– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Angelo Reira girer opp til Bergenfest sammen med Utetrend. Snart gjør han seg klar til å sette fyr på intimscenen Magic Mirrors på Bergenhus Festning med en tung setlist fra det nye albumet, og spektakulære visuals fra Didrik Barman Røberg.

Artikkel
Artikkel
– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Foto: Ole Kristian Olsen/Fire Media

Vi møter Angelo, eller Trond Angelo, som er hans egentlige navn, på Kulturhuset få dager før fredags- konserten hans på Bergenfest. Etter sin ukentlige økt med svømming på ADO Arena, ankommer han restauranten svett og oppgiret. 

– Ja, det nærmer seg nå. Er du klar?

– Jah, jeg gleder meg. Dette har vært en distansert drøm for meg helt siden jeg begynte å lage musikk, men som ikke var så gjørbart i begynnelsen. Og når resten av boysa har spilt på de store scenene, har jeg dessverre vært innlagt. Så jeg har aldri fått oppleve dette. Det er stort. 

Han smiler bredt. Klokken 17:00 på fredagen går han på den mest intime scenen på Bergenhus festning, rettere sagt et art nouveau-inspirert spiegeltelt med en kapasitet på 600 mennesker. Han har planer om å by på et spektakulært show, og har akkurat landet på setlisten. Å sørge for oppbygging og momentum i låtene som spilles, og toppe det med artzy visuals fra Didrik Røberg, er det neste på to-do-listen. 

Bransjekollega Marty Brown ønsker lykke til før fredagens konsert på Magic Mirrors.

– Ja, det blir ikke noe vanlig show dette her. Vi skal ha noe ekstra, og planen er å gi mest mulig av meg selv, i den grad jeg kan gjøre det nå. Jeg har tenkt mye på hvilke låter som skal komme etter hverandre for å kunne bygge momentum. Jeg vil rett og slett ha en heftig oppbygging, gliser han.

– Det er ikke umulig å skjønne hvorfor du spiller på fredagen. Du er i godt selskap, eller hva tenker du selv?

– Det er en veldig god dag å spille på. Det blir meg, Fjorden Baby!, og Stormzy. Og det er for så vidt de tre jeg gleder meg mest til å se, men jeg har også kjøpt meg lørdagspass for å se Gabrielle. Hun gleder jeg meg veldig til. 

– Ærefullt å booke Bergenfest, da?

– Det må jeg takke Girson Dias for. Og Martin i Bergen Live, men ja, veldig ærefullt. Samtidig som jeg må sørge for at jeg får større scener i fremtiden. Det er gøy med en intim scene som Magic Mirrors, men jeg har bare alltid drømt om å spille på disse store scenene, en stor plen, he-he.

– Hvorfor tror du at det skjer nå?

– Jeg har et nytt album ute, så det er nok derfor det skjer. Jeg har gjort meg selv relevant igjen, og det føles bra. Nå er det bare å la albumet vokse på folk. Så har jeg også en studiopause, hvor jeg skal begynne helt fra scratch og spille inn nye låter igjen. 

– Høres bra ut. Hvordan er livet ellers nå da?

– Jeg nyter livet med damen, nyter sommeren, det er fantastisk å leve for tiden. Jeg føler meg mye mer solid og rakrygget nå som jeg har det forholdet jeg har. Hun representerer styrke og kjærlighet.

– Hvem tar du med deg på scenen denne gangen?

– Det blir Dårlig Vane og Kars som blir med meg. Bare å glede seg.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

October 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.