Dette skjer i Bergen

Oktober er filmfest, mat og musikk. Hva skjer i Bergen denne høsten? Finn ut her!

Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Oktober:

Høsten er offisielt i gang, og oktober er stappfull av happenings, fra konserter til live podcaster, matfestival og humorshow. Så la oss bare sette i gang:

Bergen Spiser - matfestival 4.-13. oktober

4. - 13. oktober arrangeres Bergen Spiser. På restaurantfestivalen Bergen Spiser tilbyr et stort utvalg av byens mange ulike restauranter retter til fast pris kr 100/125/150. Slik at du og den eller de du vil dele en hyggelig matopplevelse med kan utforske nye og gamle spisesteder på en rimelig måte, og kanskje oppdage noe nytt. Alle tilbudene til fast pris finner du som engangskuponger i byVENN-appen. Se mer HER!

KEiiNO - fredag 4. oktober på Kulturhuset

7 KEiiNO

Keiino trenger ingen introduksjon, Med sin aller første utgivelse sammen vant de Grand Prix i 2019, ble #1 på VG-lista og vant publikumsstemmene under Eurovision. Siden er de strømmet over 160 millioner ganger, og de er blitt nominert til Spellemann og vunnet flere Scandipop og Sami-Music Awards. 4. oktober spiller de på Kulturhuset i Bergen. Info og billetter finner du HER!

Emilie Hollow på Forum Scene fredag 4. oktober

Emilie Hollow deltok i TV programmet The Stream i 2018 og ga ut sin første EP i 2019. Siden det har hun etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister, både som låtskriver for andre og som soloartist. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger. 4. oktober står hun på Forum Scene og du finner info og billetter HER!

Brit Floyd - Pink Floyd tribute, lørdag 5. oktober i Grieghallen

The World’s Greatest Pink Floyd Show – Brit Floyd returnerer til scenen i 2024 med P-U-L-S-E, deres hittil mest storslåtte og spektakulære produksjon til nå. P-U-L-S-E er en feiring og trofast gjenskapelse av Pink Floyds legendariske siste Division Bell-turné, komplett med et fortryllende laser- og lysshow, ikonisk sirkulært lerret, oppblåsbare elementer og teater. Det 2 og den halvtime lange forestillingen byr på klassiske låter fra Pink Floyds berømte albumkatalog, inkludert The Dark Side of the Moon, The Wall, Wish You Were Here, Animals, The Division Bell, Meddle og mange flere. Billetter får du HER!

Terningkast Tre på Forum Scene lørdag 5. oktober

Martin Lepperød, Henrik Farley og Jonis Josef er TERNINGKAST 3! De tre vennene Martin, Henrik og Jonis har i en årrekke laget radio, podcaster, TV og forestillinger, og fra tid til annen slår de seg sammen under navnet Terningkast 3 og lager uforglemmelige show på scener rundt om i landet. Lørdag 5. oktober står de på Forum Scene, og her blir det standup, impro og masse rør - akkurat som vanlig! Mer info og billetter finner du HER!

GIDDYGANG & VUYO - USF Verftet 10. oktober

GiddyGang & Vuyo-konserten på Verftet er et must for musikkelskere i Bergen denne måneden. Den 10. oktober får publikum en unik opplevelse med både GiddyGang, kjent for sin lekne blanding av sjangre, og Vuyo, en av Norges mest spennende hiphop-artister. Kvelden vil by på sjelfull musikk, rap med dybde og engasjerende energi som garantert setter stemningen. Mer info og billetter finner du HER!

The September When - Grieghallen 11. oktober

I år er det 30 år siden albumet Huggermugger ble sluppet. 11. oktober inntar The September When Grieghallen med en storslagen feiring av albumet som virkelig løftet supergruppen opp i elitedivisjonen. The September When, med Morten Abel i spissen, er ett av sin generasjons mest definerende norske band, og Huggermugger fra 1994, regnes som bandets mest fullendte album. Du ser dem i Grieghallen fredag 11. oktober. Mer info og billetter får du HER!

Nix & the Nothings - albumslipp på Landmark fredag 11. oktober

event image

Nix & The Nothings slipper sitt nye album på Landmark i Bergen fredag 11. oktober. Bandet, som leverte til en 6´er i BA for konserten på Bergenfest tidligere i år er kjent for sin rå, energiske rock, kombinerer elementer av garasjerock og punk med en moderne vri. Med røtter i både det norske og internasjonale rockemiljøet, leverer de alltid intense liveopptredener fylt med kraftfulle riff og drivende rytmer. Albumslippet på Landmark markerer et nytt kapittel for bandet, og konserten vil uten tvil være en eksplosiv affære. For fans av ekte, usminket rockemusikk er dette en begivenhet man ikke bør gå glipp av. Billetter finner du HER

Sebastian Zalo på Kulturhuset Lørdag 12. oktober

12 Sebastian Zalo

Sebastian Zalo ble nominert til både P3 Gull for «Årets nykommer» og Spellemannprisen for «Årets gjennombrudd» i 2020. Han har allerede imponert med strålende opptredener, blant annet i NRK-programmet "De Neste" og på flere av Norges fremste festivaler. Hans unike evne til å fengsle publikum og formidle følelser gjennom musikken har satt sitt preg på musikk-Norge de siste årene. 11. oktober er han ute med nytt album “KAOS”, og han spiller på Kulthurhuset lørdag 12. oktober. Mer info får du HER!

GATAS PARLAMENT på Pappa lørdag 12. oktober

Gatas Parlament burde vært et kjent navn for de fleste. Hiphop duoen har 30+ år på baken som en av Norges mest hardtslående grupper, og nå er de klare for å innta Pappa med det de selv beskriver som “nye bængere pluss noen gamle låter, høyoktan pluss noen blyfrie svisker. Molotow-cocktails og balaklava, krydret med paraplydrink i solnedgang” Høres ut som noe du ikke bør gå glipp av! Skaff deg billetter HER!

Søstrene Talling live podcast på Ole Bull onsdag 16. oktober

Søstrene Talling tar steget helt ut og kommer til scenen. En av Norges mest populære podcaster går live onsdag 16.oktober, og Ole Bull Scene blir utrygg når jentene med null filter, prater om helgens festligheter, tabubelagte temaer og svarer på spørsmål og dilemma fra salen. Stina og Carina har lovet å være enda ærligere enn vanlig når de entrer scenen på Ole Bull med to show onsdag 18. oktober. Mer info og billetter finner du HER!

Bergen Internasjonale Filmfestival - 16.-24 oktober på Bergen Kino

Fil:BIFF logo.png – Wikipedia

16 oktober starter BIFF, med premierefilmen "Kjærlighet. Festivalen presenterer årlig over 130 dokumentar- og fiksjonsfilmer, og er med dette omfanget den største filmfestivalen i Norge. BIFF har et dedikert fokus på dokumentarfilm, men som publikummer har du også sjansen til å få med deg en rekke fiksjonsfilmer, kortfilmer, med mer. Sjekk hele programmet HER!

Harm & Hegseth - Live podcast på Ole Bull Scene fredag 18. oktober

Harm & Hegseth tar podcasten sin til scenen - Duoen er kjent for sin ufiltrerte stil og sprudlende kjemi, så det blir garantert latter og morsomme øyeblikk. Gjør dere klar for en energisk og morsom opplevelse, fylt med skarpe betraktninger, humor og ærlige samtaler. Det blir en kveld hvor du som publikummer får innsikt i det siste innen kjendisverdenen, og duoens personlige liv, ispedd spontane og kanskje litt kontroversielle øyeblikk. Billettinfo finner du HER!

Kalandra på Kulturhuset 18. oktober

Kalandra er klare for Norgesturné høsten 2024! Folkrock-bandet, som drar inspirasjon fra norske og keltiske folketoner, har nettopp sluppet to nye låter, og er igjen klare for å bergta publikum. Deres cover av Wardrunas «Helvegen» har nådd over en million visninger på YouTube og med lanseringen av to nye låter og flere festivalopptredener sommeren 2024, er kvartetten klare som aldri før til å nå nye høyder. 18. oktober spiller de på Kulturhuset. Mer info får du HER!

STAYSMAN på Forum Scene 18. oktober

Han trenger ingen introduksjon. Her vet du hva du får, og det blir garatert stor stemning fra første sekund. Billetter finner du HER!

RSP & Thomax på Kulturhuset lørdag 19. oktober

19 rsp

HipHop duoen RSP og Thomax har konsert på Kulturhuset, og tar med seg fete Bodørytmer til Bergen. Produsentveteranen Thomax fikk en undergrunnshit med sin mashup av Halvdan Sivertsen og M.O.Ps “Høre tell på jorda” og RSP er et kjent fjes i den norske hiphop verdenen. Nå kommer de til Kulturhuset for or å gjøre det de kan best: Levere stemning i alle fasonger til nordlendinger over hele landet! Billetter HER!

Marit Larsen i Grieghallen 25. oktober

Marit Larsen har holdt det gående som soloartist etter hennes korte pop karriere sammen med Marion Ravn i M2M. Tidligere i år ga hun ut EPen “Hun er min”, og nå kommer hun til Grieghallen med både nye perler og gamle hits. Sjekk ut mer HER!

3 for 1 med Pernille Sørensen, Live Nelvik og Kristine Riis

Etter braksuksessen på Ole Bull Scene i vår kommer tre av landets gøyeste mennesker tilbake til Bergen, i det som garantert blir nye latterbomber for historiebøkene! De har på hver sin kant bidratt til en rekke humorsuksesser på scene, TV og radio og har fått en felles forkjærlighet for satire, parykker og hverdagsfjoll gjennom programmene «Melonas», «Underholdningsavdelingen», «Drillpikene» og «Nytt på Nytt» på NRK. Mer info og billetter finner du HER!

Stig Brenner på Kulturhuset fra torsdag 31. oktober

Da Stig Brenner (tidligere kjent som Unge Ferrari) gjorde sin første konsert etter pandemien, var det for et fullsatt Spektrum i slutten av 2022. Nå står han på Kulturhuset i Bergen for 3 konserter over 3 dager. Sjekk ut mer info HER!

Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

October 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.