Postkort fra København

I dette reisebrevet gir Vilde Katinka Davidsen Lie (29) oss et estetisk innblikk i hverdagen som lege i København.

Artikkel
Artikkel
Postkort fra København

Allerede i 2013 dro Vilde Katinka fra Bergen for å forfølge legedrømmen. Etter studier i Stockholm, Riga, og til sist Aalborg, endte hun opp i Nordens liberale paradis, kanskje best kjent som bare «Køben».

I den danske hovedstaden bor hun i Sydhavn med sin danske kjæreste og sønnen Luca på 10 måneder. Snart venter «vuggestue» på minstemann, og for mor venter en  spennende jobb i allmennpraksis på fastlegekontor i april. 

Hun flyttet til København delvis på grunn av sin danske farmor, som har fått henne til å drømme om å bo i byen så lenge hun kan huske, men også fordi byen i seg selv kunne by på «et sjarmerende folkeslag, pulserende gater, spennende restauranter og ting å få inne på til enhver tid og anledning».

Da hun flyttet var hun gravid, og siden har hun vært småbarnsmor, så et stykke fra drømmen om København-livet hun opprinnelig hadde er hun nok kanskje, men likevel utnytter hun omgivelsene så fort muligheten byr seg.

Hei Vilde! Så kult at du ville snakke litt med oss. Hvordan går det der borte?

– Hei! Det går veldig bra. Jeg fyller som regel dagene med kafébesøk, trilleturer i parken Amager Fælled og bleieskift.

‍Høres topp ut. Hvordan er mammalivet, da?

– Beste jeg har vært med på. Spesielt de siste fem månedene. Det var nok litt tøft i starten, da jeg følte meg så langt vekke fra familie og venner i en sårbar fase som nybakt mor, men nå gleder jeg meg bare til hver dag som kommer. Det er så herlig!

Men du, jeg kan se for meg at du har fått full oversikt på restaurantene der borte. Hvor går man for å spise?

– For kaffe og lunsj ville jeg anbefalt Juno Bakeri, Depanneur for de beste bagelsene, og så går du til Slottskjelleren for smørbrød. Husk å ta den fullt ut med «en lille en og en øl» til smørbrødet. Vi har også mange barselskaféer i København, anbefaler Bette Café i Carlsberg Byen.

Takk! Hvor går man for middag da?

– Esmee er veldig romantisk og har god mat for enhver smak. Pluto er et godt valg før en natt på byen, for du kan starte festen der. Delphine er perfekt for social dining, rett og slett et veldig trendy og lekkert lokale.

Delphine Restaurant på Vesterbro byr på godt mat og vakre omgivelser.

Perfekt. Det blir kanskje ikke så ofte bar på deg lenger, men hvor går vi andre hvis vi skal kose oss med god drikke på kveldstid?

– Lidkoeb har gode coctails, Vinoria Lilo er en fin vinpause hvis du er å shopper i Strøget. BRUS for brygget øl og god stemning på Nørrebro! 

Hva er din filosofi når det kommer til egen stil?

– Jeg har alltid vært glad i å kle meg opp. På dager hvor jeg gruer meg til noe, forbereder jeg meg ved å kle meg ekstra fint den dagen for å føle meg bedre.

Hvordan vil du beskrive stilen din da?

– Den er enkel. Jeg har heller fokus på smykker og andre små detaljer.

Det er jo et godt parfymeutvalg i byen. Hvilke parfymer faller du oftest for?

– Eccentric Molecule 01 har vært min go-to i flere år.

Vi må også snakke litt om Bergen. Hva er ditt forhold til byen du forlot?

– Bergen er Norges fineste by. Lengter!

Hva savner du når du er borte fra Bergen?

– Bergen når solen skinner, og venner og familie. Savner i grunn veldig, spesielt etter vi fikk Luca.

Hvem og hva inspirerer deg hjemme i Bergen, da?

– Mine venner, på hver sin måte. Jeg har venner litt på kryss og tvers av byen som jeg liker å samle når jeg er hjemme. De er alle så unike og inspirerende på mange forskjellige områder.

Det var fint sagt. Hva mener du Bergen kunne lært av København?

– Mangfold, plass til alle og å kunne være annerledes. Spesielt når det gjelder kultur. I Bergen er det vanskelig å få noe nytt til å fungere, da bergensere ofte kan være litt reservert til det de kjenner fra før. Jeg synes også vi kunne lært å kose oss mer utendørs. Det er få ting som slår en sommerdag på plenen med venner og en flaske rosé og snop.

Les også postkortene fra Julie Paulsen i Paris og Sollin Sæle i New york.

Siste innlegg

April 14, 2024
Podcast
Podcast
En angolsk-portugisisk bergenser i podcaststudio

Miss Tati er gjest hos Doddo og Irene i "Inkludert" podcasten

April 2, 2024
Artikkel
Artikkel
– Publikum lo på de rette stedene

Fra å gründe helektriske racerbåter til å sette tamilsk mat på kartet. Sesong 2 av dokumentarserien «Uredd» byr på latter, tårer og en god dose varme.

March 29, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Elise Hisdal

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.