STIL med Kumba Bonga

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL med Kumba Bonga

Hils på et tidligere (og høyt savnet) medlem av Utetrend-familien. Stilfulle Kumba Bonga er bosatt i Oslo og på full fart inn i ny jobb som innholdsprodusent hos gjenbruksgiganten Tise. Grattis til dem! Nå gleder hun seg til å kunne samarbeide med andre kreative mennesker og ta del i ulike kreative prosjekter. For tiden inspireres 27-åringen, som opprinnelig er fra Sierra Leone, av naturen. Ute i det fri får hun muligheten til å koble av, få påfyll av ny energi og senke ned tempoet. 

Nylig har hun blitt tante til en nydelig liten jente, så det å kunne reise hjem til Bergen og nyte tid med familien bidrar til mye glede for den blide bergenseren. Det samme gjør vennegjengen, som fyller hverdagen med latter og kjærlighet. La oss se hva den stilsikre og eventyrlystne bergenseren tenker om personlig stil og uttrykk. 

Hallaien, long time no see. Hvordan står det til hos deg?

– Hallaien. Etter å ha studert anvendt psykologi i tre år i Oslo, leverte jeg nettopp bacheloren min. Det var en utrolig befriende følelse, så nå er det på tide med nye eventyr. Jeg har nemlig fått meg jobb i Tise, en bedrift jeg har stor kjærlighet for fra før av, så det blir veldig gøy å tre inn i en ny rolle der.

Men du, vi putter deg på her fordi stilen din er thebomb.com. Så kreativ og unik. Hvordan vil du beskrive den selv? 

– Min personlige stil er en blanding av moderne trender og tidløse vintageelementer. Jeg liker å hente inspirasjon fra det som skjer i motebildet, men jeg sørger alltid for å inkludere noe gjenbrukt eller vintage for å gi antrekkene mine en unik og personlig touch. Jeg er ikke redd for å velge plagg som er dristige og som kan virke litt «in your face». 

– For meg handler mote om mer enn bare klær – det er en måte å uttrykke min personlighet og kreativitet på. Dette gjør at stilen min stadig er i endring, ettersom jeg alltid er på utkikk etter nye måter å eksperimentere og ha det gøy med mote.

Det synes vi du gjør på en forbilledlig måte! Hva er de viktigste elementene som definerer stilen din, da?

– De viktigste elementene som definerer stilen min er uten tvil min lidenskap for å utforske og eksperimentere med farger, mønstre, snitt og teksturer. Jeg elsker å leke med kontraster – for eksempel å kombinere feminine, tettsittende plagg med mer maskuline, løstsittende klær. Å mikse og matche forskjellige stiler gir meg en følelse av frihet og kreativitet. Det gir meg også muligheten til å uttrykke forskjellige aspekter av personligheten min. En dag kan jeg føle for å gå all-in med livlige farger og dristige mønstre, mens jeg andre dager kanskje foretrekker en mer dempet og minimalistisk tilnærming.

Hvor finner du inspirasjon når du skal kle deg?

– Jeg har hatt gleden av å vokse opp med to ulike kulturer som har formet stilen min. Den vestafrikanske delen av meg elsker alt som er fargerikt og unikt, og setter pris på anledninger til å pynte seg uten spesiell grunn. Samtidig er den norske delen av meg tiltrukket av en mer enkel og nedtonet estetikk. Jeg føler meg heldig som kan blande disse to stilene, og skape antrekk som er både personlige og uttrykksfulle. Jeg finner også stor inspirasjon i eldre klær som kanskje ikke følger de siste trendene, men som har tidløse elementer som alltid føles aktuelle.

Kumba bruker neglene sine som lerret.

Liker måten du tenker på. Kan du nevne noen av dine favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste?

– Neglene og ringene mine er som små kunstverk som virkelig representerer meg og fungerer som mine favorittaccessoirer. Ved å stadig skifte farge og design på neglene, kan jeg uttrykke ulike sider av personligheten min. Det er som et lite galleri på fingertuppene, der hver stil og nyanse forteller en historie eller speiler humøret mitt.

Litt av en historieforteller du, og også vintageelsker og gjenbruksforkjemper. Det har du jo vært så lenge vi kan huske. Hva er ditt forhold til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær?

– Føler det blir å underdrive når jeg sier at jeg ELSKER bærekraftig mote og klær. Helt siden jeg var liten, så var det mye mer spennende å handle brukte klær på Fretex og utforske ulike markeder, enn å kjøpe nytt. Det har ikke endret seg i voksen alder, interessen har bare vokst. Så når jeg reiser er noe av det beste jeg vet å utforske ulike vintagebutikker og lokale markeder. Bærekraftig mote tenker jeg først og fremst bidrar til en mer etisk moteindustri, noe som er nødvendig. Samtidig er det på mange måter sunnere for lommeboken. 

– Synes det er spennende og gøy å se at flere og flere får øynene opp for bærekraftig mote, og apper som Tise gjør det jo så mye enklere og gøyere å handle og oppdage «nye» klær.

Hva er dine beste tips for å få et antrekk til å se unikt ut og skille seg ut fra mengden, da?

–Det er ofte de små detaljene som gjør hele forskjellen – som øredobber, ringer, smykker og vesker. Jeg synes asymmetri kan tilføre et antrekk en spennende vri, noe uventet som fanger øyet. Et enkelt antrekk kan raskt løftes med en stilig oversized jakke, eller ved å legge til et plagg i en farge som virkelig popper. Litt kreativitet og lekenhet kan forvandle selv de mest enkle antrekkene til noe mer lekent.

Hvordan har din stil utviklet seg over tid, og hva tror du har påvirket denne utviklingen?

– Min stil har utviklet seg betydelig over tid, preget av både personlig vekst og ulike erfaringer. Da jeg var yngre, var jeg mer opptatt av å følge trender og det som var populært blant vennene mine. Etter hvert som jeg ble eldre og mer bevisst på mine egne preferanser, begynte jeg og utforske og verdsette gjenbruk og vintage mote. Å vokse opp i Bergen og senere flytte til Østlandet har også spilt en stor rolle i denne utviklingen.

– Å være oppvokst i to kulturer har definitivt påvirket stilen min. Den vestafrikanske siden av meg elsker sterke farger, mønstre og det å skille seg ut, mens den norske siden setter pris på en mer enkel og minimalistisk tilnærming. Denne blandingen har gjort meg mer komfortabel med å eksperimentere og skape en unik stil som føles autentisk for meg.

Kan tenke oss hjemmet ditt er minst like stilig som deg. Hvordan kommer din stil til syne i interiøret ditt?

– Min stil kommer tydelig til syne gjennom en blanding av fargerike detaljer og unike vintagefunn. Jeg er glad i en blanding av moderne elementer med gjenbrukte skatter for å skape en innbydende atmosfære. Jeg har en forkjærlighet for naturlige materialer og tekstiler. Tanken er at alt i hjemmet mitt skal være lekent, der det er en miks av det gamle og det nye, akkurat som klesskapet mitt.

Hvem følger du på instagram for å holde deg inspirert på klesfronten?

@Stefneyv, @Wuzg00d, @Margaretzhang, @Heir og @Atiyawalcottfits. Ulike damer med ulike estetikker, så her er det inspirasjon å hente i bøtter og spann.

Tusen takk for praten, Kumba!

Siste innlegg

June 12, 2024
Artikkel
Artikkel
– Bergenfest har vært en fjern drøm for meg

Angelo Reira girer opp til Bergenfest sammen med Utetrend. Snart gjør han seg klar til å sette fyr på intimscenen Magic Mirrors på Bergenhus Festning med en tung setlist fra det nye albumet, og spektakulære visuals fra Didrik Barman Røberg.

June 12, 2024
Video
Video
Åsane City: - Det e ekte, det e tidi, det e fett

Åsane City er byens heteste, nye rapgruppe - klare til å ta Norge med storm. Med røtter i Åsanes rike freestyle-kultur og en autentisk, ekte stil, bringer de noe friskt og unikt til den norske musikkscenen. Hold øynene åpne for disse talentfulle guttene fra nordre bydel.

June 9, 2024
Video
Video
En fargerik feiring av mangfold og kjærlighet

Bergen strålte under årets Pride-feiring! Paraden fylte gatene med tusenvis av smil og regnbueflagg. På Ole Bull Scene leverte Great Garlic Girls et blendende dragshow. PridePark på Festplassen var en hit, med musikk, aktiviteter og en elektrisk stemning. En uforglemmelig feiring av kjærlighet og mangfold.