En ny storstue for bergenserne

Bli med i kulissene på åpningen av Fløirestauranten, Bergens nye storstue, ledet av den inspirerende daglige lederen Christina Bollmann.

Video
Video
En ny storstue for bergenserne

På toppen av Bergen har Fløirestauranten gjenåpnet sine dører. Under ledelsen av daglig leder Christina Bollmann, har stedet allerede begynt å fange hjertene til byens innbyggere med sitt varme og inkluderende miljø. På åpningsdagen fikk vi muligheten til å delta. I går klippet Christina Bollmann åpningssnoren på Fløirestauranten. Med tårer i øynene reflekterte hun over de intense 14 månedene med hardt arbeid som har gått med til å realisere dette drømmeprosjektet. Fra det øyeblikket hun tok fatt på dette ambisiøse prosjektet, har reisen vært fylt med utfordringer, læring og en dyp følelse av ærefrykt.

– Jeg kjenner på en voldsom ærefrykt, samtidig som jeg er veldig, veldig stolt, deler hun.

Christinas visjon for Fløirestauranten var klar fra starten: å skape en ny storstue for bergenserne. Et sted hvor folk ikke bare kommer for å spise, men for å føle et eierskap og en tilhørighet. Ser man rundt i det romslige lokalet, på teamet som smiler bredt og på de forventningsfulle gjestene, er det tydelig at hun har lykkes.

Se hele videoen her: 

Men Christina og hennes team har ikke stoppet ved å skape et varmt og innbydende sted. De har sørget for at menyen reflekterer en sterk lokal forankring, med fokus på kvalitetsråvarer fra fjell, fjord, og vegetariske alternativer.

– Vi har delt det opp i tre kategorier, igjen for å ha noe for alle, forklarer Christina.

Fra jazzbandet som spiller sjarmerende melodier for å skape stemning, til det omfattende utvalget av retter som endres med årstidene, er det klart at Fløirestauranten ønsker å tilby en unik og variert spiseopplevelse. Vårmenyens gule ertesuppe med salt kjøtt og knoker til 200 kroner, og den luksuriøse tørrmodnede oksesteken til 440 kroner, er bare to eksempler på den kulinariske opplevelsen som venter gjestene.

Med 1900 kvadratmeter til rådighet, inkludert en 600 kvadratmeter stor uteservering, designet for å huse rundt 350 personer, har Fløirestauranten blitt et imponerende samlingspunkt i byen. Åpningstidene fra klokken 11:00 til 23:00 hver dag, hele året, bekrefter restaurantens ambisjon om å være et sted for alle anledninger og årstider.

Trappene er også pusset opp.

Christina Bollmanns engasjement og lidenskap for Fløirestauranten og bergenserne skinner tydelig gjennom i hvert hjørne av lokalet. Fra menyens utforming til den gjestfrie atmosfæren. Det er derfor en stor glede å kunne gratulere Christina og hennes team med en vellykket åpning. Fløirestauranten er utvilsomt blitt en kjærkommen nyhet for både lokale og besøkende, et sted hvor man kan finne både kulinariske nydeligheter og et varmt fellesskap.

Siste innlegg

April 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Ka skjer i Bergen denne uken?

Uke 17 i Bergen (25.-28.04): Denne uken er det tettpakket med stand-up, kinopremierer og et 10-års jubileum av en kjent publikumsfavoritt.

April 21, 2024
Artikkel
Artikkel
De vil endre måten vi forholder oss til mat, vin og hverandre

Hos «Jest» på Vågsallmenningen - et av byens siste tilskudd i mat- og vinkategorien - får du utfordret intimsonen over smakfulle deleretter og internasjonal gjestfrihet. Som attpåklatten i Colonialen-familien er det en nytenkende, litt rampete og leken lillebror som ønsker velkommen til sitt dynamiske fristed.

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i podcasten «Inkludert».