Festivalene vi gleder oss til i sommer

Festivalsommeren står for tur og vi har noen favoritter vi gleder oss ekstra til her i Bergen. Få med deg alt fra Nattjazz i mai til Feelings i august.

Artikkel
Artikkel
Festivalene vi gleder oss til i sommer

Foto: Jarle Hovda Moe, Laia Aguilar Vilalta

Festspillene

En av byens store stoltheter og et høydepunkt i mai, er Festspillene som setter Bergen på kartet internasjonalt hvert eneste år. I over 70 år har musikk og scenekunst av ypperste klasse utformet programmet som inneholder alt fra nykommere til verdenskjente utøvere på sine felt innenfor sjangre som opera, dans, billedkunst og teater. Ta del i stemningen ved å nyte programmet som går av stabelen i Bergens egen storstue Grieghallen, men også Håkonshallen og de andre komponisthjemmene.

Hvor? Ulike lokasjoner i Bergen sentrum Når? 22.mai - 5.juni Program: Se mer her.

Bergen Street Food Festival

I Snekkerbrakken kan du nyte gatemat fra alle verdens hjørner i slutten av mai. Fra footrucks serveres varm mat, spicy mat, søt mat - ja, bokstavelig talt all verdens mat, i flotte omgivelser og med god stemning. Ta med deg vennegjengen og nyt kulinariske opplevelser fra aktører som Søtt +Salt, Bien Burger, Middag med Godfrey og Taste of Greece.

Hvor? Bergenhus festning, Snekkerbrakken Når? 23.mai - 25.mai Program: Se mer her.

Nattjazzen

Nok et høydepunkt i mai når USF Verftet forvandles til et samlingssted for de som ønsker å nyte sene mai-kvelder med moderne jazz. Her finner du grener som Bebop, jazz rock og europeisk frijazz med lokale storheter som The Real Ones, Miss Tati, Espen Horne & The Atlethic Union og Vepsestikk bak mikrofonen. 

Hvor? USF Verftet Når? 24.mai - 1.juni Program: Se mer her.

Disse kan du se på årets Nattjazz.

Bergenfest

I midten av juni har mange bergensere og tilreisende ett høydepunkt: Bergenfest. Endelig er tiden her igjen for fire dager med store musikkopplevelser med internasjonale, nasjonale og lokale artister. Fra rnb til pop og hip-hop, det er mange sjangre representert på denne festivalen, men det blir ikke bare musikk. Også flere av byens matkonsepter får skinne med sine matboder på området. En perfekt festival å nyte med gode venner, kolleger, familie eller som en god gammeldags konsertdate.

Hvor? Bergenhus Festning Når? 12.juni - 15.juni Program: Se mer her.

Fotballfestivalen 

Det er tid for europamesterskap i fotball og Bergen feirer! I perioden gjøres Festplassen om til et ekte fotballparadis med EM-kamper på storskjermer, feststemning, matboder, og mulighet for å reservere sitteplasser med bord. Det blir gratis adgang og 18 års aldersgrense på området hele perioden arrangementet pågår.  Hvor? Festplassen Når? 14.juni-14.juli

Foto: Laia Aguilar Vilalta

Beyond The Gates

Metall-sjangeren tar nok ikke mest oppmerksomhet i byen resten av året, men i slutten av juli de siste årene har den fått skinne som mest. I år går metall-festivalen av stabelen på flere av byens konserthus, og vi kan love at det blir mayhem. Festivalen tiltrekker seg musikkfans fra hele verden, og er rigget på en måte som skal gi tilreisende et godt innblikk i den bergenske metall- og kulturscenen. I forbindelse med festivalen vil det foregå andre begivenheter som tatoveringsmesse og kunstutstillinger. Vi satser på skinnende sol og lange netter med det beste fra sjangeren.

Hvor? USF Verftet, Grieghallen, Kulturhuset Når? 31.juli - 3.august Program: Se mer her.

Feelings Festivalen

Populærmusikken står i fokus på en av byens nyere festivaler. På Feelings kan du avrunde sommeren til toner fra Tiesto, Zara Larsson, Alan Walker og Isah, men også Undergrunn og bergensfavoritten Kjartan Laurtizen. Den fantastiske lineupen kan nytes fra to scener.

Hvor? Bergenhus Festning Når? 23.august - 24.august Program: Se mer her.

Foto: Jarle Hovda Moe
Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 9, 2024
Artikkel
Artikkel
Fotballfeber i Bergen: Hvor skal du se EM-finalen?

Bergen er klar for EM-finalen, og fotballfeberen herjer i byen. Med et bredt utvalg av steder å se kampen, er det perfekte stedet for en minneverdig fotballopplevelse lett å finne. Nyt kald drikke, god mat og fantastisk stemning mens du heier på favorittlaget ditt.

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».