En fargerik feiring av mangfold og kjærlighet

Bergen strålte under årets Pride-feiring! Paraden fylte gatene med tusenvis av smil og regnbueflagg. På Ole Bull Scene leverte Great Garlic Girls et blendende dragshow. PridePark på Festplassen var en hit, med musikk, aktiviteter og en elektrisk stemning. En uforglemmelig feiring av kjærlighet og mangfold.

Video
Video
En fargerik feiring av mangfold og kjærlighet

Bergen ble nylig fylt med farger, glede og solidaritet da årets Pride-arrangement gikk av stabelen. Som en av Norges mest mangfoldige byer, var det ingen overraskelse at Bergen leverte en uforglemmelig feiring av kjærlighet og likestilling. Vi i Utetrend heier på Pride og retten til å elske hvem man vil, og vi var selvsagt til stede for å få med oss alt.

Se videoen fra arrangementet her: 

En fargerik parade

Årets parade var en spektakulær opplevelse. Med tusenvis av deltagere og tilskuere som fylte gatene, var det en virkelig folkefest. Til tross for litt bekymring for været, viste Bergen seg fra sin beste side med bare litt sjarmerende regn som bidro til den unike bergenske atmosfæren. Runa Eide Frøiland daglig leder for Pride Bergen / Regnbuedagene beskrev stemningen som deilig, rett og slett. Mangfoldet av organisasjoner som deltok, sammen med alle de blide menneskene som veivet med regnbueflagg, skapte et herlig parade.

__wf_reserved_inherit
Bryggen i farger🌈

En hel uke med arrangement

Pride i Bergen er mye mer enn bare paraden. Det er en hel uke fylt med forskjellige arrangementer som workshops, paneldebatter og politiske markeringer. Styremedlem John Erik Aarsheim, påpeker at Pride handler om både fest og moro, men også om viktige politiske spørsmål. Denne kombinasjonen gjør Pride til en unik og viktig markering for mangfold og rettigheter.

__wf_reserved_inherit
En liten luring

Mangfold og rettighetskamp

Pride er en feiring av mangfold, inkludering og stolthet, men det er også en viktig rettighetskamp. For mange av deltagerne vi snakket med, betyr Pride å kunne være seg selv og å kjempe for likestilling og solidaritet. Terje Schrøder fra Great Garlic Girls reflekterer over hvordan Pride har utviklet seg de siste 43 årene, og understreker hvor viktig det er at vi fortsetter å kjempe mot diskriminering og hat.

__wf_reserved_inherit
Vi fikk besøk av Skrellex

Barn og Pride

Inkludering av barn i Pride har vært et tema for diskusjon, men de fleste vi snakket med mener at det er viktig at barn får delta. Det er viktig at barn føler seg inkludert på deres egne premisser, og at de får lære om mangfold og kjærlighet fra en tidlig alder. Det være en gledens dag som feires med glede og moro, samtidig som det også er rom for ettertanke og dybde.

__wf_reserved_inherit
Spillhuset fikk pris for sitt arbeid med Gaymer.

Bergen som PrideBY

Bergen har utviklet seg til å bli en fantastisk PrideBY. Henrik Brækhus, reflekterer over hvordan byen har blitt mer åpen og inkluderende siden 2010. Selv om det fortsatt finnes fordommer, er hovedfokuset å arbeide med de som ønsker Pride velkommen.

__wf_reserved_inherit
Haus of Friele i PridePark aka Festplassen

Pride-arrangementet i Bergen har vist at byen er et sted hvor mangfold og kjærlighet blir feiret og respektert. Vi i Utetrend støtter fullt ut Pride og ser frem til mange flere feiringer i årene som kommer. La oss fortsette å kjempe for retten til å elske hvem man vil og for like rettigheter for alle!

__wf_reserved_inherit
Terje Schrøder som Tina Turner
Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 9, 2024
Artikkel
Artikkel
Fotballfeber i Bergen: Hvor skal du se EM-finalen?

Bergen er klar for EM-finalen, og fotballfeberen herjer i byen. Med et bredt utvalg av steder å se kampen, er det perfekte stedet for en minneverdig fotballopplevelse lett å finne. Nyt kald drikke, god mat og fantastisk stemning mens du heier på favorittlaget ditt.

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».