STIL med Henriette Rabben

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL med Henriette Rabben

Hils på Henriette Rabben! Den stilsikre og fargeglade stylisten til bergensartistene Kamelen og Zupermaria, og damen som sørger for treffsikre innkjøp på Vikki-butikken i Bekkjarvik i Austevoll. For tiden har hun vært travelt opptatt med innkjøp til butikken sin i forbindelse med fashionweek i København og Oslo. 

I dag stiller hun opp i STIL-spalten for å spre det glade budskap om farger, det å tørre å eksperimentere med stilen sin, og ha det fett med å kle seg både opp og ned. Selv liker hun bedre å være kul og tøff enn overpyntet, og glemmer heller BH-en enn øredobbene som hun føler seg naken uten.

Hey, Rabben. Hvordan går det med deg for tiden?

 – Hey! Vintersesongen synes jeg er den verste tiden på året, så det som gjør meg ekstra glad er at jeg får gjøre innkjøp av klær for neste sesong. Jeg ser frem til sommer og sol igjen. Vi går mot lysere tider og jeg blir inspirert!!! Det er lettere å kle seg «gøyere» når været er fint.

OMG, JA! Vi må snakke litt om stilen din. Den er jo både stilig og fargerik, hvordan vil du beskrive den selv?

 – Jeg har en veldig leken og gøy stil. Jeg elsker mye tilbehør og å alltid ha det lille ekstra. Jeg liker å være mer tøff i stilen enn pyntet.

Hva er de viktigste elementene som definerer den da?

– Frynser, metallic/glitter og sterke farger. Jeg har alltid gøye, litt extra negler som setter prikken over i'en.

Spenstige negler er en viktig del av stilen til Henriette.

Djevelen er i detaljene her, altså. Hvor finner du inspirasjon når du skal kle deg?

 – Humøret mitt, først og fremst. Jeg blir også inspirert av trender og moter når det kommer til farger og fasonger. Jeg elsker å eksperimentere i hva den nye moten vil bringe til min stil, men ønsker alltid å gjøre det til mitt eget.

Har du en filosofi når du skal sette sammen et antrekk?

– Jeg liker å begynne med en enkel base, og så stæsje det til. Jeg synes det er gøy å leke meg med små detaljer som kan bli til det lille ekstra. I tillegg liker jeg å bruke belter, stikk og støds for å få det til å passe fasongen som jeg kler opp. Jeg finner antrekk som fremhever og er flatterende på ulike fasonger og personligheter.

Det synes jeg du klarer med STIL. Bare se på Kamelen. Har du noen favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste, forresten?

 – Glitterbuksen min. Den kommer jeg aldri til å gi fra meg. Jeg har hatt mareritt om at den blir ødelagt, og vurderer å skaffe meg en til. Men også vesker og øredobber fra klesskapet. 

Hva er din holdning til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær?

 – Jeg bryr meg selvsagt om miljøet, og jeg er ingen fan av fast fashion. Når jeg kjøper nye plagg kjøper jeg kvalitetsklær. Når man jobber med mote samler det seg opp mye klær i skapet. Jeg selger derfor ofte klær på Tise, har eget stativ på Vilt Vittig og på Lopperiet. I butikken min tar vi bevisste valg om å ta inn bærekraftige merker, for eksempel ByTiMo som planter et tre for hver kjole som blir solgt.

Solid! Har du noen signaturplagg i garderoben din du aldri går ut døren uten, da? 

– Jeg kan fint gå uten BH eller truse, men øredobber må jeg ha på meg for å ikke føle meg naken.

Miljøet er en viktig faktor når Henriette gjør innkjøp til butikken sin Vikki.

Haha, såpass. Hvordan tilpasser du din stil til forskjellige anledninger?

 – Jeg er mest opptatt av å ikke være for dollete. Jeg liker bedre å være underdressed en overdressed. Og jeg elsker når anledningen er et tema. Her føler jeg at jeg alltid går all-in og at det er veldig naturlig for meg.

Hvilke merker eller designere er blant dine favoritter? 

– Prada, Gestuz, ByTiMo, Ganni og Urban Pioneer.

Stylisten oppfordrer til å tørre å bære antrekk med selvtillit.

 Hva er dine beste tips for å få et antrekk til å se unikt ut og skille seg fra mengden?

 – Jeg passer alltid på å ha med «det lille ekstra», om det er å feste sløyfer til kjolen eller tørre å skille seg ut med sterke farger og fasonger. Jeg mener at dersom det er en trend man liker veldig godt, men tenker man ikke tør å gå med, så bare gjør det! Det er så gøy når man våger og er selvsikker i et antrekk. 

Helt enig. Selvtillit er nesten som et bra antrekk i seg selv. Men hvordan har stilen din utviklet seg over tid, og hva tror du har påvirket denne utviklingen? 

– Stilen min var nok mer dollete og konservativ før, men jeg har de senere årene funnet ut at jeg er fan av røft og tøft.

 Hvordan kommer stilen sin til syne i interiøret ditt, da?

– Jeg må alltid ha masse tente stearinlys. Jeg liker det ganske basic i grunn, men å sprite det opp med detaljer. Jeg har ikke en minimalistisk stil. Skuffene er fulle med stæsj som dras fram når jeg inviterer til både middag og fest.

Jobben din som stylist må jo ta deg mange gøye steder. Hva er det gøyeste oppdraget du har fått?

– Jeg har hatt noen fantastiske samarbeid i Spania med noen flotte jenter som gjør det veldig gøy å være på jobb. Vi har photoshoot med antrekkene jeg setter sammen, og det er lett å være kreativ med fotografen. Må også nevne innkjøpsturer til alle festivalene med Kamelen, og det årlige moteshowet med Vikki, som har 10 års jubileum i år 22. juni. 

Grattis! Utenlandsturer og festivaler er jo ikke det verste man kan gjøre på i arbeidstiden. Du møter sikkert masse kule folk på din vei.

– Ja, i alle jobber, men kanskje spesielt når du jobber som stylist, skaper man mange nye bekjentskaper og kontakter. Du får oppdrag ut av andre oppdrag om man gjør en god jobb. Jeg er født i et prøverom, og mamma har drevet butikk i 40 år. Det er en del av meg å jobbe med klær, farger og fasonger, noe som har ført meg mange plasser, blant annet å reise til utlandet på konsert som stylist.

Helt til sist, hvem følger du på instagram for inspirasjon?

– Først og fremst the one and only @tessavmontfoort, men og @greceghanem, @ninasandbech og @emelisindlev.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».

June 23, 2024
Video
Video
Standup på Fløyen: Latterkuler i Hakkebakkeskogen

Lørdag kveld samlet komikerene Ole Soo, Lars Berrum, Isalill Kolpus, Tomas Nesse og Espen Abrahamsen seg på Fløyen og leverte en unik standup-opplevelse i Hakkebakkeskogen.