Lanserer ny podcast om inkludering

I disse dager lanseres podcasten «Inkludert» i samarbeid med Utetrend. «Inkludert» er en samtalepodcast med Eduardo «Doddo» Andersen og Irene Kinunda Afriyie. Podcasten utforsker møter mellom ulikheter i det flerkulturelle Norge.

Podcast
Podcast
Lanserer ny podcast om inkludering

Foto: Ole Kristian Olsen

Første gang han så Irene holdt hun 17.-mai tale på Nordnes skole. Doddo var imponert. En så varm og morsom tale kunne han ikke huske sist han hørte. Irenes menneskesyn og tilstedeværelse satte henne på radaren hans, men så skulle det gå noen år før de to møttes igjen. Denne gang under en veldedighetskonsert hvor han skulle spille. Irene var konferansier. 

 – Jeg hadde akkurat gått av som byråd for kultur, frivillighet og inkludering, og hun spurte meg etter konserten om mine planer fremover. «Jeg vet ikke», sa jeg. «Kanskje vi to skal lage podkast sammen», sa hun.

Det tok ikke lange stunden før de to var i gang med å planlegge ny podcast sammen. Det de visste sikkert, var at Bergen kunne trenge en podcast som snakket om inkludering og det å være flerkulturell i en by som Bergen. Irene hadde førstehånds erfaring. 

 – Jeg håper at lytterne kan bli inspirerte og få innblikk i noe de ikke er vant med, sier Kinunda.

 – Jeg blir overrasket hver eneste gang 

Når to åpne og nysgjerrige mennesker lager podcast sammen, er det klart at det også blir gjester i studio. 

 – Ja, det blir det. Vi håper vi kan gi mange nye perspektiver på det å være flerkulturell og hvordan det er å møte alt det nye. Etter hvert dukker det også opp interessante gjester med kunnskap på inkluderingsfeltet, røper Andersen.

 – Hva er det gøyeste med å lage podcast sammen?

 – Når jeg kjenner at vi er inne på noe unikt og interessant og praten flyter lett avgårde, sier Andersen.

 Underveis i produksjonen har de utforsket dynamikken og samtidig fått seg noen overraskelser. 

 – Jeg tenkte først at meg og Doddo er veldig forskjellige, men samtidig er vi like, innrømmer Kinunda.

 – Jeg blir overrasket hver eneste gang av Irene. Hennes varme holdning til livet, til sitt nye land og sine medmennesker er helt unik. Hun har opplevd mye vondt, men det er aldri noe bitterhet å spore hos henne, skryter han.

Podcasten kommer med episoder hver uke, og du finner første episode her:

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».

June 23, 2024
Video
Video
Standup på Fløyen: Latterkuler i Hakkebakkeskogen

Lørdag kveld samlet komikerene Ole Soo, Lars Berrum, Isalill Kolpus, Tomas Nesse og Espen Abrahamsen seg på Fløyen og leverte en unik standup-opplevelse i Hakkebakkeskogen.