Gjenbruks- og vintageguiden

Gjenbruk og vintage har fått en ny vår i byen. Her er våre favoritter i sentrum.

Artikkel
Artikkel
Gjenbruks- og vintageguiden

ÖY 

I Kong Oscars gate 22 finner du konseptbutikken ÖY. Her satser innehaverne Lisbeth Bruvold og William Ingvaldsen på vintageklær, brukte designervesker, lokal kaffe fra Bergen Kaffebrenneri og kunst. Flere av de lokale gjenbruksaktørene har egne stativer med klær fra merker som Levis, Carhartt, Miss Sixty og Prada. Du finner VILT Vintage, Cozy Vintage, Vintage Queen og sølvsmykker fra smykkemerket Diawene, med et uttrykk inspirert av Skandinavia og Vest-Afrika. Får du øye på de flotte lampene i butikken, kan du merke deg at også disse er til salgs. Det samme er sjokoladen fra Fjåk. ÖY er et konsept i stadig utvikling, og den 7.april slår de til med et vintagemarked i nabolokalet Kong Oscars gate 15, hvor flere av byens gjenbruksaktører samles.

Hvor? Kong Oscars gate 22

Salongen Vintage

Salongen er en bruktbutikk i Lodin Lepps gate 4 med et kurert utvalg kvalitetsplagg, sko og tilbehør. Målet er å tilby deg som handler brukt den beste handleopplevelsen med personlig service, bred variasjon i størrelser og plagg og fokus på presentasjonen av produktene. I Salongen er det også mulig å leie et lite utvalg klær og sko fra ulike tidsepoker. I tillegg har du muligheten til å få justert og tilpasset klær, eller reparere favorittplagget. Innehaver Karianne Rasmussen er utdannet klesdesigner i København og jobber som frilanser på siden, derfor holder butikken kun åpen onsdag til lørdag.

Hvor? Lodin Lepps gate 4

Divert vintage & silvershop

Hos Divert i koselige Steinkjellergaten møter du livlige Divert Marie Lahn-Johannessen. Den fem år gamle butikken bugner av kjoler, sølvsmykker, skjørt, ringer og jakker. Størst utvalg finner du til dame, men etter en av mange innkjøpsturer til Bali, kom hun nylig hjem med one of a kind sommerskjorter til herre. Her finner du også, ifølge Divert Marie, det beste utvalget sølv i Bergen til fornuftige priser, med smykker og ringer i 925 sterlingsølv med ulike steiner. Hun har også tatt inn et parti med håndlagde kimonoer laget hos skredder på Bali. Kimonoen er et av årets trendplagg, og finnes i ulike varianter hos Divert.

Hvor? Steinkjellergaten 6

CHAMBR BERGEN

Snart åpner denne vintagebutikken i Nygårdsgaten 25, tiltenkt deg som setter pris på mote og kvalitet. Her kan du finne spennende varer fra merker som UBR, Oscar Jacobson, Gucci, Prada, Rolex, Ganni, Acne Studios og Holzweiler, i tillegg til at du kan leie plass og selge dine egne klær. For å selge booker du bare et chamber som passer for deg. Du kan velge mellom Chamber Premium x 6 eller x 12. CHAMBR sørger for at varene dine får prislapper, varesikringsalarm og utstilling i butikk. Etter en tur innom CHAMBR kan det godt tenkes at du kommer hjem med nye Prada-sko, en unik vintageveske eller en nydelig hjemmestrikket genser.

Hvor? Nygårdsgaten 25

Fileks

Hos nyåpnede Fileks i Øvregaten finner du et stort utvalg klær, sko og tilbehør. Innsamlingsaktøren har bokser i hele byen, og sorterer deler av klærne som enten får plass i butikken i Øvregaten eller sendes videre til Berlin. Alt i butikken er nøye gått gjennom, og representerer et utvalg som skal passe for folk i  alle aldre. Her finner du alt fra klær til de minste, sportstøy og selskapskjoler. I tillegg satses det på yttertøy. Kommer du innom her får du deg også en kaffe hvis du ønsker det. 

Hvor? Øvregaten 13

Evig vintage

Hos Evig Vintage i Strandgaten finner du moteskatter, håndplukket med kjærlighet av innehaver Eirin Pedersen. Om du befinner deg på Østlandet kan du også finne Evig Vintage på Eftir på Aker brygge. Kurerte kolleksjoner til dame og herre krydret med vintagemøbler og interiør er hva du finner i butikken. Utvalget er stort i materialer som denim, skinn, silke med en del nikk til 60- 70- og det glade 80-tall. 

Hvor? Strandgaten 80

V06

Felix Fernström og Thea Misje Heggland driver bruktbutikken V06 på Vetrlidsallmenningen 6. Her finner du et bredt utvalg klær, sko og tilbehør for både dame og herre. Les artikkelen om dem her.

Hvor? Veterlidsallmenningen 6

Vilt Vitti Vintage

Vitti Vintage ved Susanne Sunde og Linnea Wilmot  og VILT Vintage ved Camilla Sindre og Lisbeth Bruvold har slått seg sammen i samme lokaler i Veiten 2B. Her finner du kuraterte, håndplukkede vintageskatter, og klær helt tilbake til det ekstravagante 20-tallet og frem til det glade og fargerike 90-tallet. Innehaverene har et stort fokus på bærekraft og miljø, og tilbyr tekstilverksted hvor du kan reparere gamle klær slik at de blir gode som ny igjen. Her finner du også håndlagde smykker og vesker kombinert med et bredt utvalg klær og yttertøy i kvalitetsmaterialer. Eierne er verdt turen alene.

Hvor? Veiten 2B

Siste innlegg

May 23, 2024
Artikkel
Artikkel
Disse festivalene gleder vi oss til i sommer

Festivalsommeren står for tur og vi har noen favoritter vi gleder oss ekstra til her i Bergen. Få med deg alt fra Nattjazz i mai til Feelings i august.

May 1, 2024
Artikkel
Artikkel
17. Mai i Bergen: Her kan du enda ordne deg et bord på den store dagen

Er ikke 17.mai-planene helt i boks enda? Det finnes fortsatt bord å booke og steder å besøke. Sjekk ut våre anbefalinger for den store festdagen.

May 8, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Patrik Gullaksen Vik

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.