STIL med Patrik Gullaksen Vik

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL med Patrik Gullaksen Vik

Det er travle dager for kunstner og kokk Patrik Gullaksen Vik (27), for noen bedre kjent som Patimperfect. Nylig inngikk han et kunstnersamarbeid sammen med Lukas Klemsdal i regi av Tendens ved Trude Vagaa. Verket de to jobbet frem ble vist frem på en vernissage på Mellomrommet i Kronstadparken. Parallelt har han jobbet med nye kunstverk og klesdesign, som han planlegger å ta med seg til premiumområdet på Feelings festivalen i august.

Når han ikke jobber med kunsten og klærne, som allerede har fått kjøpere over hele landet og som har havnet på kroppene til flere artister i Los Angeles, jobber han som kokk på Grand og i Grieghallen. For tiden inspireres den fargerike kunstnersjelen av det fine bergensværet, men hva tenker han når han kler på seg? Vi har fått Patrik i tale hva gjelder personlig stil og uttrykk. 

Patrik i eget design på Feelings festivalen.

Hey Patrik! Hvordan går det hos deg?

– Hey! Det går bra. Jeg bruker mye tid med venner og familie og kjenner at kulturlivet i Bergen blomstrer om dagen.

Det er våren, det! Men du lager fete klær, hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Min personlige stil forandrer seg en del, men jeg er veldig glad i litt oversized og lette klær. Jeg går ofte med klær jeg kan bruke både i studio og hvis jeg skal ut en tur på byen. Så jeg føler den er ganske casual, men jeg liker også å gå med klær som er litt mer «synlige», sånn som de jeg lager selv.

Hva er din filosofi når du skal sette sammen et antrekk?

– Jeg har egentlig ingen filosofi jeg alltid følger, men det er viktig at farger matcher og jeg pleier gjerne å inkludere noen accessories. 

Kan du nevne noen av dine favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste? 

– Føler jeg ofte går med en overshirt eller oversized t-skjorte, gjerne lys! Får ofte høre «det plagget er så sinnssykt deg» når jeg shopper med gode venner, ha-ha. Så jeg har prøvd å switche det litt opp i det siste.

Ash Olsen og Tomine Harket i Patimperfect design.

Gøy! Hvordan balanserer du komfort og stil i dine daglige antrekk? 

– Går egentlig aldri med noe som er ukomfortabelt, da dropper jeg heller å gå med det.

Hva er din holdning til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær, da? 

– Jeg prøver å ta så gode valg som mulig, når jeg kan. Har ofte klær veldig lenge og redesigner dem når jeg er lei.

Hvilke merker eller designere er blant dine favoritter?

Har en del klær fra Sweet SKTBS og litt fra Weekday. OLWILJO fra Oslo fortjener også en shoutout der! Han er en helt rå designer som ikke får den oppmerksomheten han fortjener.

Fint med en shotout! Hva er dine beste tips for å få et antrekk til å se unikt ut og skille seg ut fra mengden?

– Her må jo litt selvpromotering til! Jeg føler klærne jeg lager skiller seg greit ut, pluss at alle plagg er one of one, så ingen kan si at de har lik.

Siste innlegg

May 23, 2024
Artikkel
Artikkel
Disse festivalene gleder vi oss til i sommer

Festivalsommeren står for tur og vi har noen favoritter vi gleder oss ekstra til her i Bergen. Få med deg alt fra Nattjazz i mai til Feelings i august.

May 1, 2024
Artikkel
Artikkel
17. Mai i Bergen: Her kan du enda ordne deg et bord på den store dagen

Er ikke 17.mai-planene helt i boks enda? Det finnes fortsatt bord å booke og steder å besøke. Sjekk ut våre anbefalinger for den store festdagen.

May 3, 2024
Video
Video
Dårlig Vane med nytt album: Er de blitt gubber?

Dårlig Vane er tilbake med nytt album. Er de virkelig blitt gubber, eller har de beholdt den unge energien?