tamilske herligheter fra Middag med Godfrey og ikke minst, en smakebit på cevichen til No Worries. Gode og mette var det på tide å entre plenen for å få med seg en av de mest strømmede artistene vi har, kjent for låter som «Prada» og «Escapism». I det hun går på scenen er det umulig å ikke trekke linjer til Amy Winehouse. Den britiske popartisten henvender seg mye til publikum og deler sårbart og ærlig om historien bak flere av låtene og egen karriere. På låten «Ice Cream Man» forteller hun hvordan hun nesten ikke klarer å synge den, og hvor vanskelig det var å skrive den. Men hun tar makten tilbake, og viser hvordan hun gjør det med en fantastisk fremførelse og tilstedeværelse på scenen. Ikke mye kan toppe dette, og mange fikk seg nok ny favoritt på dag tre av Bergenfest.

Men om noen skulle kunne prøve, måtte det vel være noen som Stormzy, som tok med seg massive mengder energi på scenen som manifesterte seg utover hele Plenen. Overraskende lavt oppmøte, men for de som var tilstede vil den nok gå inn i historiebøkene som en av de beste konsertopplvelsene i sjangeren her i Bergen. «Audacity», «Vossi Bop» og «Big Michael» fikk liv i publikum, og mot slutten fridde han et siste frieri til bergenspublikummet da han tok rolige steg ned mot enden av scenen, ble med på bilder og high fivet de heldige på de fremste radene. Med Fjorden Baby! som avsluttning på hele ballet, kunne vi ikke vært mer fornøyde med dagens fangst.

Alle foto fra fredagen er tatt av Ole Kristian Olsen.

Se vår reportasje fra fredagen på Bergenfest her:

Torsdag

Dag to starter med noen dråper regn, stikk i strid med alle prognoser som lovet oss sol og fint vær, men den stopper akkurat i tide før Bergensbandet Slomosa kommer på scenen. De må dessverre kjempe seg gjennom litt tekniske utfordringer før de kan starte showet, men når de først er i gang er det fulltreffer. The Darkness leverte et fantastisk show, og mente Bergen går Trondheim en høy gang, byen de besøkte rett før konserten på Plenen. Oppfordringen om å legge fra seg mobilene og nyte konserten med full tilstedeværelse ble tatt imot med jubel i publikum. Kaizers Orchestra fridde masse til bergenspublikummet og byen de startet bandet i. Torsdagen var altså nok en fantastisk dag, til tross for litt motvilje fra værgudene.

Se reportasjen fra torsdagen her:

Onsdag

Første dag med det årlige høydepunktet Bergenfest bydde på musikalske høydepunkt. Ballet ble sparket i gang av Susanne Sundfør på Plenen, med en setlist som utforsket låter fra hele hennes karriere. Det ble dansbare pophits og folk-inspirerte låter til stor jubel fra publikum. Sivert Høyem og headliner PJ Harvey imponerte med sterke vokaler på hver sine konserter på Plenen og Bastionen.

Ingrid Døssland og Doddo Eduardo Andersen delte ut Frank Hammerslands låtskriverstipend til

Se reportasjen fra onsdagen her:

Vi møtte vinner av Frank Hammerslands låtskriverstipend, Odd Martin Skålnes som gledet seg til konserten med Kaizers Orchestra torsdag. Andersen er enig, og røper at han en gang fikk dele scene med Kaizers under en konsert på Festplassen.

Jeg har aldri sett Kaizers live, så jeg gleder meg veldig til det, sier Skålnes.

Se på dette været her. Det er noe med festivalstemningen, spise Gyros og bli litt våt, litt kald og varm av musikk, stemmer Andresen i og tilføyer:

Jeg er allerede kald, men jeg kjenner varmen.

Om du ikke valgte Gyros, kunne du for eksempel nyte en shrimp tostada fra Ostra. Matbodene byr på et variert utvalg, der flere av verdens kjøkken er representert.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».

June 23, 2024
Video
Video
Standup på Fløyen: Latterkuler i Hakkebakkeskogen

Lørdag kveld samlet komikerene Ole Soo, Lars Berrum, Isalill Kolpus, Tomas Nesse og Espen Abrahamsen seg på Fløyen og leverte en unik standup-opplevelse i Hakkebakkeskogen.