Lux på menyen

Fra Løyrom til Afternoon Tea. Vi har snoket i et titalls menyer og funnet frem til et lite utvalg godsaker man kan dra kortet på en dag man vil ta den helt ut.

Artikkel
Artikkel
Lux på menyen

Østers

Nok en delikatesse fra havet, et afrodisiakum mener noen. På Bien Basar får du norske østers med tre forskjellige granityrer. På Hoggorm finner du ostegratinerte østers, og et godt utvalg vin som passer til. Det samme gjør du på Le Mathis som byr på østers, perfekt for å dele med noen du er ekstra glad i. På restaurant 1877 finner du østers rockefeller på menyen, samtidig verdt å sjekke ut det nye lunsjkonseptet deres. 

Afternoon tea

Opus 16 får du ettermiddagste i kjent, britisk stil. Her er stettfatene høye, og skjenkingen av bobler raus. Men vel så viktig er den nytrukne teen, som finnes i alle mulige varianter, servert med fingersmørbrød, søtsaker og ja, masse bobler, for de som vil ha det. På Hotel Oleana kan du også invitere til ekte, bergensk Afternoon Tea- selskap med sandwicher, bakverk og deilig, nytrukket te. På Hotel Norge har de gått for den litt livligere varianten «Tipsy Tea», hvor det du trenger å vite ligger i navnet.

Løyrom

Er oransje det nye svart? Delikatessen fra Kalix i Nordbotten i Sverige lages av rogn fra den lille laksefiskarten lagesild. På Brasserie Cherié får du Kalix Løyrom servert med potetchips, rødløk, crème fraîche og dill. På restauranten til Fjellskål finner du Nord-Sveriges stolhet på menyen, servert med ristet brød, rørosrømme og dill. På Ostra er Løyrom representert i form av en maisnacks toppet med Løyrom og rømme. I Frescohallen kan du få Løyrom servert med surdeigsbrød, crème fraîche og gressløk.

Boblebrunsj

Å samle vennegjengen til en boblebrunsj har gått fra å være en typisk aktivitet på nasjonaldagen, til å bli et fastere inventar i helgene. På Bergen Brunsj kan du velge i deilige lunsjretter med bobler til i estetiske omgivelser. Det samme kan du gjøre hos Hotel Norge, som er blitt selve moren til alle boblebrunsjer i byen. På Plassen og Bjerck kan du også nyte en deilig lunsj med bobler i glasset. Colonialen Litteraturhuset er også et godt valg for bobler og lunsj kombinert. Ta gjerne et glass med bobler til de deilige lunsjrettene på favoritten Cafe Opera, også.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

July 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

Sommeren er her! Hva skjer i Bergen i juli?

June 26, 2024
Artikkel
Artikkel
– Man kan få det samme til med kun kvinner

I den norske filmbransjens seks viktigste roller er to av tre menn. Et unntak er den kvinnesterke produksjonen bak filmen «Elsket ett sekund for lenge».

June 23, 2024
Video
Video
Standup på Fløyen: Latterkuler i Hakkebakkeskogen

Lørdag kveld samlet komikerene Ole Soo, Lars Berrum, Isalill Kolpus, Tomas Nesse og Espen Abrahamsen seg på Fløyen og leverte en unik standup-opplevelse i Hakkebakkeskogen.