– Jeg håper publikum sitter igjen fulle av håp

Romanen «Muleum» av Erlend Loe er blitt til et forrykende teaterstykke som har premiere på Det Akademiske Kvarteret i Bergen i kveld.

Video
Video
– Jeg håper publikum sitter igjen fulle av håp

Vi har tatt en prat med manusforfatter og dramaturg Malin Hannesdatter Sunde. Hun har nylig skrevet om romanen «Muleum» av Erlend Loe til et teaterstykke.

Boken ble utgitt i 2007 og forteller historien om Julie som mistet begge foreldrene sine i en flyulykke. Gjennom bokens dagbokform får vi følge den sorgfulle reisen til Julie og dem som prøver å ta vare på henne i tiden etterpå. En periode som leder henne mot dramatiske valg.

–  Siden boken er skrevet i dagbokform, valgte jeg å visualisere Julies sykdom og følelser, samtidig som stykket har gitt de andre karakterene mer dybde og nyanser, forteller Sunde.

Det er ikke første gang den populære romanen ender i et teater. Tidligere har det blitt laget en dansk teaterversjon, men Malin ønsket også selv å lage en adapsjon hun håper både folk som elsker boken, og gjerne unge voksne, kan finne interessant med sitt relevante og viktige budskap.

Se vår videosak her: 

– Det kan være de blir litt sjokkerte, de skal jo gjennom sorg og selvmordstanker.

– Hvorfor valgte du å skrive om akkurat romanen Muleum?

– Jeg har selv lest den da jeg gikk på videregående og er glad i den. Jeg har lyst til å dele den leseropplevelsen med flere.

Det er fire unge talenter som fremfører det følsomme stykket. To av skuespillerne har spilt i teater før, men for to av dem er det første gangen de står på scenen. Etter mange dager med øving, skriving og planlegging er gjengen klare for show. Fra det vi har sett fra prøvene har vi stor tro på at dette stykke er verdt turen.

Stykke til Malin blir vist på Det Akademisk Kvarter mellom 9.mars til 16.mars med en utsolgt premiere. 

– Jeg håper de sitter igjen fulle av håp og ønsker om å ta vare på dem rundt seg, sier Malin med et varmt smil. 

Siste innlegg

April 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Ka skjer i Bergen denne uken?

Uke 17 i Bergen (25.-28.04): Denne uken er det tettpakket med stand-up, kinopremierer og et 10-års jubileum av en kjent publikumsfavoritt.

April 21, 2024
Artikkel
Artikkel
De vil endre måten vi forholder oss til mat, vin og hverandre

Hos «Jest» på Vågsallmenningen - et av byens siste tilskudd i mat- og vinkategorien - får du utfordret intimsonen over smakfulle deleretter og internasjonal gjestfrihet. Som attpåklatten i Colonialen-familien er det en nytenkende, litt rampete og leken lillebror som ønsker velkommen til sitt dynamiske fristed.

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i podcasten «Inkludert».