Disse stedene ville vi vist turistene

Noen steder er bare for bra til å ikke vise frem. Her er 15 steder i Bergen vi ville vist frem til besøkende.

Artikkel
Artikkel
Disse stedene ville vi vist turistene

Hørt på restaurant av tilreisende vinimportør: «Jeg har reist til Bergen de siste 20 årene, og de siste fem av dem vil jeg si Bergen er helt der oppe når det gjelder matkonseptene dere tilbyr. Jeg er imponert». Vi er helt enige. De siste årene har alt fra franske brasseri og bakevarekonsept til tapas og autentisk koreansk og kinesisk gjort sitt inntog i byen. Dette er noen av stedene vi ville skrytt av til turistene. 

Kaffe

__wf_reserved_inherit
__wf_reserved_inherit

Kaffemisjonen

Bergens beste kaffe finner du på Øvre Korskirkeallmenningen. Den kjedeuavhengige kaffebaren selger ikke bare nøye utvalgt kaffe fra kaffebrennerier som Jacu, Tim Wendelboe og Fuglen, som du enten kan nyte på stedet eller kjøpe med deg hjem, men de tar også stolthet i å formidle lidenskapen for kaffe via smakinger, kursing og salg av kaffeutstyr. Møt folk fra hele verden i den lille kaffebaren, og nyt en croissant eller cappuccino inne i de moderne lokalene, eller utenfor på den lille uteserveringen.

Hvor? Øvre Korskirkeallmenningen 5

Godt Brød Universitetsmuseet

I et av byens flotteste områder, rett ved den botaniske hage og Universitetet i Bergen, finner du Godt Brød på Universitetsmuseet. I de store og luftige lokalene kan du nyte deilige påsmurte smørbrød, kaffe, smoothies og salater med nydelig utsikt mot Parkveien på ene siden og Muséhagen på den andre siden. Her er det mange sittemuligheter, derfor er stedet også et yndet mål for studenter som vil gjøre unna lesingen i flotte omgivelser. Ta med deg frokosten eller lunsjen ut og nyt utsikten mot den vakre arkitekturen i Parkveien, velholdte blomsterbed og det yrende studentlivet ved Universitetet.

Hvor? Muséplassen 3

Bod 24

Nyt deilig kaffe, digge salater og lunsjretter, gode drinker og moctails på denne idylliske plassen rett ved vannet. Nyt synet av båtliv og mennesker som koser seg med vannaktiviteter, mens du spiser reker eller drikker en herlig iskaffe i solen. Må muligens være den koseligste uteserveringen vi har i Bergen, men det er minst like koselig på vinterstid. Stort pluss for sine morsomme arrangementer som for eksempel Yoga & Kvelds, eller Badstu & Lunsjdate. Og skulle du komme en lørdag må du regne med å være omringet av festkledde bryllupsgjester. 

Hvor? Sjøgaten 24

Det Lille Kaffekompaniet

Blant hvitmalte bergenshus og brosteinsbelagte gater finner du Det Lille Kaffekompaniet i Nedre Fjellsmauet, rett ved Fløibanestasjonen. Dette er Bergens eldste kaffebar, som har solgt sin kvalitetskaffe helt siden 1996. Her får du blant annet kaffe fra Tim Wendelboe, Langøra og Solberg & Hansen, i tillegg til et lite utvalg bakevarer. Skal du unne deg noe ekstra søtt anbefaler vi varm sjokolade på vinteren, eller en kald iskaffe ute i solen på den superkoselige uteserveringen i smauet. 

Hvor? Nedre Fjellsmauet 2

Mat

__wf_reserved_inherit
Tostadas kan du nyte på Okidoki.
__wf_reserved_inherit
På Banzha får du autentiske smaker fra Yunnan-provinsen.

Fresquito

Opplev smaker fra det spanske og sør-amerikanske kjøkken, god stemning og Pisco Sour til langt på kveld på Fresquito. Her er rytmene like gode som maten, og med en kokk fra Cadiz får du mulighet til å smake deg gjennom alt fra østers til Gambas al ajillo og svinekjake med det beste av vin til. Delerettene kan like så godt nytes i baren, som ved langbordet eller ved en av de mindre bordsettingene. Et perfekt sted å komme i snakk med fremmede, eller med verten av alle verter, Giovanni Sanchez. Lokalene har den perfekte kveldsstemningen, mye på grunn av belysning, interiør og planløsning, og ikke minst gjestene. Bli heller ikke overrasket om kvelden ender med dans til eksotiske rytmer eller livemusikk. Her kan alt skje.

Hvor? Vågsallmenningen 1

Okidoki

Byens beste taco, spør du oss. På denne baren får du servert deilige tostadas med topping som ceviche, krabbe, eller lam. Nyt drikke i samme gate som maten for å toppe opplevelsen, for eksempel Mezcal sour, men du kan også nyte alkoholfritt her. Vi har forelsket oss ikke bare i maten, men også lokalene og det vennlige personalet. Her er det lunt, varmt og gjestfritt. Bare å bli sittende i timesvis og nyte de deiligste retter fra det mexicanske kjøkken med funk og soul i bakgrunnen. Det er heller ikke dumt at favoritter som Hoggorm og Nedre Nygård ligger like ved, så kan du ta en bar-til-bar-runde når du først er i området.

Hvor? Nygårdsgaten 29

Banzha

Nyt det beste fra Yunnan-provinsen på Banzha. Her får du autentiske, kinesiske retter, ypperlig for deling. I de flotte lokalene som kunne gjort en hver interiørdesigner misunnelig for at det ikke var deres verk, får du retter som crispy duck, hot wings med fermentert ingefær og chili, og favoritten svinebog med salte bønner til. Vinkartet er like gledelig som menyen, så her er det bare å gjøre seg klar for å sitte en stund og nyte deilige smaker i en kul setting. Med bord tett i tett er det en perfekt anledning til å diskutere de ulike rettene med nabobordet - pleier å skje. Hvis du som oss ender opp med å elske maten, har vi en god nyhet. Michelle Zhao, som står bak konseptet og som deler sine familieoppskrifter med oss i form av menyen på Banzha, har skrevet en bok med oppskrifter til mange av rettene du finner i restauranten.

Hvor? Neumannsgate 28

Jest Colonialen

Nyt deleretter, såkalte snack-packs, med fristelser som ceviche, pizza, svinenakkespyd, Baba Ganoush og sitrussalat. Snack-packsene er inndelt i fristelser fra havet, soppsnacks og det beste fra grillen. Som et medlem av Colonialen-familien er det selvsagt at de også byr på noe godt i glasset, og det kan du enten nyte innendørs i den koselige nedre etasjen eller oppe i messaninen. Uteserveringen er blitt byens nye møteplass, der er du nesten garantert å sette deg ned på en soldag uten å ha planlagt det. Turistene kan umulig unngå å gjøre det samme. Les saken vår om dem her.

Hvor? Vågsallmenningen 6

Kogi

Det var på tide at Bergen fikk smake hva det koreanske kjøkken har å by på, og med det kom Kogi til, først i Nygårdsgaten og etter hvert også i Kong Oscars gate. Nyt deilige kyllingretter med spenstige sauser og marinader, klassisk Bulgogi eller nakkekoteletter av Iberico. Vår personlige favoritt, Dakanjeong, en fritert kyllingrett med søt-sterk saus og kålsalat til, er virkelig å anbefale, og med en vårløksalat på siden gjør det måltidet komplett. 

Hvor? Kong Oscars gate 29

Frescohallen

Nyt drinker eller et måltid i historiske omgivelser. I Frescohallen kan du sitte og nyte synet av fresker malt av Axel Revold i det historiske bygget fra 1871, tegnet av Frank Wilhelm Schiertz i senklassisk stil. I restauranten til Bergen Børs Hotel kan du spise alle dagens måltider, og avslutte med en drink i den flotte baren. Tar du heisen opp noen etasjer havner du i Handelskammeret bar eller “speilbaren” som vi liker å kalle den. Her kan du forville deg i drinkkartet og nyte gode samtaler i rolige omgivelser.

Hvor? Vågsallmenningen 1

Bar

__wf_reserved_inherit
God stemning på Tempo Tempo.

Tempo Tempo

På denne vinbaren kan du nyte en av byens mest spennende vinkart i en kul setting. Kjøkkenet serverer mat til langt på kveld, slik at du slipper å forlate det gode selskap for å kjøpe nattmat. Kule folk og kul musikk setter stemningen på dette stedet som tiltrekker seg en deilig mix av folk. I 2022 skrudde de om konseptet sitt, og etter relanseringen har enda flere funnet veien til perlen i Domkirkegaten. Stort pluss for de ulike sittegruppene, men kom tidlig hvis du er en stor gjeng.

Hvor? Domkirkegaten 6A

No Stress

«Norges beste bar» i 2015, men for oss vil det alltid være en nummer én. Personlig service, bartendere som kødder med deg, og hvis du er heldig tar de et bilde av deg som får henge på veggen bak baren. Gode drinker, og et veldig variert klientell. Her kan du spille Nitendo fra ettermiddagen av i sofakroken, eller nyte Chili Martinis i baren til klokken 01.30. Om du skal vise noen utenbys fra kun én bar i Bergen og garantere for en koselig kveld, ville vi absolutt tatt de med hit.

Hvor? Hollendergaten 11

Cafe Opera

En institusjon i Bergen og et samlingssted for byens kreative, kunstnere, musikere og musikkelskere. Helt fra 90-tallet har Cafe Opera vært kjent for klubbscenen sin, og fortsatt kan du nyte deilige toner fra en dyktig DJ - det er bare å sjekke programmet deres som gjerne henger på veggen i form av en plakat eller to. Hvite duker på bordene, to etasjer og kulturinnslag i alle mulige former sikrer en god kveld, men stedet er minst like fint på dagtid.

Hvor? Engen 18

Falske Reker

En liten, kul bar i bydel Sandviken. Rett ved Sandvikskirken finner du denne perlen som byr på spennende vin, mennesker og stemning. Stedet har en tydelig naturvinprofil, og har startet egen vinimport. Om du vil spille sjakk inne, eller se på bilene som suser forbi uteserveringen, er nesten det samme. For kose deg kommer du til å gjøre uansett. Det er lite som slår å se solen gå ned fra denne bydelsbaren, og for en hvilken som helst besøkende er det flott å se at det også er liv på kveldene utenfor sentrum.

Hvor? Nye Sandviksveien 73D

Pappa

Her kan de finne på å legge ut en Facebook-post om at det blir gratis middag neste dag. Stedet er inkluderende og en sikker plass for en god fest. Dansegulvet pleier å være rimelig hett, og DJ-ene spiller alt fra hip-hop til drum & bass, funk og afrobeats. Og om du ikke er en utpreget danser, er det heldigvis mulighet for å sitte ned og nyte en god drink eller tre. 

Hvor? Olav Kyrres gate 39

__wf_reserved_inherit
Skuespiller Helge Jordal i sitt rette element på Cafe Opera.

Siste innlegg

June 12, 2024
Artikkel
Artikkel
– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Angelo Reira girer opp til Bergenfest sammen med Utetrend. Snart gjør han seg klar til å sette fyr på intimscenen Magic Mirrors på Bergenhus Festning med en tung setlist fra det nye albumet, og spektakulære visuals fra Didrik Barman Røberg.

June 12, 2024
Video
Video
Åsane City: - Det e ekte, det e tidi, det e fett

Åsane City er byens heteste, nye rapgruppe - klare til å ta Norge med storm. Med røtter i Åsanes rike freestyle-kultur og en autentisk, ekte stil, bringer de noe friskt og unikt til den norske musikkscenen. Hold øynene åpne for disse talentfulle guttene fra nordre bydel.

June 9, 2024
Video
Video
En fargerik feiring av mangfold og kjærlighet

Bergen strålte under årets Pride-feiring! Paraden fylte gatene med tusenvis av smil og regnbueflagg. På Ole Bull Scene leverte Great Garlic Girls et blendende dragshow. PridePark på Festplassen var en hit, med musikk, aktiviteter og en elektrisk stemning. En uforglemmelig feiring av kjærlighet og mangfold.