STIL med Elise Hisdal

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL med Elise Hisdal

Hils på Elise Hisdal. En ekte bergensambassadør på Østlandet. I hovedstaden jobber bergenseren som kunstner og bruker lange dager i sitt studio på St.Hanshaugen. 

De fargerike bildene har fått veggplass i boliger over hele landet, mens andre ganger er det utesteder og konsertarenaer som har fått en runde med penselen til Elise. På Hammerhai og Angst Bar i Oslo er det hennes verker som sørger for det unike uttrykket på begge stedene. Nå er hun i gang med nye verk og ideer, og ser frem til å få vist hva hun holder på med når hun snart skal til Bergen i regi av Tendens og male med bergenskunstner Marcus Soddano. Nylig ble hun tante, så når hun ikke jobber eller bruker tid med venner og kjæreste, er det de to nevøene som får hennes fulle oppmerksomhet. La oss se hvordan jobben preger hva hun tar på seg om dagene. 

Hei Elise! Påske betyr vår, hva gjør deg glad og inspirert for tiden?

– Hei! At varmere og lysere tider er på vei er veldig deilig. Jeg dagdrømmer mye og blir veldig inspirert av å tenke på alt jeg har lyst å gjøre med kunsten. Jeg er generelt inspirert for tiden, og er veldig takknemlig for å ha en så fri hverdag hvor jeg kan styre dagene selv og bare følge inspirasjonen. 

Misunner deg den. Du er jo en kuuul katt! Hvordan vil du beskrive egen stil?

– Oi, det var vanskelig. Avslappet, leken og klassisk? Stilen min varierer litt etter hvor jeg er i livet, både mentalt og fysisk. Hvis jeg skal til Paris for eksempel pakker jeg gjerne med meg de mest klassiske, elegante og feminine klærne. En vanlig hverdag trives jeg i noen halv-baggy jeans, en oversized genser (som jeg gjerne stjeler av kjæresten min) og noe sneakers. Skal jeg ut en kveld kan jeg sette pris på en digg dressbukse (gjerne litt løs) og en søt topp av noe slag. 

– Jeg er veldig glad i tubetopper. Trives også godt i kjoler, gjerne lange. En god miks der altså, haha. Jeg liker å kle meg etter dagsform, som er mye styrt av syklus. Jeg kan bli ganske påvirket av syklusen min og trenger i noen perioder å føle meg ekstra komfortabel, mens andre perioder kan jeg gå i nesten hva som helst. 

Det er noe jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Hva er de viktigste elementene som definerer din stil, da?

– At det er komfortabelt og til tider praktisk, siden jeg ofte kombinerer en vanlig hverdag med jobb. 

Er du inspirert av spesielle personer, tidsepoker eller kulturer, også?

– Den romantiserte franske livsstilen inspirerer meg på alle områder i livet. Jeg har hatt oppheng i den franske, laidbacke stilen som man  ser i filmer og bøker helt fra  jeg var liten, både når det kommer til klær og interiør. Som liten var jeg i Frankrike nesten hver sommer og har vært helt forelsket i kulturen siden. Jeg romantiserer det veldig og liker å tro at det er helt likt som i filmer, det kommer nok aldri til å endre seg.

– Hadde jeg bodd i Frankrike eller Italia hadde jeg nok kledd meg litt annerledes enn jeg gjør her hjemme i Oslo. Hadde blitt mye lin og silke. Bruker også litt for mye tid på Pinterest og finner mye inspirasjon på klesfronten der.  

Ditto! Pinterest er undervurdert, ass. Har du noen grunnleggende prinsipper du følger når du skal sette sammen antrekk?

– At det er komfortabelt pleier å være det mest grunnleggende prinsippet når jeg kler meg, og av og til at det føles litt lekent og gøy å gå i. Og da spesielt kjoler. 

Hva er dine favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste?

– Jeg kjøper et par nye svarte converse en gang i året cirka, fordi jeg ofte ender opp med å male i dem. Jeg elsker også en grønn skinnjakke jeg kjøpte på marked i New York som jeg gleder meg veldig til å gå med i vår og sommer. En rød leppestift eller lipgloss av noe slag er også blitt en slags avhengighet, føler meg ganske naken uten noe på leppene. Og rød neglelakk! Nesten alltid rød neglelakk. 

Elise ser frem til anledninger hvor hun kan pynte seg.

Love it. Hvordan balanserer du komfort og stil i dine daglige antrekk, da?

– Siden jeg jobber som kunstner går jeg i maleklær store deler av dagen. Jeg elsker å gå i maleklærne mine og jeg føler meg utrolig komfortabel i de. Det har gått veldig utover mine vanlige klær som dessverre ofte ender opp med å bli maleklær. 

Nå måtte jeg le litt. Dakkar klærene dine, hehe. Hva er din holdning til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær?

– I klesskapet mitt finner du en fin balanse med bærekraftige og tidløse plagg, men også plagg jeg har kjøpt bare fordi jeg synes de er gøye eller kule. Jeg setter veldig stor pris på vintage og brukt, selv om det blir noen snarveier innimellom. Det blir aldri nok av brukte skinnjakker. Har klart å samle opp en ganske solid samling av skinnjakker, som jeg bruker til nesten alt når været tillater det. 

Har du noen signaturplagg i garderoben din du aldri går ut døren uten?

– Gjerne en skinnjakke, rød-ish leppestift og noen ringer i ørene. Jeg har en veske jeg kjøpte i en bruktbutikk i New York som holder på å falle fra hverandre, men føler meg alltid veldig trygg med den og bruker den som en del av et antrekk nesten hver dag. Den er ikke særlig fin, den bare gjør meg glad. 

Sånn skal det være. Glede først! Hvordan tilpasser du stilen din til ulike anledninger?

– Siden jeg for det meste går  i maleklær setter jeg veldig pris på å kle meg til anledninger, og da gjerne anledninger hvor jeg vil pynte meg litt og endelig kan bruke kjolene mine eller noen kule topper. Jeg har også veldig lyst til å bli flinkere til å gå med høye hæler! Det er bare litt upraktisk når jeg går så mye som jeg gjør, men jeg skal jobbe med saken i år. 

I studio på St.Hanshaugen jobber hun frem nye verker.

Hvilke merker eller designere er blant dine favoritter?

– Her er jeg nok ganske lost. Jeg tenker ikke så mye over merker eller designere, men kjøper plagg fordi jeg liker dem og tenker ikke så mye over merket. De to jeg kommer på som jeg har fulgt lenge og er veldig fan av må være Cathrine Hammel og Envelope. 

Hva er dine beste tips for å få et antrekk til å se unikt ut og skille seg ut fra mengden?

– Jeg tror ikke det har så mye med antrekket å gjøre, men heller hva du utstråler. Hvis du føler deg komfortabel i klærne du går i, vil utstrålingen du har gjøre den viktigste jobben, tenker jeg. Et annet tips er å finne unike plagg i vintagebutikker. Å blande noe vintage med noe nytt, rett og slett.

Helt enig med deg. Hvordan har din stil utviklet seg over tid, og hva tror du har påvirket denne utviklingen?

– Stilen min har nok utviklet seg sammen med egen selvfølelse og selvtillit. Jeg føler meg veldig trygg i meg selv nå og føler det kan merkes på stilen min. Jeg går bare i det jeg selv liker og tar ikke på meg noe fordi jeg tror det er noe andre synes er kult eller fint. 

Et kreativt kaos satt i system.

Hvordan kommer din stil til syne i interiøret ditt, da?

– Her er det også en god balanse mellom brukt og nytt. Den er ganske random og jeg liker å bare prøve litt ting uten å tenke så mye. Det er viktigere for meg at det føles personlig og skape en deilig atmosfære, enn at det er pent å se på.

Hvem følger du på instagram for å holde deg inspirert på klesfronten?

– Jeg blir veldig inspirert av andre kunstnere når det kommer til klær, selv om det kanskje ikke handler så mye om klærne, men det helhetlige bildet av personen, kunsten og stilen. Personer jeg kan bli inspirert av på klesfronten er @Ineslongevial, @bryantdgiles, @emilieskolmen, @fingermonkey, @aliceherbst, @isismarianiedecken og @alexachung. Jeg blir også veldig inspirert av kjæresten min som ofte hjelper meg med å sette sammen antrekk og ikke minst vennene mine. 

Siste innlegg

May 23, 2024
Artikkel
Artikkel
Disse festivalene gleder vi oss til i sommer

Festivalsommeren står for tur og vi har noen favoritter vi gleder oss ekstra til her i Bergen. Få med deg alt fra Nattjazz i mai til Feelings i august.

May 1, 2024
Artikkel
Artikkel
17. Mai i Bergen: Her kan du enda ordne deg et bord på den store dagen

Er ikke 17.mai-planene helt i boks enda? Det finnes fortsatt bord å booke og steder å besøke. Sjekk ut våre anbefalinger for den store festdagen.

May 8, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Patrik Gullaksen Vik

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.