– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Angelo Reira girer opp til Bergenfest sammen med Utetrend. Snart gjør han seg klar til å sette fyr på intimscenen Magic Mirrors på Bergenhus Festning med en tung setlist fra det nye albumet, og spektakulære visuals fra Didrik Barman Røberg.

Artikkel
Artikkel
– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Foto: Ole Kristian Olsen/Fire Media

Vi møter Angelo, eller Trond Angelo, som er hans egentlige navn, på Kulturhuset få dager før fredags- konserten hans på Bergenfest. Etter sin ukentlige økt med svømming på ADO Arena, ankommer han restauranten svett og oppgiret. 

– Ja, det nærmer seg nå. Er du klar?

– Jah, jeg gleder meg. Dette har vært en distansert drøm for meg helt siden jeg begynte å lage musikk, men som ikke var så gjørbart i begynnelsen. Og når resten av boysa har spilt på de store scenene, har jeg dessverre vært innlagt. Så jeg har aldri fått oppleve dette. Det er stort. 

Han smiler bredt. Klokken 17:00 på fredagen går han på den mest intime scenen på Bergenhus festning, rettere sagt et art nouveau-inspirert spiegeltelt med en kapasitet på 600 mennesker. Han har planer om å by på et spektakulært show, og har akkurat landet på setlisten. Å sørge for oppbygging og momentum i låtene som spilles, og toppe det med artzy visuals fra Didrik Røberg, er det neste på to-do-listen. 

Bransjekollega Marty Brown ønsker lykke til før fredagens konsert på Magic Mirrors.

– Ja, det blir ikke noe vanlig show dette her. Vi skal ha noe ekstra, og planen er å gi mest mulig av meg selv, i den grad jeg kan gjøre det nå. Jeg har tenkt mye på hvilke låter som skal komme etter hverandre for å kunne bygge momentum. Jeg vil rett og slett ha en heftig oppbygging, gliser han.

– Det er ikke umulig å skjønne hvorfor du spiller på fredagen. Du er i godt selskap, eller hva tenker du selv?

– Det er en veldig god dag å spille på. Det blir meg, Fjorden Baby!, og Stormzy. Og det er for så vidt de tre jeg gleder meg mest til å se, men jeg har også kjøpt meg lørdagspass for å se Gabrielle. Hun gleder jeg meg veldig til. 

– Ærefullt å booke Bergenfest, da?

– Det må jeg takke Girson Dias for. Og Martin i Bergen Live, men ja, veldig ærefullt. Samtidig som jeg må sørge for at jeg får større scener i fremtiden. Det er gøy med en intim scene som Magic Mirrors, men jeg har bare alltid drømt om å spille på disse store scenene, en stor plen, he-he.

– Hvorfor tror du at det skjer nå?

– Jeg har et nytt album ute, så det er nok derfor det skjer. Jeg har gjort meg selv relevant igjen, og det føles bra. Nå er det bare å la albumet vokse på folk. Så har jeg også en studiopause, hvor jeg skal begynne helt fra scratch og spille inn nye låter igjen. 

– Høres bra ut. Hvordan er livet ellers nå da?

– Jeg nyter livet med damen, nyter sommeren, det er fantastisk å leve for tiden. Jeg føler meg mye mer solid og rakrygget nå som jeg har det forholdet jeg har. Hun representerer styrke og kjærlighet.

– Hvem tar du med deg på scenen denne gangen?

– Det blir Dårlig Vane og Kars som blir med meg. Bare å glede seg.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».

June 23, 2024
Video
Video
Standup på Fløyen: Latterkuler i Hakkebakkeskogen

Lørdag kveld samlet komikerene Ole Soo, Lars Berrum, Isalill Kolpus, Tomas Nesse og Espen Abrahamsen seg på Fløyen og leverte en unik standup-opplevelse i Hakkebakkeskogen.