17. Mai i Bergen: Her kan du enda ordne deg et bord på den store dagen

Er ikke 17.mai-planene helt i boks enda? Det finnes fortsatt bord å booke og steder å besøke. Sjekk ut våre anbefalinger for den store festdagen.

Artikkel
Artikkel
17. Mai i Bergen: Her kan du enda ordne deg et bord på den store dagen

Av: Sindre Olsen

17. Mai nærmer seg med stormskritt, og for mange bergensere er denne dagen en feiring av nasjonalfølelse, fellesskap og ikke minst: god mat! Men hva om du fortsatt ikke har sikret deg et bord på din foretrukne restaurant? 

Fortvil ikke, vi har sjekket ut noen spisesteder i Bergen som fortsatt har ledige bord til den store dagen. Feiringen i Bergen er en helt unik opplevelse, fra morgenprosesjon klokken 07.00 der våre stolte buekorps går hele veien fra Dreggen til Festplassen og markerer den store dagen. 

Videre går ofte turen til en herlig 17.mai-frokost, enten hjemme hos venner og familie, eller hos en av Bergens flotte restauranter. På veien dit kan man få med seg både tivoli, båtparade og flaggtog frem til klokken 13.00. 

Foto: JADA


1. Snekkerbrakken

17.mai i Snekkerbrakken er et absolutt must for de som ønsker å oppleve nasjonaldagen på ekte bergensk vis. Dette årlige arrangementet samler venner og familier for en feiring midt i den fantastiske naturen rundt Bergen. Med bord tilgjengelig fra klokken 11:00 til 16:00, er dette stedet å være for en herlig dag med mat, drikke og god stemning. Snekkerbrakken byr på en unik atmosfære, der grønne skoger og frisk fjelluft danner bakteppet for en uforglemmelig 17. mai-opplevelse. Book her.

2. Bjerck

Adams Schive Bjerck sitt første restaurantkonsept har slått godt an i Bergen, noe som også gjelder på selveste 17.Mai. Med nydelig utsikt over Torget og store glassvinduer, vil man kunne nyte en deilig frokost - midt i kjernen av den herlige feststemningen. Frokostserveringen starter klokken 08.00 og varer til 15.00 - der du kan få tradisjonelle 17.mai-retter med noe nytt og spennende, her er også gode vegetar-alternativer. Fra klokken 15.00 og utover er det deilige 2-retters menyer, men om vi skal følge bookingsystemet deres er det kun frokosten som har ledige bord igjen. Book her.

3. Ying Ying Restaurant & Lounge

Ying Ying Restaurant & Lounge i Bergen er en skatt for de som søker en autentisk smak av det kinesiske kjøkkenet. Med en elegant og moderne atmosfære, er dette stedet både en restaurant og en lounge hvor gjestene kan nyte deilig mat og gode drikkevarer i stilfulle omgivelser. 

Fra 3.etasje får du et godt blikk over Bergens store feiring. Velg mellom 2, 5- eller 8-retters meny og prøv deg gjerne på et utvalg av caviar og østers. 

Her er det ledige bord fra klokken 16.15 og utover, de har også eget chambre sèparèe du kan booke for anledningen. Ønsker du tidligere på dagen har China Palace som ligger i etasjen under ledig til en herlig frokost,  med fantastisk utsikt og egen karpedam i senter av restauranten. Book her.

Foto: Bjerck Restaurant

4. Bunadsboogie

Bunadsboogie på USF Verftet er tilbake igjen i år med Bergens største uteservering, en spektakulær rigg, live-artister og DJ’s. Det er advart mot bruk av både strobelys og scenerøyk, så dette blir nok litt av et show! Det skal være rikelig med sitteplasser, men du kan ikke booke bord - så her er det nok lurt å ankomme samlet. Eventet begynner klokken 11.00 og varer til 16.00 og holdes i selve hallen, det er fortsatt noen ledige billetter hos Ticketmaster. Book her.

5. JADA Roofgarden

Bergens største roofgarden har et tettpakket opplegg som vanlig, med god musikk og en sommerlig atmosfære. Det perfekte stedet når solen skinner over Bergen!  Hvis det blir som tidligere år, er det tettpakket med festglade mennesker i bunad på toppen av Exhibition fra morgen til kveld.

Her kan du enten booke bord fra 09.00 - 13.00 eller 18.30 og utover og det selges i hovedsak bordpakker. For å booke må du kontakte restauranten på e-post eller telefon. Book her.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 9, 2024
Artikkel
Artikkel
Fotballfeber i Bergen: Hvor skal du se EM-finalen?

Bergen er klar for EM-finalen, og fotballfeberen herjer i byen. Med et bredt utvalg av steder å se kampen, er det perfekte stedet for en minneverdig fotballopplevelse lett å finne. Nyt kald drikke, god mat og fantastisk stemning mens du heier på favorittlaget ditt.

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».