STIL med Marianne Lid Iversen

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL med Marianne Lid Iversen

Marianne Lid iversen er kunsthistorikeren som nylig kapret drømmejobben som kurator og innholdsprodusent ved Universitetsmuseet i Bergen. Hun har sin bakgrunn fra journalistikken, men i dag er breaking news byttet ut med T-rex’er, flodhester og najsonalskatter. På fritiden går det i musikk, litteratur, film og kule folk. Da hun nylig så Metteson på Verfet følte hun at livet peaket, men det gjør det også når hun får tilbringe tid med familie, venner og den firbeinte bestevennen Billie.

Med sin kule, elegante og laidbacke stil er hun et blikkfang på en hver kafé som er så heldig å få besøk av henne. I dag var vi i Utetrend like heldig og fikk et dypere innblikk i hennes forhold til personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Jakken fra Pia Tjelta er blant Mariannes favoritter og kjøpt på Tise.

Hei Marianne! Hva skjer hos deg for tiden?

– Hey! I dag fikk jeg faktisk være med da den nydelige flodhesten vår og T-rexen ble heist ned fra taket for å rydde plass til en ny stor utstilling med skjeletter og bein. Det er bare å glede seg. Og så kommer det snart en 360 digital utstilling av museets unike og helt amazing vakre samling av kirkekunst helt tilbake fra 1100-tallet. 

Du har en spennende hverdag, skjønner jeg. Hva inspirerer deg for tiden?

– At våren er foran oss. Snille og kule folk, kunst, litteratur, film og musikk. Og selvsagt museet vårt, for det er alle sitt. 

Ingenting som slår vår i Bergen. Og du ser alltid like kul ut, så hvordan vil du beskrive stilen din?

– Avslappet, oversized og litt hjemmelaget. Jeg er svak for fargerike detaljer og tipper mer mot maksimalisme enn minimalisme. Liker en mix av old school hip hop-farger og form, romantikk og det litt rare.

Kunst er en del av hverdagen til Marianne i jobben som kurator ved Universitetsmuseet.

Love it! Hva er de definerende elementene, da?

– Litt for store dressjakker, bra sneakers, vide jeans, funky eller vakre smykker og t-skjorter med print av god kvalitet. Veldig glad i bra jakker, går ofte med to samtidig, lag på lag passer både stilen og frysepinn-faktene mine.

Hvor finner du inspirasjon når du skal kle deg?

– Blir inspirert av kule folk i byen vår, bra filmer og musikk fra tiden vi er i nå - og fra 70- og tidlig 80-tallet.  Har ellers et lite oppheng på Paris sånn generelt, og fotokunstgallerier i Berlin og London, og mine stilige venner - og museer, alltid!

Støttes. Hva er din filosofi når du skal sette sammen et antrekk?

– Har alltid en tanke om en "Je ne sais quoi"-feeling, men det viktigste er å føle at jeg ser ut som meg selv. Kjenner alltid om antrekket er feil i det jeg går ut døren. Følger dette mottoet daglig både i stil og andre deler av livet: «Det må være uperfekt for å bli perfekt!»

Den var fin å ta med seg. Takk. Har du noen favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste?

– Jakken fra Pia Tjelta med blomster, freshe sneakers, og kanskje en kamé (jeg samler). Liker spesielt godt en som er kjøpt hos Kathleen Johnsen på Swiss Import på Strandkaien.

Swissen <3 Hvordan balanserer du komfort og stil i dine daglige antrekk?

– Alltid mulig å kombinere stil og komfort når oversized og joggesko er en del av stilen. Viktig at vi har det bra i klærne på hvert vårt vis, syns jeg.

Hva er din holdning til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær, da?

– Blir så glad når jeg finner coole klær som er etisk produsert både med tanke på mennesker, dyr og miljø. Målet må være at alt skal være etisk produsert, enten det er nytt eller brukt - her har jeg fremdeles en lang vei å gå.

Har du noen signaturplagg i garderoben din du aldri går ut døren uten? 

– Ullskjerf og parfyme, løper glatt opp igjen flere etasjer med trapper om jeg har glemt en av delene.

Tusen takk for praten, Marianne!

Siste innlegg

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i "Inkludert" podcasten

April 2, 2024
Artikkel
Artikkel
– Publikum lo på de rette stedene

Fra å gründe helektriske racerbåter til å sette tamilsk mat på kartet. Sesong 2 av dokumentarserien «Uredd» byr på latter, tårer og en god dose varme.

March 29, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Elise Hisdal

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.