Vi har tatt temperaturen på Nordnes Sjøbad

Vinterbading er i vinden som aldri før. En gang ansett som en kuriositet forbeholdt de modigste, men som nå har blitt en trend som tiltrekker seg stadig flere. Vi har tatt del i badegleden og tatt temperaturen på Nordnes Sjøbad.

Video
Video
Vi har tatt temperaturen på Nordnes Sjøbad

Det som begynte forsiktig i 2018 med noen få, eventyrlystne eldre damer har blomstret blitt til en folkekjær aktivitet som tiltrekker seg mennesker fra alle kriker og kroker av byen - og utlandet.

– For hvert halvår som gikk, ble det mer og mer kjent. Nå er det for alle, understreker Morten Urdal, driftsleder ved Nordnes Sjøbad med et entusiastisk glimt i øyet. Han legger til at besøkstallene har skutt i været.

– Hva er det som gjør vinterbading på Nordnes så spesielt?

– Det er spesielt å kjenne på kontrastene, spesielt her hvor vi har dette varme bassenget rett ved den kalde sjøen. Og ikke minst det å komme inn i den varme badstuen, forteller Morten.

Se videoreportasjen om Sjøbadet:

Møt «Løpejentene». En gruppe kvinner som møtes hver onsdag for å løpe, bade og nyte fleskepannekaker sammen.

– Man må bare gå rett ned stigen, ut i vannet og rett opp igjen. Og så må stigen opp igjen være ledig da, konkluderer de samstemte, mens de beskriver rutinen som har blitt en så viktig del av deres uke.

Helsefordelene ved vinterbading kan ikke overdrives.

– Jeg er aldri syk lenger. Forkjølelse finnes ikke, mener Marcus Tesdal, en badenymfe som har funnet sin lidenskap i det iskalde vannet.

Denne følelsen av vitalitet og velvære etter en dukkert i det kalde vannet, etterfulgt av avslapning i badstuen, er noe mange trekker frem som den største fordelen ved vinterbading.

Følelsen av vitalitet og velvære er noe mange trekker frem som en fordel med vinterbading.

Nordnes Sjøbad er mer enn et badeanlegg; det er et fellesskap der tradisjoner, helse og varme møtes i den kalde sjøen. Med åpningstider tirsdag (07.00 - 13.00), onsdag og torsdag (16.00 - 21.00), og lørdag (10.00 - 15.00), inviterer Nordnes Sjøbad alle til å bli en del av dette unike, helsebringende fellesskapet. Ta sjansen, ta steget, og dykk ned i det som har blitt en varm tradisjon i Bergens kalde vann.

Se mer om Nordnes Sjøbad her.

Siste innlegg

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i "Inkludert" podcasten

April 2, 2024
Artikkel
Artikkel
– Publikum lo på de rette stedene

Fra å gründe helektriske racerbåter til å sette tamilsk mat på kartet. Sesong 2 av dokumentarserien «Uredd» byr på latter, tårer og en god dose varme.

March 29, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Elise Hisdal

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.