Postkort fra Paris

I dette reisebrevet gir Julie Paulsen (26) oss et estetisk innblikk i hverdagen i Paris, hva hun savner med Bergen og hva vi kan lære her hjemme av kjærlighetens by.

Artikkel
Artikkel
Postkort fra Paris

For ett år siden pakket Julie Paulsen fra Bergen koffertene, tok med seg hunden Kodak, og flyttet livet sitt til Paris. I “Lysets by” nyter hun storbylivet og jobben på hovedkontoret til The Frankie Shop. Den reiseglade 26-åringen har alltid kjent på et sterkt behov for å utforske nye steder, og med det ruskende bergensværet var det naturlig å teste ut en annen måte å leve på.

Fra Instagram-kontoen sin deler hun estetiske bilder fra Frankrikes hovedstad, barer, restauranter, reiser og gallerier. Den fine feeden har rett og slett fanget vår interesse, og vi lurer på hvordan livet i storbyen ser ut - og ikke minst - hva hun savner når hun bor vekke fra sin kjære hjemby (hvordan går det an, egentlig? He-he)

Hei Julie, vi er så nysgjerrige på hvorfor du valgte å flytte til Paris?

– Jeg har vel alltid hatt lyst å komme meg ut av Bergen, utfordre meg selv og oppleve noe større. Etter jeg fullførte Bachelor i design på KMD i Bergen, kjente jeg at jeg måtte gjøre noe annet, og startet da prosessen med å finne en master jeg kunne tenke meg å gjøre og landet på Paris. Så solgte jeg rett og slett leiligheten i Bergen og pakket bilen for et nytt kapittel. 

Ah, magic! Hvordan ser hverdagen ut?

– Nå har jeg bodd her i nærmere ett og et halvt år og det er virkelig magisk og må være den beste avgjørelsen i mitt liv. Per nå har jeg fulltidsjobb / internship ved siden av masterskriving, så en typisk ukedag består av at jeg går cirka 45 min til jobb med Kodak. Og ja, i Paris kan hunder være med over alt! Jeg kan ikke se for meg å bo et annet sted med hund nå. 

Og jobben?

– Jeg jobber på hovedkontoret til The Frankie Shop innenfor produksjon, og hver dag til lunsj går vi og prøver nye restauranter. Det er en virkelig glede da kontoret ligger i det jeg vil si er det beste lunsjområdet i Paris -  i 10. arrondissement. Etter jobb går jeg gjerne ut for en drink på en koselig vinbar med venner eller kjæresten min, tester en ny restaurant til middag eller lager noe godt hjemme. Ukedagene her er virkelig langt fra det jeg hadde i Bergen. Jeg elsker virkelig å bo alene, elsker leiligheten min her og nyter all tid jeg har i dette hjemmet.

Inspirerende måte å se hverdagen på. Hva gjør du i helgene?

– I helgene elsker jeg å ha late morgener med lang og god frokost, tusle rundt, dra på kafé, gjerne et museum eller en utstilling. Kveldene tilbringes sjeldent inne, og det er alltid en tur på bar og/eller restaurant, men nå som det blir kaldere har det blitt en liten rutine at kjæresten min og jeg drar hjem etter restauranten og mixer drinker til en god serie. Jeg drar også en del på helgeturer, da det er alt for enkelt å komme seg rundt med både fly og tog fra Paris. Ønsker å oppleve flere byer i Frankrike og gleder meg til nyttår og ski i Alpene.

Blir ikke bedre! Hva er dine favorittsteder når det kommer til shopping i kjærlighetens by?

– Oo, det er for mye bra. Under kategorien vintage må jeg velge Nuovo, Cinemachine og kanskje Free’p’star, om man er villig til å lete litt. Der er det mulig å få Levis-jeans til fem euro og skinnjakke til 20 euro. Ellers stikker jeg ofte innom Ganni i Le Marais, da flere venner jobber der. Acne Studios, Lemaire, The Broken Arm og The Next Door er alle butikker jeg setter pris på å sjekke ut. Generelt alt rundt Le Marais, som er det beste området for butikker. 

Hvor går du på bar, da? 

– Det er alt for mange gode barer, men en sikker vinner for meg er Le Barav, med mye godt utvalg av naturvin og småretter. Og for å nevne noen godiser; Folderol, Goûte, Delicatessen Cave, og La retraite, og Montezuma og Bambino for musikk. For å kikke på folk og det vi kaller fashion-barene er det i samme gate; La perle, Saint Gervais og Le Progres. Dette er ikke stedene jeg går oftest, men av og til er det stemning. 

Høres bra ut. Hvor drar man for å nyte god mat og godt selskap?

– Virkelig vanskelig å velge restauranter da jeg går ut og spiser såpass ofte, men favorittsituasjonen for meg er å dele flere småretter med deilig naturvin, og Early June, Le Mary Celeste, Chambre Noire og Les Amoures er noen gode adresser for dette. 

Du har jo et utrolig godt øye for detaljer, hva er ditt forhold til stil?

– Objektivt setter jeg pris på mange stiler, men ikke alt er for meg. Jeg har alltid likt farger og det å skille meg litt ut. Jeg kler meg i det jeg vil,  og jeg bryr meg ikke spesielt om årets farger eller silhuetter. Men jeg, som mange andre, blir så klart inspirert av Instagram og hva man ser på gaten, og skaffer meg gjerne et par plagg her og der grunnet dette. Jeg elsker også å  finne ting vintage da det er større sannsynlighet at jeg er alene om det plagget i gaten, og det å kjøpe second hand generelt setter jeg pris på.


Hvordan vil du beskrive din egen stil, da?

– Varierer etter hvilket mood jeg er i og hva jeg skal. Vil si det er en balanse mellom chill, kult og pent, og som oftest en form for farge, om det så bare er vesken. Er veldig glad i vesker, og har alle mulige farger. Blir komplimentert på kontoret av franskmennene for fargebruk, så noe fanger oppmerksomheten. Jeg liker også å  pynte meg og gjør gjerne det så mye som mulig.

Jeg kan nesten ane en interesse for duft, hvilke parfymer går du for i år?

– Foretrekker lette og friske parfymer om sommeren og mer tungt og sexy om vinteren. Jeg elsker Dover Street Parfums Market, som har alle mulige parfymer og er et veldig kult sted. Mine favoritter nå er L´Empreinte fra Courreges, Byredo sin Bal d’afrique og flere av Bon Parfumeur sine. 

Vi må nesten snakke litt om verdens beste by også, hva er ditt forhold til Bergen?

– Jeg bodde i Bergen mine første 25 år, så det vil alltid være mitt hjem, men jeg kjenner jeg trenger litt avstand for å sette pris på byen. Været er virkelig et problem for meg, så sommeren i Bergen er en klar favoritt og den er jeg skikkelig glad i! Jeg kjente derfor at jeg måtte gjøre noen tiltak for å bedre min hverdag. For meg var det blant annet å flytte ut av landet, men Bergen har fremdeles en stor plass i mitt hjerte. 

Å se solnedgangen fra Falske Reker er aldri feil.

Hvilke steder savner du når du er borte fra Bergen, da? 

– Helt ærlig er jeg så lykkelig med livet mitt her at jeg har ikke noe å savne, men om sommeren savner jeg Bergen mest, med late dager hos mine foreldre på Hjellestad eller ute på sjøen i båt. Storby om sommeren er et stort nei, jeg trenger kysten! Å se solnedgangen fra Falske Reker er aldri feil. Mine største savn er familie og venner.  Det positive er at de er ikke vanskelig å overtale til å komme til Paris!

Men det skjer jo en del her hjemme. Noe du setter spesielt pris på og har fått med deg?

– Det er masse kreative mennesker i Bergen! Alle som skaper musikk og bidrar til glede med det, folk som jobber for kulturen med markeder, festivaler og andre sosiale eventer, som er virkelig viktig for byen! 

Og helt til sist, har vi noe vi kan lære av Paris-måten å gjøre ting på?

– Utekulturen 100%. Måten folk her nyter hver dag på er faktisk veldig inspirerende. Uansett om det er mandag eller fredag, sol eller regn er restauranter og barer fulle av folk som møter venner etter jobb. Vanlig arbeidstid er også gjerne til mellom klokken 18-19 så det at så mange tar seg tid til å nyte det som er igjen av kvelden er deilig å se. Jeg føler enda jeg er på ferie selv om jeg er på jobb fra 10-18 hver dag og skriver master på siden, nettopp pga kulturen. Folk er så villig til å blir med på ting etter jobb og gjøre hverdagen til mer enn bare jobb. Synes absolutt folk i Bergen er flinke til å dra ut på tur og møte folk, men her er det bare noe annet, som man kan forvente av en storby såklart men det er også Paris, og Paris er bare magisk.

Siste innlegg

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i "Inkludert" podcasten

April 2, 2024
Artikkel
Artikkel
– Publikum lo på de rette stedene

Fra å gründe helektriske racerbåter til å sette tamilsk mat på kartet. Sesong 2 av dokumentarserien «Uredd» byr på latter, tårer og en god dose varme.

March 29, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Elise Hisdal

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.